Vysoký prolaktin, parlodel nezaberá

alenaa209
21. sep 2019

Dobrý deň,
viem ze je tu už viac tém o prolaktíne, no chcela by som vedieť ako dlho vám trvalo kým sa vám hodnotu prolaktinu podarilo znížiť.
Mne zvýšený prolaktin zistili už pred rokom. Mam aj osem milimetrový adenom hypofyzi. Rok som brala parlodel no prolaktin sa mi stále iba zvyšuje. Je to normálne? Po roku užívania parlodelu mam najvyššiu hodnotu prolaktinu akú som zatiaľ mala. 😐
Momentálne mi endokrinologicka zas predpísala na pol roka parlodel, a rovnako ako doteraz pol tabletky večer.
Ďakujem

kikulienkadd
21. sep 2019

Ahoj,mne parlodel tiež príliš nezaberal,potom som dostala medocriptine a vyzerá,že zabral,po 1/2 roku som prirodzene otehotnela.

olivia_0309
21. sep 2019

@alenaa209 ahoj, to je divné...ja beriem Parlodel od marca, hneď po mesiaci mi šokujúco klesol prolaktín tak že gyn aj endokrin kukali...ALE beriem jednu TBL večer a plus som prestala jesť hydinu a výrobky z nej (sú napchaté hormónmi) dávam si zinok 15mg, vit. B6, vitex, ženšen-ashwagandha,macu. Našla som o tom info na nete,čím okrem týchto liekov sa dá dopomocť aby PRL klesol...V prvom rade sa snaž vyhnúť stresu-je to stresový hormón...Medokriptín je to isté čo Parlodel ale že úplne...mne už minulý týždeň v BA nikde nevedeli vydať Parlodel lebo mu v auguste skončila registrácia a núkali mi namiesto neho práve tento...že je to to isté len s iným názvom🤷🏻‍♀️Držím prsty

alenaa209
autor
21. sep 2019

@olivia_0309 ďakujem 🙂 áno aj ja už prechádzam na medokriptin a je to vraj to isté.
Kúpim si teda aj ja tie vitamíny a hádam to pomôže.
Ja som zatiaľ dieťa nemala, a ešte ani neplánujem ale bola som sklamaná keď som videla výsledky začala som pri hodnote 59 pred rokom a teraz mam prolaktin 117, po jednej kontrole sa ma aj pýtala endokrinologicka ze ci beriem tie tabletky. 😐 No ja ich beriem pravidelne. Ona mi asi neverí alebo co. 😐 😀
Stresu mam dosť ale práve toto leto som mala taký oddych celkom, čakala som ze konečne po tomto lete prolaktin bude ok, žiadne stresy som nemala. a práve naopak tak už fakt neviem.

olivia_0309
21. sep 2019

@alenaa209 fuha tak to ma mrzí toto ozaj...skús teda aj to maso dať preč aspoň nachvíľu a uvidíš😉 plus tie vitamíny a snáď to pomože. Ani ja nemám a už od januára sa snažíme a nedarí sa nám, okrem toho mám s hormónmi viac problémov a tak musíme pomaly začať riešiť centrum asistovanej reprodukcie. Nechcem ťa strašiť...ale aj my sme si mysleli že máme čas a vysoký PRL mi blokuje ovulku a neostáva mi nič iné iba CAR ak chceme mať dieťa...

ctrl
21. sep 2019

@alenaa209 ja mám adenom 3 mm pred 18 rokmi my zistili hodnoty 120 do 5 mesiacov od liečby mi klesol na takú hodnotu že už 17 rokov beriem každých 10 dni len polovicu Výborne mi zabral CABEST .

ikonica
21. sep 2019

Skuste vitex...

lucinkaboz
21. sep 2019

Ja som nebrala nič , trojnásobne prekročený prolaktin, pribrala som je na hranici

marcelatt
21. sep 2019

skuste si najst ineho endokrinologa, liek parlodel je dost zastaraly typ lieku.. uz su ine na trhu

kandrea
21. sep 2019

Ja uzivam norprolac uz niekolko rokov. Prolaktin sa znížil ale adenom je stale takze este dlho tie lieky brat budem ☹ . Beriem 1 tabletku vecer.

miriam439
21. sep 2019

@alenaa209
Skús podporiť liečbu ešte vitexom jahňacim.

alenaa209
autor
2. okt 2019

@marcelatt dobrý deň prepáčte ze tak neskoro odpisujem.
Myslíte že by som sa mohla objednať k inému endokrinológiovi? Premýšľam ze by som šla do Ľubochne, no neviem, tam neposielaju pacientov lekári? Myslíte že by som sa mohla sama tam objednať vlastne bez vedomia tej endokrinologicky ku ktorej chodím teraz?

marcelatt
2. okt 2019

@alenaa209 napiste mi do spravy