icon

Kojenie s plačom

denulienkad
13. feb 2014

Ahojte kocky.Neviem si rady s mojim chlapcekom.Ma mesiac a posledne 2 dni stale len pit by chcel.S jedneho prsnika mu ide mliecko lahsie a s druheho velmi tazko.Kojim ho cez klobucik,lebo mi tak vytahal bradavky az do krvy a ked ho dojcim aj cez klobucik tak ma to nenormalne boli,ze placem pri tom.A maly zas ked mu nejde dost mliecka stale len place.Musimsi odsavat a aj do odsavacky mi ide mini tok.Ak chcem natahat 80ml tak cca 40 min mi to trva.Neviem ci stracam mlueko slebo co.Poradte co mam robit

luba41
13. feb 2014

@denulienkad okamžite zavolať laktačnú poradkynu a zbaviť sa klobúčikov..ich používaním sa Ti znižuje tvorba mlieka a malý odmieta..mala si to riešiť hned na začiatku, ked si mala rozkúsané bradavky /nesprávnym prisatím/... kontakt napr. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉

zuzzina
13. feb 2014

@denulienkad laktacna poradkyna je urcite najlepsie riesenie ak si sama nevies poradit,niekedy staci skusit inu polohu pri dojceni a co sa tyka klobucikov ... ja som mala ploche bradavky,ked sa moja mala narodila a nevedela sa prisat,lebo si nemala co zobrat do pusinky ... skusili sme klobuciky,najprv mensiu velkost,lebo sa mi zdalo,ze bude mat plnu pusu,ale tak ma to bolelo,ze som to nemohla vydrzat a tak sme skusili najvacsie ake sme mali ... a zrazu to islo 🙂 vobec jej nevadilo,ze su take velke,mna prsia neboleli a krasne nam to islo 18 mesiacov stale cez klobuciky 🙂 drzim palce a nevzdavaj sa !!!

denulienkad
autor
13. feb 2014

Laktacna mi povedala,ze cestovat za mnou nebude,ze 50 km je vela.Tak co mam robit

satanka1
13. feb 2014

@denulienkad nevzdavaj to,vela pi aj vtedy tecie lepsie.malinky sa vie prisat bez klobucika?este pomaha pred kojenim teple plienky polozit na prsia

luba41
13. feb 2014

@denulienkad a žiadna bližšie neexistuje? odkial si? skús sa opýtať tuto v téme https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/ konkrtene na tú vašu oblasť.. prípadne si nájdi nejakú LP, ktorá komunikuje cez Skype / teda ak máš možnosť /..

kofoluska
13. feb 2014

@denulienkad Kup si mast Lansiloth. Je to cisty lanolin - natieraj si tym bradavky tak casto, ako sa bude dat. Netreba ho omyvat pred kojenim, co je velka vyhoda.
Pokial mozno, nenos podprsenku, idealne by bolo, keby si mala prsia uplne odokryte, nech sa vetraju. Rychlejsie sa budu hojit. Aj mne maly poskodil bradavky, az som vzdy pri jeho prisati plakala. Ale len prvych par sekund, potom uz to nebolelo. Takze urcite by som riesila techniku prisatia. http://www.kojeni.net/ skus sa aj sem pozriet, niekde tam najdes video spravneho prisatia - ked uz laktacna za Tebou nie je ochotna cestovat. Drzim palce, nam sa to nepodarilo "rozchodit", maly bol kojeny len par dni, potom som odsavala a davala UM a moje mlieko. Ale do mesiaca som on prisla uplne.

danula.ch
13. feb 2014

@denulienkad na bradavky mi neskutocne pomohol kremik od aventu. nic ine tak neucinkovalo. netreba ho davat pred kojenim dole a natierala som minimalne vzdy po kojeni alebo hocikedy som si spomenula. super mi pomohol.
k tomu, preco mas vlastne problem s bradavkami. je to asi nespravne prisatie. s klobucikami skusenosti nemam, ale viem o nich, ze znizuju tvorbu mlieka. bradavky sa neriesia klobucikmi, ale spravnym prisatim a osetrenie hojivym kremom.

na zvysenie tvorby mlieka je super senovka grecka s benediktom lekarskym. su to kapsule, obcas to vidim aj tu na bazariku. co mi hovorila laktacna, zabera to iba prve mesiace, potom sa odporucaju tabletky costi. tie su na predpis, ale takto su lacnejsie. volnopredajne su Motilium, ale su aj o dost drahsie. Motilium a Costi je to iste a mne to krasne pomohlo. vraj to rozbehne mlieko aj u zien, ktore nerodili, adoptivne matky 😉

123zuzana
13. feb 2014

@denulienkad ahoj ja som na tom bola podobne pri prvom babatku tiez to zacalo tak po mesiaci a trvalo to asi 2 tyzdne preplakane kojenie krvava bradavka no hroza spomynat ale vydrzala som a upravilo sa to kup si nejaku masticku na bradavky ja som mala z dm drogerie BABYLOVE MAST NA BRADAVKY prijatelna cena myslim ze do 3e stala a netrebalo ju umyvat pred kojenim.. a potom este CALCIOVU MAST som pouzivala v tom cas ked som mala krvavu bradavku hned po kazdom kojeni som si poriadne natrela a nechala len tak volne na vzduchu aspon pol hodku po par dnoch sa mi to zahojilo a naspat som pouzivala tu z dm po kazdom kojeni treba natierat aby ti nepopraskali bradavky.. prsia si musia zvyknut tak chvylku si musi asi vacsina z nas vytrpiet.. davaj pozor aby babo aj prehltalo aby nemalo prsnik namiesto cumla.. v tom case som aj uzivala homeopatika na podporu a tvorbu mlieka RICINUS COMMUNIS su to take malinke granulky beru sa 3xna den po 5granuliek stoji to necele 3e.. dufam ze som ti pomohla prajem ti vela sil a trpezlivosti.. PS: pri druhom babatku je to ovela jednoduchsie prsia su uz vycvicene a bradavky tak nebolia

ask
13. feb 2014

@denulienkad Skoda ze nemas moznost tej laktacnej nazivo, vedela by najlepsie poradit priamo. Mne takisto velmi pomahala masticka z DM. Malinky moze viac pit aj preto ze ma rastovy spurt-to su urcite obdobia kedy babatko rastie rychlejsie, ale zasa sa to zmierni. Na tvorbu mliecka je najlepsi spanok, dostatok tekutin a podpora okolia🙂 Moja znama mala problem s tym ako sa maly prisaval a nebola chyba v technike, ale v tom ze maly mal kratku uzdicku pod jazykom a zle pil. Po kratkom ambulantnom zakroku sa papanie upravilo. Drzim palce aby sa Ti podarilo prekonat bolave problemy a nech sa Ti dari pokracovat s kojenim.

grace
13. feb 2014

Aho,j moja mala ma necele tri mesiace a mali sme podobny problem. Mam ploche bradavky a z jedneho prsnika mi islo menej mliecka ako z druhého a nenormalne ma to pri prisati bolelo...len ten jeden prsnik. Nepomohla zmena polohy. Mala som mensie klobuciky ale s tymi to tiez bolelo tak som skusila vacsie a bolo to super tak ako tu uz bolo pisane. A tiez odporucam masticku Avent, ale ked som mala naozaj krvave bradavky tak mi pomohla len klasicka kalciova mast. Slzy mi tiekli pri kojeni a dost dlho to trvalo. Mala mala uz dva mesiace ked sa to upravilo. Teraz kojim bez klobucikov a bez bolesti. Drzim palce

vodnarka06
13. feb 2014

Ahoj. Skus sa opytat v porodnici kde si rodila, aj tam by mohli mat laktacnu poradkynu resp. Aj dula (porodna asistentka) by ti vedeli pomoct so spravnym prisatim (v skratke dvorec a bradavku musi mat dieta takmer cele v puse, vyvratene pery smerom von, horna mierne sikmo oproti spodnej, tak sby bol nos volny na dychanie a dieta taha dlhymi tahmi a potom kratka pauza na prehltnutie) pri prikladani musi poriadne otvorit pusinu a potom ho prilozis k prsniku tak, zebradavka ide hlboko do pusy. Ono totiz pri sati podnebim stlaca dvorec a tak vytlaca mlieko do pusy a vysava z bradavky. ) spravne prisatie odstrani bolest a traumatizovanie bradavky. Tvorbu mlieka mozes zvysit aj cajmi na kojenie, su bezne dostupne aj v potravinach aj v lekarni alebo homeopatikom Ricinus comunis 5 CH, tiez bezne v lekarni. Skus tu porodnicu, snad ju mas blizsie ako 50km. Drzim palce🙂

gromkaver
13. feb 2014

skus laktacnu, pripadne tam, kde si rodila. pozri si videa na mamila.sk, zmen polohu, uvolni sa. mne pri oboch detoch islo viac mliecka z laveho prsnika a z praveho menej. druhy ma teraz 14m a este sa kojime. skus "stlacanie prsnika", uvidis za 1-3dni aka to bude zmena, vela pi, cajiky na kojenie, feniklovy.... a ZAHOD KLOBUCIKY!, nne ich tiez "odorucili" v porodnici pri prvom, lebo sa nevedel prisat a nakoniec bol problem vo forme dojcenia. urcite sa na nejaku laktacnu nakontaktuj, velmi ti to pomoze a povzbudi 🙂

andaluzia
13. feb 2014

Dojcenie s klobucikmi podla mna problem nevyriesi. Ja by som si tiez zavolala laktacnu poradkynu. Svojho casu som to aj urobila. Velmi mi pomohla. Ukazala ako dojcit, aby som si neposkodila bradavky, rozne polohy a ako rozoznat, ci dieta pije... Z netu som mala kadeco nacitane, ale teoriu dostat do praxe bolo trochu narocnejsie 🙂 Takze som jej doteraz velmi vdacna. Nasla som na nete zoznam poradkyn, co ziju v mojom meste a zavolala som takej co byvala blizko. Dohodli sme sa, ze kedy pride. No proste jednoduche to bolo, ani neviem, preco som to vtedy odkladala.

katka1981
13. feb 2014

aj mna to straaaasne bolelo a klobucik mi vobec nepomohol tak som ho vyhodila. Mala som modriny na bradavkach, ale nemala som ich poskodene. Neskutocne mi pomahala bio lampa, len vzdy mi spustila aj mlieko, tak mi aj dobre zatiekla 🙂 Skus caje pre kojace matky alebo vybublinkovanu vineu.