Je to začínajúci zápal prsníka alebo niečo iné?
Prosím o radu čo by mohlo byt toto.. začala mi v piatok bolesť prsníka. Prejavilo sa to z ničoho nič, bolo to iba pri kojení ako ťahala a cítila som to akoby v bradavke/dvorci. Na povrchu mám takú mini ranku asi poškriabané ale mňa to aj tak boli tak vnútorne. Je to taká ostrá bolesť, sem tam to zabolí aj hocikedy cez deň trošku ale najviac hlavne počas toho ako ťahá. Dnes som si všimla takýto začínajúci ohraničený fľak, pridám foto do komentára. V tomto prsniku mám aj malú cystu, neviem či to môže mať súvis alebo je to čisto len skrz kojenie. Najskôr mi napadol zápal ale iné príznaky nemám. Doteraz som nemala žiadne problémy s prsníkmi pri kojení, kojím 11 mesiacov.

Môže to byť začínajúci zápal, dcéra s tým mala viac krát problém. Jej v začiatkoch pomáhal obklad z kapustného listu. Raz bola aj v nemocnici, takže nie je to sranda.
zacinajuci zapal minimalne by som si dala za 5 € skontrolovat CRP
@anonym_autor mala som zápal tak, že ma na určitom mieste bolelo a potom, keď som si to miesto akoby rozmasirovala smerom ku bradavke, aby nahromadené mlieko vytieklo. Keď si stlačíš bradavku, tak môže vidieť, že mliekovod, alebo teda odkiaľ priteká mlieko je zapchaty, akoby takou veľkou bielou bodkou, to je to upchaté mlieko. Pod sprchou, prípadne jemne nejako uvoľniť masírovanim toho miesta. Potom sa to uvoľnilo, a mlieko vystreklo, potom treba vytláčať masírovanim mlieko z toho miesta von. Bola som doktora a odporucal len kojiť, prikladať. Ale určite máš jeden mliekovod upchatý a ten treba uvoľniť stlačením a vytlačením mlieka von, lebo až hnisavy absces z toho môžeš mať, keď to mlieko nepôjde von.