Je časté kojenie 7-dňového bábätka normálne?
ahojte mala ma 7. deň a takmeôr stále chce aby som ju kojila - dnes pýtala o 00:25, 04:00, 08:22, _ toieto časy su v poriadku no potom od rana pýta jesť o 8:22, 9:45, 10:30 ....tieto posledne časy je kojena vždy po 15 minutách...je to v pohode? nieje to moc ked ju kojim kazdu hodinu po 15 min?
@bebe99 to ze je casto a dlho na prsniku neznamena ze aj tolko papa.treba odvazit po kojeni ci a kolko vypilo.niektore deti nepiju,len dudkaju a tak sa ukludnuju.ked pyta,treba dat,este je malinka,a castym prikladanim sa aj podporuje tvorba mlieka.
Neboj nič,ja som mala tiež malú stále na prsníku,tiež si vyžadovala moju blízkosť...
Pred 2 mesiacom sa to ustálilo počas dňa,ale potom po tej 18 hod tiež len prso zase chcela ,ale ono sa to stále mení
Len pekne krm,aspoň budes mat pekne mliecko a je to pre malinké len prospešné
treba vydržať, aj moja malá bola taká...ved je to ešte malinké babatko, zoznamujete sa, potrebuje Vás cítiť, upokojiť sa...nebojte nebude to trvať večne, užívajte si to, aj ja som z toho bola zúfala, ale pochopila som, že to tak má byť a nebude to stále tak....vydržať,vydržať..nie je to ľahké, ked pomaly nemôžem ísť ani na WC, jest....veľa trpezlivosti prajem...
@bebe99 ako pisu baby dietatko obzvlast novorodeniatko ked chce prso tak nie len na papanie ale aj na ukludnenie, mojkanie atd 🙂 citi tvoju blizkost je spokojne 🙂 a tiez je to dobre pre teba a tvorbu mlieka 🙂
V dnesnej dobe to uz nieje ako kedysi ze striktne prikladat kazde 3 hodiny...mne tiez moja zo zaciatku bola stale na prse 🙂
Je uplne normalne, ze sa male babatka dojcia casto. Tiež som z toho bola pri prvom zufala a myslela si, ze to nie je ok. Ale je. Obe moje deti sa dojcili hlavne prve tyzdne a mesiace casto a vela 🙂 pri prvom som si tiez zapisovala cas a hladela na to s hrozou, ze aj najedene dieta je schopne znova si pytat o 10 minut. Pri druhom uz hodiny vobec neriesim a ani nepocitam kolko krat som v noci hore a je mi lepsie, ze to neviem 😀
Treba zistiť, či dieťatko aj reálne pije alebo len cucká (odvážiť), či je správne prisaté a nie je nejaký technický problém s dojčením. Možno by ste mali trochu počkať keď sa odtiahne, či si len nedalo pauzu a bude pokračovať ďalej, alebo naozaj skončilo..Je ešte maličké, spolu sa to naučíte 😉
@majamat vies co robte ako chcete 🙂 kludne mu davaj kazde 3 hodiny ale potom tu nevypisuj ze ti dieta vjednom kuse reve 🤷♀️ Ty nechces radu ty chces len vymyslat....
Moja sa narodila 4kg cize velke babätko a potrebovala vela papat....a co teaz som jej nemala davat lebo niekomu yb sa zdala tucna ????
Ako ti hovorim CISTO kojene dieta nikdy nebude mat nadvahu (teda myslim v tych prvych mesiacoch nie 3 rokoch aby sme sa chapali)
@majamat nemusis ma hned urazat ja som ta tiez neurazala...tak sa spamätaj 🤦♀️
Nevymyslela opytaj sa starsich zien ako to bolo kedysi ze sa odporucalo kazde 3 hodiny kojit nie skor ani neskor 🙂 takze nemam to zbrucha a ani som nikde nepovedala ze to este niekto hovoril...
Ja som ti pisala ze nie jeden lekar mi povedal ze CISTO kojene dieta zo zaciatku nemoze byt tucne ked je len kojene....som ta chcela podporit aby si nemala obavy ale aby si dieta proste prikladala a neriesila lebo nie vzdy babätko papa niekedy potrebuje citit mamku....
@bebe99 joooj, tvoja mala ma este len 7 dni.... moj drobec bol cele prve 4 mesiace na mne nalepeny, na zaciatku naozaj skoro kazdu hodinu, neskor cez den kazdu hodinku a pol, v noci som k nemu vstavala bezne aj 6-7x, bola som ako zombie 😀 ....a je to uplne zdrave dieta, nic mu nie, ani nema nadvahu (aj ked spociatku priberal 300g za tyzden - aj pediatricka povedala, ze je to uplne v poriadku), neskor ked zacal lozit, hybat sa, chodit, sa prirodzene to priberanie spomalilo, v roku mal ledva 9kg... a kojila som ho do 15 mesiacov 🙂
@majamat mne vyslovene sestricka u pediatra povedala, ze cisto dojcene dieta m9ze mat aj 100 kg, to je v pohode, neberie sa to ako nadvaha. Moj druhy sa narodil ako 4.5 kg a 56 cm. Ako rocny mal asi 13, neviem presne. Priberal rychlo a vela a bol mimo vsetkych tabuliek. Vela pil mlieka. Dr to vobec nepovazuje za nejaky problem. Prvy syn bol tiez valibuk, ale tento je cely vacsi 😀