icon

Dojčenie verzus jedlo

3. jan 2021

v akom veku dietata ste zacali mat pocit ze je od dohcenia menej zavisle a hlavnou zivinou je strava a dojcenie je doplnok na uspatie/ukludnenie/pomojkanie?

lucindav
3. jan 2021

U nás asi taký 8my mesiac..ale malému veľmi chutili prikrmy, nebol nejaký mliekofil.. mal už potom mlieko len pred spaním.

zuzanaete
3. jan 2021

Do roka boli prikrmy o kostovani. Potom sa to trochu zlepsilo. Realne zacal jest cca od 2 rokov. Proste mliekoholic. Uz ma 4 a stale pije vela mlieka. Teraz uz kravske.

cyprula
3. jan 2021

Naša má 17 mesiacov a dojčime sa stále aj cez deň. A aj v noci. Mlieko stále vyžaduje. Ale my s papanim bojujeme od začiatku,nechcela mi vôbec papať. Keď zjedla 3lyžičky tešili sme sa teraz je to už lepšie ale mlieko je na prvom mieste.

bluka2
3. jan 2021

Niekedy po 1,5 roku

autor
3. jan 2021

@lucindav prosim ta mozes mi opisat ako si postupovala pri zavadzani prikrmov? ake mnozstva ako casto v akon poradi? dakujem

basska_b
3. jan 2021

Pri staršej presne na 1. narodeniny, pri mladšej, ktorá je váhou približne o 2 mesiace vpredu v porovnaní so staršou sestrou, sa to stalo o 2 mesiace skôr. Keď dosiahli váhu okolo 10 kg a začali chodiť okolo nábytku za jednu ruku, tak to takto začalo byť.

basska_b
3. jan 2021

Pri staršej som išla prikrmy dosť konzervatívne, žiadny lepok, laktoza ani cukor do 1 roka, len zelenina, ovocie a kasa bez lepku, takže gro bolo naozaj v kojeni. Keď mala rok, už som si povedala, že už je to jedno a dávala som jej oveľa širší záber jedla, tak to ku potom chytilo viac a kojenie už nepotrebovala. Inak ona vždy zjedla to, čo sa jej dalo, ale napríklad do môjho taniera nikdy nešla.

No ale mladšia, ta by zjedla koňa s kopytami, ja sa musím schovať, keď chcem niečo zjesť, lebo mi vyberá z taniera, aj z úst mi vyberie 😁Kojenie ju fakt moc nezaujíma. Večer a v noci si dá, ale cez deň keby dám len vodu piť, tak si ani nespomenie podľa mňa. Ma 10 mesiacov teraz.

lucindav
4. jan 2021

Úplne bežne, najskôr zeleninu mesiac, 3 dni vždy to iste..mrkva, zemiak, cukina.. keď som vyskúšala viac druhov a bolo to ok, miešala som ich. Pridávala som asi po 2 týždňoch aj asi pol lyžičky nejakej obilniny (krupica, pohánka, ryžové vločky..) po mesiaci som pridala ovocie a to rovno ako druhé jedlo. Najskôr som dusila všetko, čerstvé asi až po 3 týždňoch. Potom po mesiaci som pridala aj tretie jedlo a potom už skôr, asi po 2 týždňoch aj štvrte. Veľmi mu chutilo, najmä obilné kase s podusenym ovocim. Mäso do zeleniny som začala dávať asi po mesiaci. Ale musím podotknúť že rovnako som pristupovala aj k dcére a ta zďaleka nechcela tak jesť. Ta len mlieko..takze je to v konečnom dôsledku o dieťati.

autor
4. jan 2021

@lucindav dakujem