icon

Kedy začať dojčiť po liekoch?

deny1983
17. máj 2014

chcem zacat zas dojcit, brala som parlodel jeden tyzden asi, teraz ho treti den neberiem, chcem dojcit, zistila som, ze je to mozne aj s mojim problemom, k tomu mi to sposobovalo aj uzkosti... kedy mozem zase zacat dojcit ked som brala tieto lieky? treba spravit nejake opatrenia, ci normalne zasa zacat kojit ?

saska.t
17. máj 2014

dojcit si mohla aj pocas liecby,otazka je ci sa tvoje dieta este chyti,ak nie kontaktuj laktacnu poradkynu 😉

mammaroma
17. máj 2014

@deny1983
Osobne by som ešte raz konzultovala s lekárom nutnosť užívania tohto lieku, prípadne aj s iným odborníkom, ak máš informáciu že môžeš dojčiť a chceš dojčiť. A ak to tak je, začať drobčeka prikladať a ako radila maminka predo mnou, využiť pomoc laktačnej poradkyne. Veľmi Ti držím palčeky 🙂

minqea
19. máj 2014

@deny1983 myslim, ze liecivo by uz po 3-4 dnoch nemalo byt v krvi. existuju sice aj lieky, ktorych ucinok pretrvava tyzden, takze najlepsie je spytat sa lekara alebo v lekarni (aj ked pravdepodobnost ze ti kazdy povie uplne inak je vysoka..) velmi sa presadzuje kojenie aj pocas uzivania liekov 😒 kedze som musela brat atb, tiez som sa o tuto temu zaujimala a precitala som si niekolko studii. Zaver je jednoducho taky, ze vsetky lieky prenikaju do mlieka aj ked v malom mnozstve. na webe sa daju najst aj studie, kde su spominane aj konkretne lieciva (latky) a sposob ich rozkladu, dlzka a pod. Mne osobne vadila predstava podavania antibiotik mojmu zdravemu babatku aj ked v nepatrnom mnozstve cez mlieko. A preto som nekojila, ale odsavala. Aj ked som mala na zaciatku liecby obavy a dost ma to trapilo, zvladli sme to vsetci vyborne a opat kojim 🙂