icon

Je šanca rozdojčiť dieťatko?

szanducika
6. nov 2021

Ahojte,prosim nech mi niekto poradí 🙏
Vo štvrtok som mala akútnu sekciu,lenže maleho mi zobrali do inej nemocnice nakolko este plucka nemal pripravene,takze ani priložit.som ho nelama šancu 😪 ale na dnes mi už prikázali si začat odsavať mliecko aby sa to rozbehlo. No lenže ani kvapka zatial neišla.
Teraz horko tažko dokopy 20ml. Prveho synceka som kojila 1rok.
Podla Vas je nejaka sanca aby som ho ešte vedela dojčit ked pride domov?Viete poradit nejaku techniku na odsavanie, alebo niečo na podporu tvorby a rozbiehania?
Modlim sa aby sa to rozbehlo 🙏

ivangeline
6. nov 2021

Pokoj. Laska. Kazde 2h sa snaz po kvapkach,sz bude viac a viac,skus odsavacku. Mysli pri tom na syna. Pytaj sa na neho. Mozno chci fotku? Moj nebol daleko odo mna ale bol v inkubatore a az po tyzdni som sa ho dotkla a pohladila.. a po 2t sme skusali dojcenie a rovno aj sli domov! Mal necele 2kg. Narodeny v 34tt. A dojcili sme sa! 🙂

maximilie
6. nov 2021

@szanducika ak ta to upokojí, ja som si s odsávackou nevedela odsat ani tých 20ml.... satie dieťaťa ma úplne iný tah., iný princíp. Takže určite si to môže synček vedieť vytahat a rozbehne sa to. Len naozaj co najviac prikladať. Hlavne nech ste zdravucki❤🙏
A keby to nevyšlo, netráp sa preto, aj tak budeš najlepšia mamička!

nikpa
6. nov 2021

@szanducika boli sme na tom podobne, viem ako sa cítiš 🧡 nepomôže nič len odsavat a odsavat, mne to išlo najlepšie rukou aj keď prsia som mala doslova zošuchane, no po 2 dňoch som to už ani necítila. Množstva boli tiež zúfalé a zlepšilo sa to až keď som si malého prikladala, vtedy sa mi doslova rozriekli. Ale aj to málo je niekedy dosť, drobec toho ešte veľa nevypije. Inak to bol boj kým som len bez neho odsávala. Najlepšie to bolo po teplej sprche alebo ak máš horské slnko, nahrievaj prsia a pri tom odsávaj. Inak sa neboj, ak je na JISke dajú mu tam materské mliečko, bábätkam ktoré majú zdravotné problémy ho dávaju prednostne. Držím vám palce, nech ste zdraví a čo najskôr spolu 🙏

snehulak77
7. nov 2021

Bola som po akútnej sekcii, tiež mi zobrali malého a bol na JRSN. Ja som sa tak urputne snažila, až to nakoniec nešlo. Ale podla mňa, keby som to nechala tak, odstriekala, čo mám a nestresovala, tak sa to podarí. Kašli na to, doma to rozbehnes. Rozprávala som sa minule na ocnom s jednou maminou a ona rozbehla kojenie po 2 mesiacoch. Nesustred sa na to. Kojila si prvú, mlieko príde a budeš kojiť aj druhé. Veľmi držím palce

siska53
7. nov 2021

@ivangeline len skusaj odsavat. Mne to odsavackou tiez nikdy neslo poriadne, ale pre deti som mala mlieka vzdy dost.

ivangeline
7. nov 2021

@siska53 Pokym sa neprisaje. Odsavacka. Ked sa prisaje..to som uz neriesila. Som skoro nic uz nevedela odsat. xD

mikadooo
7. nov 2021

@szanducika áno dá sa. Moja malá sa prvý krát pricucla po dvoch mesiacoch. Dovtedy elektrická odsávačka... Dá sa, hlavne z toho nestresuj. Mne poradila doktorka najlepšie - nechať ju chvíľku pojedovať pri prse, nech skúša sa prisať. Stačí trebárs minútu. A potom jej dať fľašu. Trvalo to dva mesiace, aj to sa potom prisala tak na dve sekundy. Ale potom to bolo už len stále lepšie a lepšie až som jedného dňa mohla fľašku odložiť úplne.

mareri
Odpoveď bola odstránená