icon

Kedy a ako odnaúčať od nočného kojenia?

swojska
18. júl 2013

moj maly ma 6m,myslim ze pomalicky by sa mohol aj odnaucat, ake mate skusenosti.

vdaka za rady

Strana
z2
ivanka.7
19. júl 2013

@dejka77 mna mala spiaca pri mne nijako nerusi ani neobmedzuje, takze je to o pohlade 🙂 ved uvidim o par rokov, co bude 🙂

dejka77
19. júl 2013

@ivanka.7 Mna to naopak velmi obmedzuje. Nemozem sa pretacat ako ja chcem a spim v obmedzenej polohe. Ked to tebe neprekaza tak nie je co riesit.
Urcite sa tu najdu ale mamy, ktore by radi naucili deticky uz spat same. Ako som spominala vyssie uz sa na to pozeram inac a nevidim nic zle na tom ucit ich uz do narodenia, samozrejme postupne a pomaly a ked to nejde tak nesilit.

oliverka
19. júl 2013

Malý má 12 mesiacov, kojíme počas celého dňa, spíme spolu v posteli a cecíkujeme sa 1 - 4 razy za noc. 😉 Vôbec mi to nevadí, práve naopak - tešíme sa zo vzájomnej blízkosti. Viem to dokonale oceniť, toto krásne obdobie totiž netrvá večne. Mám to overené a vyskúšané 😉 Už o pár rokov, ktoré ubehnú neskutočne rýchlo, budú z týchto prítulných bábätiek malí pubertiaci, ktorí nad nami prevrátia očami a budú sa za nás pred kamošmi hanbiť 🙂
A ja potom budem spomínať na tú krásnu blízkosť a dôveru, ktorú teraz zažívame pri dojčení a spoločnom, hoci aj prerušovanom spánku. Nie na to, ako som sa parádne vyspala a malého vycvičila v noci nič po mne nechcieť.

aliza
19. júl 2013

@oliverka no vies, to je tvoj pocit, ty potrebujes mat dieta na prsniku, aby si ho citila....ale nie kazda to tak citi. Nie pre kazdu je dojcenie extatickym zazitkom, nirvanou a pod. Ja som vzajomnu blizkost citila inak, ako s dietatom na prsniku. Pre mna bol prsnik hlavne strava. Tak som to citila ja. Ako som uz pisala, dcera spala vedla mna do 4 rokov, cize blizkosti, takej tej ozajstnej, nie prsnikovej, sme si uzili az az 😉. Noc nam bola dana na spanok, je nevyvratitelne, ze kazdy organizmus potrebuje pre zdravie nocny spanok, aj dospely, aj babatko. Tak je to zariadene a nevidim dovod sa tu buchat do prs, ze nevyspata mama je ta spravna mama 😕. Ja som nikoho necvicila, ani som sa nechcela paradne vyspat 😨 , chcela som detskemu organizmu dopriat oddych. Takze reci o tom, ze chceme, aby od nas deti nic nechceli, su trosku trapne, prepac....ja nepovazujem nocne krmenie za potrebne a zdrave, to je vsetko.

Strana
z2