Je nutné kupovať dojčeneckú podprsenku?
Baby poradte mi či si musím súrne kupovať dojčiacu podprsenku.Zatiaľ som žiadnu nezohnala čo by mi bola dobrá...Prosím ak máte skúsenosti.Po prípade s akými ste spokojne.ďakujem... 😎
ahoj ..ani mne sa nepodarilo zohnat taku co by mi sadla 😅 ...takze som si vystacila aj s obycko podprsenkou...nebol to ziaden problem 🙂
Kup si nejaku obyčajnešiu,lacnejšiu pre začiatok.Niekedy sa stane,že nebudeš mať mliečko,nebudeš kojiť a v tom prípade je zbytočná.No ked mliečko bude a budeš kojiť tak sa určite zíde a kup si čo najkvalitnešiu,lebo v nej budeš musieť možno aj spávať-ako ja...kedže mliečko bude vytekať,musíš v nej mať tampony a podprda musí byť volná,inak ti v obtiahnutej vystuženej hrozí zápal prsníka,ktorý sa ti urobí tým,ako si budeš prsia tlačiť ☹
Kojenecku podprsenku odceníš už hned v nemocke,aby si sa nemusela stále nejako velmi odhalovať...odopneš príklopku a bábätko môže papať 😉
Ja som si kupovala podprsenky u nás v galanterkach kvalitnej slevenskej výroby 🙂
aj v nemocnici odporucaju doma vobec ziadnu podprsenku aby nedrazdila bradavky takze prvy mesiac ju ani potrebovat nebudes...tazko sa kupuje dopredu ked nevies ake velke budu prsia.
ahoj, ja som začala nosiť kojen. podprsku až v porodnici. mne stačili zo zač. dve potom si prikupiš podla prs (ako sa ti zmenia) najlepsie je mať jednu vacsiu aspon o 2 cisla, (mne sa v pôrodnici strasne naliali prsia) tak sa ti určite aj ta vacsia zide. jednu som mala z trhu taku lacnejsiu 5E a jednu z obchodu taku krajšiu 12E
podprsenky som si kupovala skoro na konci, také obyčajné bavlnené stáli do 200 Sk, bolo to pohodlné a naviac už začína byť chladno a prsia majú byť v teple, ja som si cez zimu dávala na prsia ešte aj plienku, ked som šla von, lebo som mala často zápaly...podrpdy sa síce rýchlo vyťahali ale svoj účel splnili...
pri druhom tehu som si už kupila kvalitnejšiu a drahšiu podpsneku, lepšie držala tvar a aj na pohľad bola krajšia 🙂
značku si nepamätám ...
ja som si tiez kupila, jednu kvalitnejsiu ako spomina zuzka1008... )
kupila som si o dve cisla vacsiu ,, a mozem prehlasit, ze ta lacnejsia sa mi lepsie nosila ako ta drahsia...
a neviem si predstavit, zeby som chodila bez podprdy ako pise magnolia75.. vsak mliecko ked sa prsia naleju tecie, strieka kade tade.. takze podprdu urcite..a ked som mala bolestive bradavky, davala som si na ne mast, potom taku tu vlozku prsnu a podprsenku, bez podprdy by mi tam ta vlozka nedrzala predsa... 😉 ;-
urcite ano, neviem si to bez nej predstavit. aj kvoli bradavkam amliecku a normalna pri kojeni zavadzia
jednoznacne ano
Ja som mala aj pri prvom dietati aj pri druhom..... ja ked som mala obycajnu tak ma z nej velmi boleli prsia a ta podprda na kojenie bola makka,prisposobiva...ovela pohodlnejsia ako obycajna co sa bezne nosi. Takze u mna rozhodne ano
ja som sice kojila malo, ale kojenecku podprsenku som si kupovala tu s tym bocianom znacku si nepamätám, ale bola kvalitna, pohodlna a nosim ju este stale na doma. Znacka tam vsak uz nie je vidiet. urcite ano ja som kupovala v ôsmom mesiaci a mne sa teda prsia nezväčšili
zalezi aj ake mas prsia,,ak si zvyknuta bez,,tak ju ani nebudes potrebovat,,skus kupit ozaj len taku obycajnu, keby nahodou a potom sa rozhodnes,,ale neni nevyhnutne mat kojenecku podprsenku,,, 😉
urcite si ju kup, ja si vobec neviem predstavit, ako by som kojila s obycajnou podprsenkou niekde von 😝 ...je to praktickejsie
ja mam 1 aj ta mi je mala 🙄 ja ich nenosim. mam take bolerka, lahko sa to vyhrnie. a prvy mesiac som chodila bez podprdy, lebo inak som mala o dost menej mlieka. a ostatne podrpdy mam bez kostic, takze tiez sa lahko vyhrnu 😉
Ja tiez urcite odporucam, kupila som si v H&M a neboli drahe...
Pouzivala som ich asi 10 mesiacov, teraz mi staci aj obycajna. Zo zaciatku som tiez musela aj spat v podprde, lebo ked sa mi prsia naliali a podprdu som nemala, bolelo to. A v podprde vystuzenej to bolelo tiez, takze jedine kojenecka.
Inac ja som ani neskusala, kupovala som od oka, dost su prisposobive. Hlavne aby obvod netlacil.
Ja som kúpila v Tescu, ale pri poslednomi synovi som mala úplne normálnu nevystuženú.Len vyhrnúť a kojiť.
Ja som si kupila 2 a vobec som ich nenosila, zdali sa mi strasne neprakticke a neprijemne na dotyk. Nosila som take vyhrnovacie bolerka alebo aj svoje obycajne bavlnene bezkosticove podprdy alebo aj nic (kedze bolo leto pod tenkym trickom som nieco musela mat). Ale mne sa prsia skoro vobec nezvacsili, mozno o jedno cislo a mlieko mi tieklo malokedy, aj to len na zaciatku. V noci som spala vzdy bez podprdy, fuuuj, s podprdov by som urcite nezaspala. Asi som v tomto divna, pretoze prva vec, ktoru urobim, ked pridem domov je, ze si dam dole podprdu a ponozky 😀
vobec to nie je surne 😀 ja som tu moju takmer vobec nevyuzila 🙄 zbytocnych 10 eur 😝
ahoj.ja mam dve deti a žiadnu podprsenku som si nekupovala.stačili mi aj tie čo mam.
nevyhnutne to nie je samozrejme...
ja som ich vyuzila najma v porodnici, ale vedela by som si to aj tam predstavit bez nich...potom doma uz takmer vobec, aj ked kojim...
poviem to takto..keby som vedela, ako malo ju vyuzijem, urcite neinvestujem do zhanania podprseniek - mojej velkosti, strihu.... tolko energie, casu a nakoniec aj penazi
🙂
urcite nie, ja som ju tiez nosila len v porodnici, doma vobec a to som si koza kupila hned dve, neviem na co
ja som si ich nakupila hojne a pouzivala som ich prve dva tyzdne ked som este nevedela co a ako. teraz uz vobec,podla mna zbytocna vec uplne. jedine co som pouzivala a pouzivam su vlozky do podprsenky. 😵 a normalne podprsenky mam radsej. lepsie drzia prsia, vobec mi neskrabu ani nedrazdia bradavky.

podľa mňa je to praktické, a keďže sa prsia zvečšia tak napr mne sa do normálnej nezmestili veľmi a keď som sem tam vzala normálnu tak mi bolo nepohodlne......s podprsenkou čo sa odopína vpredu a môže sa kojiť je to pohodlnejšie, rýchlejšie jednoduchšie.....ja som mala neskôr aj krvavé bradavky a neviem si predstaviť mať ich v normálnej podprsenke...takže ja som za podprsenku na dojčenie.....
bola som spokojná s jednou značkou, mám z nej dva kusy večšiu a menšiu ale neviem aká značka len to že má vpredu bociana s bábetkom:D to je taká kolekcia a to je ich symbol...