Dojčenie po zubnom zákroku
Zdravím mám termín u zubára bude mi podané anestetikum zub musí von. Lekárka vraví že 24 hod nemôžem kojiť. Ako ste to mali vy? Žijem v DE moja známa a aj moja mama normálne dojcili po páru hodinách vážne nechápem. Ďakujem za vašu odpoveď
Normalne som po endodoncii dojcila. Nie raz.
@evicka2002 v pohode dojcj, je to len lokalne umrtvenie.
Môžete normálne dojčiť, nie je tam obmedzenie. Som zubárka.
Prebohaaa, to snad zartuje!! Mozes dojcit OKAMZITE.
Dojcit mozes bez prestavky aj po celkovej anestezii, nie to po lokálnej… 🫣
Zdravím ďakujem vám všetkým za odpoveď. Návšteva u zubára dopadla katastrofálne. Bola som tam minulý mesiac kde skonštatovala že bude dobre len utlmovať bolesť pokiaľ neprestanem dojčiť. Vyvrtala dala tam tabletku a zasadrovala bola som bez bolesti 3 týždne. Išla som tam včera naspäť že si už chcem dať zub vytrhnúť že to s malou zvládneme ten jeden deň len aby som už mala pokoj. Zubárka že sa to nehodí lebo anestetikum prechádza do mlieka že 24 hodín ne dojčiť potom by musela nasadiť lieky pri ktorých sa nemôže dojčiť. Že radšej urobí naspet to čo prvý krát danie tabletky do dieri a ďalšie zasadrovanie. Už nevládzem neboli ma to ale viem že zas začne. Už je to druhá zubárka prvý ma odbil že keď chcem mam si sama zaplatiť 600€ až 800€ za pricvaknutie nervu alebo dať vytiahnuť a ne kojiť až 3, 4 dni. Tej mojej zubárke som spomínala že chcem zub von ale ona stále nie že až keď prestanem kojiť. Spomenula som že či podáva lokálne anestetikum a ona že nie že iné že lokálne je smrť že to sa už vôbec nepoužíva. Som s prepáčením v riti a mam 100 chutí isť do Blavy 300 km a dať si ho tam vytiahnuť. Neviem prečo v Nemecku tak špekulujú mama Vravela ze dokonca aj v druhom trimestri si dala ťahať zub a aj hneď po pôrode a nebol problém a to dojcila ďalšie 4 roky.
@evicka2002 nechcem prestať dojčiť máme s dcérkou tak krásnu simbiozu aj keď už je väčšia chcem dojčiť aspoň do 2 rokov je to pre mňa a pre malú balzam na dušu zbytočne boli moje starosti a snaženie na začiatku sedenia s laktačnou dlhé hodiny len aby to klaplo.

@evicka2002 normálne som dojčila pár hodín po zubnm zákroku. Dokonca počas dojčenia som brala niekoľko ATB a neprestala som kvôli tomu dojčiť. Lekárka vravela, že v pohode. Jedine po čom by som zvažovala dojčenie je celková narkóza. Lebo tam ide rovno do krvi väčšie množstvo, ale pri lokálnej anestéze si myslím, že pár hodín po tom v kľude môžeš dojčiť ;)