Je bezpečné dojčiť a zaspať s bábätkom?
Je zle a kojim babo v lahu na posteli a sem tam aj tak s nim zaspim ?
Nie. Sú to krásne spoločne chvíle
Ja som tak tiež kojila aj som párkrát zaspala, nemalo by sa tak hlavne kvôli tomu aby ho zena neprilahla, nezadusila keď náhodou zaspí. Ale v noci sa mi takto častokrát kojilo najlepšie 😀
Kojim tak uz tri roky a decko furt zije 😀 ja som skoro vzdy kojila v lahu, na zaciatku ma nic ine nenaucili, az neskor som to dokazala nejak prepracovat tie ine polohy. Ako mne povedali tak, ze matka nema dietatu na posteli ako ublizit, jedine ze by nebola triezva. Ze to instinkt nepusti proste. Podla mna je to pravda.
Ja som sa takto bála kojit aby som ho neprilahla. Vždy som si preto zasvietila lampu a posadila sa. Sama musíš vedieť aký máš spanok. Keď zaspíš ako kabela tak pozor na to.
Záchranári by ti zial vedeli rozprávať. Je to velmi nebezpečné. Napise ti sem aj 20 zien ako tak dojci, ale rovnako sa to uz stalo a zial nie raz, ze mama takto zaspala a udusila svoje babatko :(. Ked mas v noci dojcit, riadne si zasviet a sadni nech nezaspis. Je to nebezpečné
Ja som kojila vyslovene len v ľahu, to mala moja mama komentáre ze kto to kedy videl 😀 jasne ze keď sme boli niekde mimo tak aj posediacky ale gro v ľahu a bolo to super lebo ma nebolel chrbát a ja si mohla oddýchnuť 🙂
Ja tak dojcim doteraz, nikdy som pri tom ale nezaspala, a rukou si drzim prso. Ja som zaspavala po sediacky
Pokial ho neprilahnes alebo nezadusis prsnikom (co sa naozaj stalo, vid knihy doc. Dobiasa), tak nie, nie je na tom nic zle a je to uplne bezne.
Znama si tak zadusila babatko lebo zaspala.
Mám veľkosť košíčkov G a bežne som dojčila v ľahu, aj som zaspala... Nikdy som pri tom nepociťovala obavy, dcéra bola dojčená tri roky. Keďže sa narodila s váhou 4430g, tak nejakých 6 kg mala pomerne rýchlo.
Kazda mama ako uzna za vhodne. Za mna v ziadnom pripade. Par dni po porode okej, neskôr nie.
Ono vsetci vidia len tie rozkosne chvile, ale nebezpecenstva a dopad na dospelost (jedenie v spanku) nie.
Dalsia vec je princip. Oddelit cinnosti spanok-jedenie-mojkanie-hranie sa. Potom to je aj jednoduchsie z odnaucenim kadecoho.
@rebrambora ako myslite oddelit cinnosti? Priklad Ďakujem
@evkamotka ja som sedela a akurat co som mohla dietatu ublizit, dostala som mikrospanok a padla mi z ruky knihe, co som citala ako som kojila. Ze nech nezaspim, ked zena lezi na boku, do posle a c, tak nemoze dietatu len tak ublizit. Ved to dieta sa pohne a hned je zena hore. Aspon ja teda odkedy mame dieta nemam hlboky spanok. Nevyspala som sa tak poriadne uz 4 roky skoro. To ani neriesim.

aj ja som tak kojila...len pozor na bábo pri spaní