Hygiena pri dojčení
Ahojte, umývali ste si/umývate bradavky pred dojčením? Dočítala som sa to v jednom článku, ja som vôbec nevedela že take treba robiť 😅
ja som teda dojčila len pár týždňov a umývala som - mala som ich totiž večne rozhryzené a natierala som bepanthenom (prd pomohol 😂 ), takže kvôli tomu.
Ale inak keď vidím koľko žien dojčí vonku, v buse, vo vlaku, v lietadle, na ihrisku, v nákupnom centre, v reštike a kde všade len chceš, tak je jasné, že s nejakým umývaním bradaviek si starosti nerobia. Osobne si ani nemyslím, že je to extra potrebné, pokiaľ sa nejak extrémne nepotíš a dodržiavaš hygienu všeobecne (každý deň sprcha, pravidelne čistá podprsenka / vložky do podprsenky).
asi nie :D
Ja si umývam bradavky po dojčení - lebo sa lepím od toho mlieka a slín. Pred nie, teraz rozmýšľam, či to nemá byť teda takto a nerobím opačne :D
netreba to prehanat, umyvala som mozno prvy tyzden.
Nie.
Ja som si umývala..len predsa občas niečo vytečie na tú vložku a zaschne takže to ak bolo umyla som nakojila. Ale v noci by ma nehlo 😀
Zo zaciatku som umyvala. Mala som ranky na bradavkach. Potom som prestala a malemu sa spravila zabka na jazyku a mne sa potom tiez infikovali bradavky mykozou alebo to bol ekzem, neviem, nastastie sa to vyliecilo. Osobne by som si pri druhom uz davala vacsi pozor a umyvala castejsie aj dlhsie, nez len na zaciatku.
2x som kojila , pri prvom som si vždy prešla čistým uterákom , pri druhom nič 😄🤭🤭
Umývala som, keď som si liečila ragady a používala obklady a maste. Odkedy sa to zahojilo tak neumyvam.
Nie.iba klasicky som sa kaDg vecer osprsila
Zo zaciatku ano, pri kazdom dietati, ale nie kazde dojcenie, lebo som dojcila nonstop vlastne. Ale ked zacali lozit, sa to vytratilo, vsak naco, ked uz potom sa imunizovali, ruckami po zemi a ja som bradavky nemala spinavsie ako podlahu 😅🤣. Najmladsi dava komplet vsetko do ust. Tak uz to neriesim, ma 13 mesiacov a je zivy a zdravy 🙂
Ja sa umývam pred aj po kojení nakolko som dosť od mlieka mokrá, niekedy aj brucho :D

Pri prvom dietati ano. Pri druhom mi to napadlo teraz, ked to citam :D takze nie…