Kojenie je boj
Ahojte maminy.
Chcem sa vás opýtať, alebo skôr chcem iba vedieť, že nie som sama... Mám 5týždňovú dcérku a kojenie je pre mňa jedno utrpenie.. Niekedy počas dňa by chcela piť aj každú hodinu. Keď nespí, tak iba plače a nič ju nevie upokojiť. Ani nosenie, ani položenie, cumeľ nechce a ja mám pocit, že ten plač mi ide až pod kožu. Vydobije si to,že je zase na mne "pricucnutá" 🙂 A ja neviem či je to dobre, či zle, či má málo alebo čo vlastne robiť. Jední povedia, dodržuj trijhodinový odstup, inde čítam, treba dať na požiadanie... Ako to mám vlastne dodržiavať? Aspoň raz do týždňa som už taká zúfalá, že jej dám um. mlieko a už si poviem, že jej ho budem dávať už stále, ale pri ďalšom jedení mi to nedá a znovu ju kojím. Inak priberá pekne, každý týždeň 260-300g a v čase keď spí, tak vie prespať aj 4 hod., musím ju budiť na jedenie, inak si to vynahrádza v noci..
Prvú dcérku som kojila len niečo cez mesiac, stratila som mlieko, takže ani neviem či je pravda, že sa to časom upraví, alebo to bude takto stále... V mojom okolí nie je nik, kto kojil asi viac ako mesiac a tie čo kojili dlhšie mali spokojné, usmievavé bábo po každom jedení, takže sa vlastne ani nemám koho opýtať... Upraví sa to?

@lucka011 ja som sa so satkou teda nezzila, pri mladsej mam ergo. na nakup vybehnut, upratat, navarit, povesat pradlo a tak ked som bola sama doma, ze bol manzel v praci. zaspala mi par x v nosisi, ale problem bol zlozit ju dole, to sa hned zobudila tak som ju nechala spat na mne ale ona od narodenia malo spi, teda, kratko a casto. este aj teraz spava 3x denne zhruba po hodine. ale nosic mi velmi pomohol ked strajkovala, aj teraz ju este cez den kojim (mimo zaspavania, to sme na posteli) v nosici, inak mi uteka, otaca sa za vsetkym co vidi, no nema cas 😀 tak v nosici je znehybnena a neostava jej nic ine ako pit. so satkou ci nosicom mas volne ruky, kym sa mala dojci mozes sa so starsou hrat, ist von...ja ozaj odporucam. a este nosic pouzivam ked idem na urady, postu...zaparkujem auto, malu do erga, netrapim sa s kocikom po schodoch.