Kedy začať dojčiť po liekoch?
chcem zacat zas dojcit, brala som parlodel jeden tyzden asi, teraz ho treti den neberiem, chcem dojcit, zistila som, ze je to mozne aj s mojim problemom, k tomu mi to sposobovalo aj uzkosti... kedy mozem zase zacat dojcit ked som brala tieto lieky? treba spravit nejake opatrenia, ci normalne zasa zacat kojit ?
@deny1983
Osobne by som ešte raz konzultovala s lekárom nutnosť užívania tohto lieku, prípadne aj s iným odborníkom, ak máš informáciu že môžeš dojčiť a chceš dojčiť. A ak to tak je, začať drobčeka prikladať a ako radila maminka predo mnou, využiť pomoc laktačnej poradkyne. Veľmi Ti držím palčeky 🙂
@deny1983 myslim, ze liecivo by uz po 3-4 dnoch nemalo byt v krvi. existuju sice aj lieky, ktorych ucinok pretrvava tyzden, takze najlepsie je spytat sa lekara alebo v lekarni (aj ked pravdepodobnost ze ti kazdy povie uplne inak je vysoka..) velmi sa presadzuje kojenie aj pocas uzivania liekov 😒 kedze som musela brat atb, tiez som sa o tuto temu zaujimala a precitala som si niekolko studii. Zaver je jednoducho taky, ze vsetky lieky prenikaju do mlieka aj ked v malom mnozstve. na webe sa daju najst aj studie, kde su spominane aj konkretne lieciva (latky) a sposob ich rozkladu, dlzka a pod. Mne osobne vadila predstava podavania antibiotik mojmu zdravemu babatku aj ked v nepatrnom mnozstve cez mlieko. A preto som nekojila, ale odsavala. Aj ked som mala na zaciatku liecby obavy a dost ma to trapilo, zvladli sme to vsetci vyborne a opat kojim 🙂

dojcit si mohla aj pocas liecby,otazka je ci sa tvoje dieta este chyti,ak nie kontaktuj laktacnu poradkynu 😉