icon

Dojčenie, prikrmovanie, zlý spánok a grckanie dvojtýždňovej dcérky

jajusa85
1. mar 2021

Ahojte, idem si k Vam po radu. Mala ma 2 tyzdne, dnes su to 4 dni co sa nam podarilo rozbehnut kojenie, mala sa prisava a papa z prsnikov kolko sa len da, ale mliecka nie je ore nu dost, bude mat 5 kil a je teda dost velky papac. Par dni doazdu sme zmenili UM z beba Ha na hipp. Mala zekenu riedku stolicu a bolelo ju brusko, od zmeny vsetko ok. Odvtedy plus minus aj kojim. Snazim sa najst nejakunrovnovahu v davkovaniz kedze moje mliecko nam zatial nestaci. Najorv jej dam cecik a potom umele, spapa kolko mieni a zvysok necha. Odvtedy mame ale oveka horsi spanok. Spinkala aj 3 az 4 hodiny cez noc, teraz sa max po 2 hodinach budi, pyta papat. Ked jej nedam velmi place. Ked jej dam prsnik pije 10 minut, potom dudluje. Nasledne place a pyta flasu. Prsnik uz len dudluje. Netusim kolko vypije z prs, ale um potom vypije len polovicnu davku. No a vacsinou sa mi potom pogrcia. A celkom dost, nie je to ze par kvapiek. Skor tak za lyzicku dve vygrcne vzdy. Neviem ako jej nastavit to papanie aby bola spokojna, napapana ake aby negrckala. Mate prosim nejaku radu? Skusenost? Moc dakujem 😘

malia18
1. mar 2021

Na kendamil umelé mlieko som počula veľa pozitívnych ohlasov skús jej zmeniť um a ďalšia vec skúšala si odsávačku? Aby si videla koľko približne spapá?

jajusa85
autor
1. mar 2021

@malia18 a nie je to moc druhy krat zmenit za 2 tyzdne ? Nemozem jej ublizit? Odsavat som odsavala okoli 80 ml na jedno odsatie posledne. Len ci to aj vytiahne ona to neviem

malia18
1. mar 2021

@jajusa85 o zmene materského mlieka a ešte keď si ho menila prednedávnom by som sa určite poradila s detskou doktorkou tvojej malej ona má s týmto určite skúsenosti a vedela by ti poradiť prípadne laktačná možno sa zle prisáva a nevytiahne toľko mlieka a ty nemáš priestor sa rozkojiť... Ja si však myslím že jej tým nemáš prečo ublížiť pretože to nie sú nejaké lieky alebo čo je to pre bábo normálna prirodzená potravina....myslím si skôr že problém môže byť napríklad v tom že tvojej malej nemusí napríklad vyhovovať hustota toho mlieka alebo teda sýtosť a preto sa budí častejšie....kendamil som videla u rôznych mamičiek ktoré prešli zo sunaru alebo aj hippu a len dobre som počula...za vyskúšanie určite nič nedáš a možno sa jej naozaj bude lepšie spať pretože bude mať dlhší pocit sýtosti....neskúšala si napríklad to umelé mlieko zmiešať s tvojím materským miesto rozmiešavania s vodou? To by mohlo tiež pomôcť

janushka_t
1. mar 2021

@jajusa85 ahoj, aj my sme si tým prešli. Kojenie, prikrmovanie a grckanie, cca od dvoch týždňov. Potvrdili nám reflux, takže som nastavila antirefluxný režim, pridávala som Nutriton do UM. Niekedy bolo lepšie, niekedy horšie, ale viditeľné zlepšenie je až teraz po 6 mesiacoch so zavedením príkrmov tuhších. Asi najlepšie tá váha, odvážiť a dokrmiť podľa toho. A poriadne dlho nosiť po papaní.

proximaa
1. mar 2021

ahoj, grckanie môže byť aj reflux. Spýtaj sa na to doktorky, pošle vás na sono a tam to zistia. Predbežne ale skús antirefluxné opatrenia. Um radšej tiež zmeň až po porade s dokorkou, ďalšia zmena v priebehu takého krátkeho času nemusí byť dobrý nápad. Dieťaťko si ešte len zvyká na mliečko a toto by bolo už tretie. Odporúčaju tu kendamil, ja som si tiež pár takých odporúčaní typu, všetci hovoria, že je fajn prečítala a kúpila som to malému. Za mńa neodporúčam, po preháňačkách sme sa vrátili k pôvodnému um

andreatytler
1. mar 2021

@jajusa85 Grckat 1-2 lyzice nie je az tak zle. Nas syn tak bezne grckal.
Skus ju drzat vo zvislej polohe po krmeni aspon 20 minut.

domak2
1. mar 2021

Ja som preto zacala čisto dojcit, pár dni bola ňom stop na prse a pekne sa to rozbehlo. Ale je normálne ak pije mm že jej rychlejsie vytravi a pýta castejsie. Vygrcnutie je tiež v poriadku ak to nie je pravidelne prúdom.

juliet86
1. mar 2021

skus jest senovku a benedikt nech si zvysis tvorbu mlieka. nezvazovala si prikrmovat cievkou na prsniku? je mozne ze potom by menej grckala pebo by nasavvala pomalsie olus menej vzduchu. najlepsie by si mapa zavolat si domov laktacnu poradkynu. super ze su rozbehla kojenie to date. a je normalne ze spi kratsie ked je uz aj kojena nie na UM

leeo
1. mar 2021

@jajusa85 dieta praveze vytiahne viac ako odsavacka. Moj tiez pije mm kazde dve hodiny a pil tak aj v noci, casom sa tie intervaly budu predlzovat.