icon

Tvorba materského mlieka

kristina2904
24. okt 2023

Ahojte chcem sa poradiť. Mam 5 dní po porode mliečko sa mi tvoriť začalo sme len na materskom mliecku kojime sa dlho hovorili mi v nemocnici ze by mlieko malo začať striekat. Zatiaľ len kvapka viete mi poradiť kedy cca očakávať? Viem ze je to individuálne ale len tak difamxze o mliečko neprídem. Plus kojila z jedného prsníka kým sa nedostaví ak ešte pýta ponúknem jej ten istý ak nechce skúsim druhý

A ešte viete kde prepichuju uška dievcatkam v pripade ze mi doktorka povedala ze už to nerobí ? 😄

bolarazjedna
•
24. okt 2023

No mne mlieko nikdy nestriekalo (ak teda nerátam časy okolo 2 mesiacov, keď mi niekedy v noci prespal aj 8hodin, tak vtedy áno), ale pri pravidelnom kojeni nie. Dokonca som mala problém odsat mlieko a pri podávaní vitamínu D som mala problém vytlačiť tie 2 kvapky mlieka z prsníka. A syn sa kojil bez problémov do 13mesiacov. Iba prvych 6 týždňov som ho dokrmovala s UM.

jarnajar
•
24. okt 2023

Dojčím už druhé dieťa, dokopy skoro 5 rokov skúseností a za ten čas mi ani raz mlieko nestriekalo, ani odsať som veľa nevedela 🙂 je to veľmi individualne, nesleduj to, často prikladaj, striedaj prsníky aj viackrát počas dojčenia... Všímaj si len, či dosť ciká.
Náušnice - googli podľa miesta bydliska, môže to spraviť aj pediater, ku ktorému nepatríte. Alebo počkaj na nastrelenie (6 mes.).

nin12345
•
24. okt 2023

@kristina2904 ak ti samovolne kvapka mas ho az az neboj sa

anavixy
•
24. okt 2023

Toto je podla mna dalsia nepochopena informacia, alebo zle podana. Mlieko ti vobec nemusi striekat, nema to ziadnu vypovednu hodnotu o mnozstve mlieka, akurat tak o let down reflexe, ktory je niekedy silnejsi a niekedy slabsi a praveze ten silnejsi byva na skodu. Navyse ta o par tyzdnov caka zmaknutie prsnikov, resp. ustalenie tvorby, ani to neznamena ze mas menej mlieka, tak sa nezlakni.
Nausnice napichuju na orl, v piercingovych studiach alebo nastreluju v zlatnictvach.

ivangeline
•
24. okt 2023

Hlavne,ze hlce...nic striekat nemusi. Zvycajne su 6t plne prsia,ze vie kvapkat... pri 4tom som uz ani to nemala a dojcim.. a rastie.