Dojčenie verzus jedlo
v akom veku dietata ste zacali mat pocit ze je od dohcenia menej zavisle a hlavnou zivinou je strava a dojcenie je doplnok na uspatie/ukludnenie/pomojkanie?
Do roka boli prikrmy o kostovani. Potom sa to trochu zlepsilo. Realne zacal jest cca od 2 rokov. Proste mliekoholic. Uz ma 4 a stale pije vela mlieka. Teraz uz kravske.
Naša má 17 mesiacov a dojčime sa stále aj cez deň. A aj v noci. Mlieko stále vyžaduje. Ale my s papanim bojujeme od začiatku,nechcela mi vôbec papať. Keď zjedla 3lyžičky tešili sme sa teraz je to už lepšie ale mlieko je na prvom mieste.
Niekedy po 1,5 roku
@lucindav prosim ta mozes mi opisat ako si postupovala pri zavadzani prikrmov? ake mnozstva ako casto v akon poradi? dakujem
Pri staršej presne na 1. narodeniny, pri mladšej, ktorá je váhou približne o 2 mesiace vpredu v porovnaní so staršou sestrou, sa to stalo o 2 mesiace skôr. Keď dosiahli váhu okolo 10 kg a začali chodiť okolo nábytku za jednu ruku, tak to takto začalo byť.
Pri staršej som išla prikrmy dosť konzervatívne, žiadny lepok, laktoza ani cukor do 1 roka, len zelenina, ovocie a kasa bez lepku, takže gro bolo naozaj v kojeni. Keď mala rok, už som si povedala, že už je to jedno a dávala som jej oveľa širší záber jedla, tak to ku potom chytilo viac a kojenie už nepotrebovala. Inak ona vždy zjedla to, čo sa jej dalo, ale napríklad do môjho taniera nikdy nešla.
No ale mladšia, ta by zjedla koňa s kopytami, ja sa musím schovať, keď chcem niečo zjesť, lebo mi vyberá z taniera, aj z úst mi vyberie 😁Kojenie ju fakt moc nezaujíma. Večer a v noci si dá, ale cez deň keby dám len vodu piť, tak si ani nespomenie podľa mňa. Ma 10 mesiacov teraz.
Úplne bežne, najskôr zeleninu mesiac, 3 dni vždy to iste..mrkva, zemiak, cukina.. keď som vyskúšala viac druhov a bolo to ok, miešala som ich. Pridávala som asi po 2 týždňoch aj asi pol lyžičky nejakej obilniny (krupica, pohánka, ryžové vločky..) po mesiaci som pridala ovocie a to rovno ako druhé jedlo. Najskôr som dusila všetko, čerstvé asi až po 3 týždňoch. Potom po mesiaci som pridala aj tretie jedlo a potom už skôr, asi po 2 týždňoch aj štvrte. Veľmi mu chutilo, najmä obilné kase s podusenym ovocim. Mäso do zeleniny som začala dávať asi po mesiaci. Ale musím podotknúť že rovnako som pristupovala aj k dcére a ta zďaleka nechcela tak jesť. Ta len mlieko..takze je to v konečnom dôsledku o dieťati.
@lucindav dakujem

U nás asi taký 8my mesiac..ale malému veľmi chutili prikrmy, nebol nejaký mliekofil.. mal už potom mlieko len pred spaním.