Dojčenie verzus nedojčenie. Ako ovplyvňuje detskú imunitu?
Ake máte skúsenosti s korením a nekojenim dieťaťom a ich imunitou?
Ja mám deti dlhodobo kojene a imunita je u nich velmi rozdielna. Podla mňa to kojenie nie je žiadna záruka lepsej imunity. Ja sama som nebola kojena, bola som na Sunare a vôbec som nebyvala chorá.
Ja poznám xy dojcenych v rámci mojich a lepšiu imunitu maju práve tie na um 😂
A ešte jeden bonus, ze su deti múdrejšie (dojcene). Gény neobabreš 😁 y pokial sa stretnu dvaja chytri, bude aj to dieta. ypikial nue, môžu ho kojit celé dni i noci do 18tich, nepomôže mu to.
Kym su deti kojene a dostavaju protilatky v mlieku od maminy, tak ano, ta imunita je asi lepsia. Ale ked su uz deti odstavene, tak si myslim, ze je to jedno. Syn kym bol kojeny, tak nejaku zavaznejsiu chorobu nemal, len klasicke nachladenie, za par dni bolo po tom. Ked som ho prestala kojit (mal cca 2,5 roka) a neskor nastupil do skolky, bol to nekonecny kolotoc - 2 dni v skolke, 2 tyzdne doma a tak stale dokola. Ta imunita sa zlepsila az v druhom rocniku na ZS.
A k tomu, ze su ludia, ktori tvrdia, ze kojene deti su mudrejsie... no neviem, to je podla mna sekta z mamily. Ak raz nie je zhora dane, mliekom sa inteligencia do hlavy nenaleje.
Nekojila som. Syn byval chory v skolke tak bezne. Dcera skori vobec. Svagrina kojila 3,5 roka. Jej syn ma vsetky mozne alergie,slabu imunitu...
Nekojila som ani jedno. Moji bývali chorí menej ako iní, aj v škole tono nich vedeli, že keď už oni sú chorí, to už je.. Ale my sme stále chodili von, leto/zima bez rozdielu, tak určite aj to má svoj podiel.
Toto je otazka na ktoru ti mozu odpovedat mamicky malych deti ale i vacsich....neviem ci ta prva skupina je nejako relevantna a potom potrebujes aspon 150 respondentov aby si mohla vyhodnotit nejake vysledky - tot k statistickemu okienku...
K mojej odpovedi - mam tri deti, vsetky tri dojcene, dve starsie 2r a 10m, 2r a 8m a najmladsi do dvoch rokov. Ani jedno nema ziadnu alergiu ci intoleranciu (mladsi reaguje na postipnutie osou opuchom ale nie je sledovany alergologom). Ale: s manzelom sme tiez dva zdrave jedince (vynimocne byvame chori), deti od utleho veku sportovali, urcite obdobie aj ako vykonnostni sportovci (coz rozujemej kazdy den 2-5h trening), teraz vo veku 13-14,5-16,5 tiez vsetci rekreacne sportuju. A niekto vyssie pisal tiez ze s deckami chodil von - ja som s malymi kazdy den, ci prsalo, ci snezilo bola vonaku aspon na 2-3h prechadzke, ako boli vacsi na ihriskach ci v parku...a tiez mame doma psa a macku, takze imunitu trenuju odmala 🙂
Myslim ze dojcenie ich imunitu posililo, ale tiez nie je to jedna vec ktora ju moze zlepsit.

K tomuto ti poviem úprimne, dojčenie je úžasné, ale celková imunita nezávisí (len) od dojčenia a aj nedojčené deti môžu mať lepšiu imunitu ako dojčené