Existuje vôbec samoodstavenie?
Ahojte kojacie žienky alebo bývalé kojacie zaujímajú hlavne tiež ktoré kojím dlhšie nie len do roka dcérka má 21m stále ju kojím,už by som chcela aj prestať ale som taká na vážkach pretože pri kojení mi veľmi rýchlo zaspí ale budi sa v noci ešte stále na kojenie aj keď už väčšinou je pevnú stravu cez deň normálne aj na noc jej vždy dávam večeru čiže najedena je,ona vlastne aj med sa naje cez deň chce mlieko pretože pozerá rozprávky leží a pije mlieko má to asi ako relax či čo,skúšala som jej povedať že jej nedám bože ten plač 🤣 ja sama neviem príde mi to že už je veľká na kojenie niektorý sa má pýtajú ty akože ešte stále kojiš? V mojom okoli nekoji asi nikto 🤣 čiže sa cítim divne ale veď je to prirodzená vec ale chcela by som max do 2 rokov len toto som hovorila aj keď bola malička že max do roka a už bude mať vo februári dva roky
@simcika moj 9mesacný tiez bol hore furt, aj dcera ked taká bola. u dcéry sa to uplne zminimalizovalo, ked mala necele dva roky, to uz sa vobec nebudila, iba raz nad ránom a mlieko nepotrebovala. ale syn má teraz 2,5r. a ten sa este stále viackrát v noci budí, ....čo si pamatám, dost sa to menilo, takze za mna to závisí od dietata, ale vseobecne asi platí, ze sa to takých dvoch rokov zlepsí, ale sú aj výnimky..🙂
ja SOM PRI oboch detoch od istého veku proste zaviedla, ze dojcit sa bude iba doma resp. iba pred spaním atd.... syn je teda tvrdohlavý, a v mnohom si nedá povedat, ale tuto som neustúpila. Deti to pochopia, vy urcujete pravidlá. jasné, ze sa mozno budu aj jedovat. ale stále lepsie ako kvoli tomu ukoncit dojcenie, ze dieťa sa chce hocikde dojcit a vam to nevyhovuje, ze ide hocikde do vystrihu. ....
@evittam no ved to, ze sa hodi o zem, o stenu. Za nic ine tieto sceny nerobi, len kvoli cecku 😖 ale to este zvladam, premiestnim ho na postel alebo podrzim, aby si neublizil. Ale on proste tak reve, ze to uz vsetkym pili usi a najhorsie je, ze sa zacne po mne skriabat a proste neda si povedat. No to si nevies predstavit, ked si to nezazila... ja ho uplne odstavit nechcem, pretoze sa narodil so zlou oblickou, u neho je pitny rezim dolezity a proste som rada za kazdu tekutinu, co do neho dostanem. A on je fakt tvrdohlavy, ked mu aj nedam, on sa sekne a moze byt hladny, smadny, ale nic ine do ust neda. Ked sa nakoji, potom aj zje, vodu vypije, ale proste musi to mat ako aperitiv 😳
@simcika aj ten spanok je velmi indivodualny. Dceru som kojila do 3 rokov, ale prespala celu noc uz od 1.mesiaca. max si len tak cucla a spala dalej, ze som to ani neregistrovala. Ale syn ked sa v noci budi na kojenie, taha jak o dusu. A vzdy, ked mu ide nejaky zub, tak je schopny precucat aj celu noc, on nielenze si dudluje, on proste riadne taha, dokonca kym sa neprisaje, vykrikuje AU 😂 ved mne sa pri nom tak spustila laktacia, ze ja som uz takmer 2 roky od porodu a ked 3-4hodinky nenakojim, tak mam prsia naliate, ze to az boli.
Baby a k tej psychologickej stranke dojcenia vam napisem jeden krasny priklad z prirody... byvali sme na dedine, mali sme vonku mladeho kocura, mal cca vyse roka, ked sa k nam prikmotrilo male maca, tak sme si ho osvojili. S kocurom sa skamaratili a ja som si hned vsimla, ze on si ho akoby adoptoval 😁 mozno to znie smiesne, ale normalne bolo vidno, ze ten maly sa od neho ucil, co sa mal ucit este od mamy, no proste stali sa z nich partaci... a predstavte si, ten starsi kocur ho dojcil!!! Tak je jasne, ze to nebolo o vyzive, kedze ziadne mlieko nemal, ale on sa mu normalne vyvalil a maly sa pricucol a labkami mu masiroval "prsniky". Evidentne si to uzivali obaja, takze mna to presvedcilo, ze kojenie musi posobit na deti ukludnujuco...
@zooeynka Ty vieš na čo som reagovala...Netreba nasilu pchať cecky deťom až do základnej školy, že?
Vies comod narodenia sa kojila co dve h ale na začiatku bolo.kojenie tak 30min.. cca do roka a pol potom zacalaat v noci 4 neskor 6h pauzu a okolo 2 r sme mali krizu a potom sa kojila máličko len pred spaním a po 3 roku len cuc pred spaním a cau naozaj jeden glg 🙂
@lindusss2016 Drzim palce a koj ako bude malý chcieť,neboj sa odstavi sa skor ako si myslíš :+) len bud v pohide
@nefertiti5843 zvlastne ako ta moje dojcenie irituje...cim to bude? Vyrovnana spokojna zena nema potrebu pisat o dojcenych maturantoch a skolakoch 🙂 A mozem ta uistit ze nasilu dieta s ceckom nenahanam ze "prosim ta cucni si"!
@kristina2412 ja som mala uplne to isté a uplne to isté som spravila....presne! a potom za 4 noci sa odstavil a začal spať oveľa lepšie.
@ouwecka dakujem za podporu, len praveze uz orestavam byt v pohode 😥 posledne dni som nervozna, nevyspata, bradavky ma bolia. Ide mi na nervy, ze aj cez den pomaly nic nestiham, lebo maly ma potrebuje mat k diapozicii. Nasilim ho neodsstavim ani za svet, to by som mu nedokazala urobit 😐
Dcéru som odstavila cca v 20 mesiacoch nasilu, do 4 dni,... lebo ved je velka, lebo si chuda, nevie sa od teba pohnúť... Bla bla bla... S odstupom času to fakt hodnotim ako zle rozhodnutie. Syna som kojila takmer do troch rokov, odstavenie bolo postupne, cez den uz mliecko nechcel, iba obcas keď zaspával, horšie to bolo v noci. Ale nechávala som ho spat len s manzelom, alebo som ho dala z času na čas k mame na noc. Vtedy si nepýtal, to bolo znamenie, ze to nepotrebuje. A tak nejako sa to vytratilo postupne samo. Posledne stadia boli ked pil mlieko cca 1x za tri dni... A teda aj tvorba mlieka postupne klesala sama. Islo to spolu ruka v ruke bez plaču. Cele to trvalo max mesiac a rozhodne odporucam skor také nenápadne, pomalé odstavenie...
@evittam Ja kojím len doma a prosím trosku uber zo zloby......
@jankakvetka Nemam z akej. Ja som uplne kludna. A ja som nepísala o tebe. Nepoznám ta. Takže menej vzťahovacnosti.
Ahoj no môj malý ma januári 2roky a stále ho tiež kojím. Voľáko nie a nie od učiť ho.
@evittam bola som označená.....
@jankakvetka Ano. Diskutujem. Nikde nepisem ze ty dojcis odhalená na verejnosti.
@mogaa ja som natrela citrovitom, co sa dava do caju, ked mala dcera 20m 🙂 Tiez uz cuckala iba v noci, zvysovala sa intenzita, nepila, iba chcela byt pricucnuta, ale toto som uz takto nechcela, lebo obe sme sa poriadne nevyspali. Tak som to razne stopla, asi 2 noci plakala, pritulila sa a bolo, zvykla si. A potom sa zazracne naucila v noci spat bez prska a bez budenia 👍 A druha dcera sa sama odstavila v 15m, z jedneho prsnika celkom prestala pit, z druheho si uz len v noci obcas cucla a ked sa stalo, ze si raz uz ani v noci necucla, tak som jej viac nedala. A ona neplakala vobec. Lenze mala na spanie dudlik namiesto prsnika, preto to tak nepotrebovala asi. Prva dcera aj zaspavala na prsniku, takze ju uspat bez neho chcelo trochu vydrze a pevnej vole a odhodlania, ale trvalo to iba par dni.
@yolandi vieš čo tam mamička má tri deti 1.sa narodilo tak nečakane A samozrejme že ho odstavila rýchlo do roka Od asi štyroch mesiacov ho nechávali vyrevat v postieľke...druhá bola dcérka a sa tiež odstavila skôr alebo respektíve tam mamina ju odstavila a to tretie dieťa ktoré sa.kojilo dlho vlastne jeho nechala akože sa kojiť asi štyri a pol roka teraz si nie som istá lebo naozaj to asi po tr. Roku bol len také cuc bol aj týždeň nieke na prázdniny tak si na cici ani nespomenul takto to dieťa je také kľudné nerozčuľuje sa nemá žiadne amoky nehádže sa po zemi keď mu proste niečo ta mamina povie alebo aj hocikto tak poslúchne, odpovie je úplne iný proste to sa nedá porovnať s tými dvoma to dievča je také temperamentné priebojné strašne klame vymýšľa vždycky si ide za svojím A nemala problém aj zbiť aj cudzie deti (inak ja ju strasne mam rada je taka partacka) keď niečo chcela a ten najstarší má dosť veľa problémov je tak nepozorný,zľaknuty,neposlúcha klame a zakoktava sa.. inak mamima to tretie dieťa led čakala uz kazdy do nej hucal tak sa spojila s jednou asistentkou co pomaha rodit deti doma a ta jej vysvetlila všetko a potom mi taa kamoska aaj povedala ze oma cítila,ze robi zle ale led.kazdy jej vravel ze to tak.ma robit,stari rodičia,muz.... A inak ten tretí jeniz davno odstavený sam dozrel a mam gak odsledovane v okoli su same deti,nesudim, kadeco je za tym.. ale viem,ze ked chcem nieco tak pocuvam rady ľudí,kt yym presli,napr mne nemal kto o kojeni poradit,lebo nekojili okolo mna tak som ich a aani doteraz nepocuvam

@zooeynka a mám otázku spinka celu noc? Ja mám 9 mesačnú a je hore tak ako keď bola bábätko, každé dve hodiny sa kojí. Normálne to mlieko pije a veľa! Tak ja len či sa to zlepší... rada by som kojila do samoodstavenia, povahu má bojovnú a je to cickoska 😂