icon

Dojčenie poraďte prosím

3. okt 2022

Ahojte mamičky prvy krat pekne klop klop kojim druhého syna. Prveho som nekojila. A chcem sa spýtať ze kolko nechavate na prsniku ? Lebo lekárka mi povedala ze nemam nechavat dlhšie ako 30minut ze si potom navykne na prso a ze si znicim bradavky. A laktacna mamila v lv pôrodnici povedala ze to je individuálne kolko je na prsniku (20 minut, 40minut) kludne aj dlhšie moze byt, tak som z toho magor. Vzdy chce byt len na prsniku ked sa zobudi a tak väčšinou chce zaspať. Ma 2tyzdne.
Za odpovede vopred moc ďakujem ❤️

danka56
•
3. okt 2022

Nesleduj hodiny ale dieťa. Ono ti dá najavo,kedy stačí.
Môže mu byť zima, niečo bolieť.. Bude sa kojiť dlhšie. Inokedy zas sa nakoji za päť minút.

autor
•
3. okt 2022

@danka56 lebo davno som si citila prazdne prso a on by stále chcel a pritom zaspaval 🙈

dada0902
•
3. okt 2022

Ja kojím kým nezaspí 🙂

danka56
•
3. okt 2022

Mala som aj ja také situácie pri dcérach, nechaj ho nech saje. Sanim sa tvorí mlieko.

sirka9
•
3. okt 2022

Ono sa hovorí, že najvýraznejších je prvých 10 minút. Ale ty musíš vidieť, či iba žužle alebo aj prehlta. Podľa toho som sa riadila ja kým som kojila. A ci prehltala 10 alebo 30 minút mi bolo jedno.

majlo1234
•
3. okt 2022

Pokial sa prisava dobre, s bradavkou ti nespravi nic, neboj. Nechaj ho kolko potrebuje. On bude spokojny a ty budes mat pokoj

lydiasabolova
•
3. okt 2022

dokým pravidelne prehĺta 🙂 neodporúčam ti uspávať na prsníku, i keď malý chce.. lebo keď ho potom preložíš do postieľky, zobudí sa ti do pár minút, lebo mu bude treba odgrgnúť.. (a to nehovorím o problémoch, ktoré by nastali, keď bude starší) ja mám tiež 2týždňovú dcérku a robím tak, že už keď začne veľa požužlávať a zaspávať na prsníku, dojčenie ukončujem, zdvihnem ju, nech si odgrgne a potom jej dám cumeľ a douspávam ju

veronika3110
•
3. okt 2022

aj mne povedali že áno, prikladať častejšie, ale tak, že pije a počuješ to...lebo ked si len tak dudká, že neťahá, tak to nemá žiaden význam ani na tvorbu mlieka ani na nič...
ďalej mi povedali, že max. tak 30 min z jedného prsníka (čo som robila aj tak len v pôrodnici) a doma to bolo max 10 minút a ked som videla že nepije ale baví sa, tak som už nedávala.. presne ako vraví @lydiasabolova

elizabet173
•
3. okt 2022

@lydiasabolova
@veronika3110 robila som to tak isto, ako píšete

autor
•
3. okt 2022

@lydiasabolova tak to uz aj ja robim ked vidím ze zaspava a taha stale sem tam a potom znova len spi tak som dala dudel a pokojne spal