Funguje dlhodobé odsávanie materského mlieka?
Ahojte maminy, chcela by som sa opytat, ci mate pozitivnu skusenost s dlhodobym odsavanim mliecka a nasledne krmenie babatka z flasky. Aktualne babatko ma mesiac, mliecka sa mi tvori dost, vzdy pekne odsajem a dam cez flasticku. Z prsnika nam to moc nejde, mam pocit ze tecie prilis rychlo a babo sa zlosti a nechce pit.
Myslite ze je mozne takto dlhodobo fungovat? Mam z toho zbytocne stresy, ze z prsnika to nejde.
Je to mozne pri naozaj pravidelnom odsavani kazde 3h aj v noci.. skusi trosku odsat a potom prikladat babetko moja starsia to tak mala.ze ked zacalo mlieko valit tak ju to drhlo.na zaciatok som trochu odsala a ked uz bol tok pomalsi tak papala pekne a ta tvorba sa casom ustalila tak akurat ze uz som ani odsavat nemusela.ak sa nechce chytit skus aj klobucik.
Dá sa, ale je to na nervy, už by som to nerobila. Skús radšej popracovať na kojení. Keď si odsávaš, tvorí sa ti ešte viac mlieka a je to začarovaný kruh.
Odsavala som 9 mesiacov. Odporucam ale kvalitnu, elektricku odsavacku, najlepsie hands free. Je potrebne stimulovat a odsavat v ca. 3 hodinovych intervaloch, aby tvorba mlieka neklesala. A skusat, ci dieta casom nebude pit aj z prsnika
Odsavala som raz rok, druhý krát 8 m. Je to fyzicky, aj psychicky namahave - najprv som odsavala ručnou aventkou, po čase som presla na ručne odstrekovanie mlieka - išlo mi to rýchlejšie a efektívnejšie . Ale urobila by som to znova , nič neľutujem .
Da, ale je to na nervy. Vydržala som 4 mesiace
Dá sa fungovala som tak 2,3 m ale aj prikladala potom som ju na šťastie naučila normálne sa kojit.Skus si odsať nech netečie rýchlo a priložiť
Ja som zo začiatku používala klobúčiky a potom už normálne.Ked zosilnie, podrastie moja bol drobná silná žltačka naučíte sa to
Dá sa to, ja som odsavala rok a pol a keby chcel tak by som odsavala ďalej a potom pil už mlieko len v noci, tak mi,bolo lepšie zarobiť bebu ako mlieko zohrievat
Odsavala som rok.. syn nemohol sat, tak preto...inak by som sto krát radšej kojila
Ja tak fungujem zatial 3m a planujem pokracovat, kym bude mat mala zaujem 🙂 stres z toho nemam rozhodla som sa v tychto prvych mesiacoch plne podriadit potrebam babatka. Je mi luto, ze klasika kojenie sa nepodarilo ale som spokojna, ze som si nasla svoj system, neodsavam vsak kazde 3hod - v noci mi to vychadza pred spanim okolo 8-9, potom okolo pol 2 a potom podla toho ako sa zobudi rano - vacsinou to stihnem pred jej zobudenim.
Ja som takto kŕmila syna 2,5 roka, ale teda nebol výlučne na MM. Spočiatku mal jednu dávku UM a zvyšok MM, neskôr už tretinu jeho denného príjmu tvorilo UM.
Takto fungovala moja známa z Belgicka prakticky rok. Keďže sa vracala do práce skôr. Zo začiatku aj kojila, ale nakoniec prešli výlučne na fľaše a odsavanie. Akurát musela odsavat aj v práci 🤷
Ja som odsavala rok, prve mesiace to bolo pravidlene kazde 3hod den/noc, potom som si postupne predlzila casy a mlieka som mala stale dost. Ked zacala dcera s prikrmami tak uz aj sporreba mlieka klesla + je to naozaj casovo narocne a ona moc nespavala

Ja som odsávala pol roka, kvôli nedostatku času som posledný mesiac už odsávala len málo, chcela som už skončiť s tým. Moja malá nevedela vôbec sat, bradavky som mala krvavé,popraskané,bolestive, a ona vôbec nepriberala. Cez fľašu to bolo super, konečne bola sýta. Pre mňa to bola najvhodnejšia cesta. Ale ja som sa netrapila týmto, malá si rýchlo zvykla aj na UM, a obe sme boli spokojné.
Ale určite sa dá aj dlhšie odsávať,len je s tým práca. Ja som prvé týždne aj v noci mussela, niekedy aj 3x, lebo mala často pila a potrebovala som pred každým krmenim odsat.