Kojenie staršieho dieťaťa počas tehotenstva: Skúsenosti a rady
Prosím vás aké máte skúsenosti s odstavením dieťaťa pred pôrodom bábätka? Rozmýšľam či vôbec odstavovat alebo nie. Boli to zas na novo keď začnem kojiť alebo to je lepšie keď stále kojím že nebude to také hrozné s puštanim mlieka a návaloch ? Ďakujem
@anonym_autor si tehotná a ešte stále kojíš staršie dieťa? Správne tomu rozumiem?
@barilap áno 🙂
Ja som odstavila (ale nie kvoli tehotenstvu, prvy musel byt odstaveny), a po polroku som rodila - bolelo to zo zaciatku zas, ale ovela kratsie obdobie, nez po prvom 🙂
@anonym_autor prvé dieťa som odstavila mesiac pred pôrodom, u druhého som to nechala na samovývoj a dojčila obe deti naraz. Pre mňa (a myslím aj pre dieťatko) to bolo omnoho lepšie než pri tom staršom. Ľahšie ukľudnenie staršieho, žiadne problémy s naliatymi tvrdými prsiami, pre mňa pokojnejšie noci.
Ja som kojila staršieho popri mladšej a ušetrilo mi to kopu nervov. Ale mala som skôr opačný problém, mne sa vôbec samé nepúšťalo a starší to pekne udržiaval, hlavne v začiatkoch. Zaujímavé je, že mňa to zas začalo bolieť keď sa narodila mladšia, ale už nie tak veľmi. A mala som aj ľahké odstavenie- odstavil sa sám, bez plaču keď mala pol roka, lebo mu zavadzala a to predtým o takom niečom nechcel ani počuť.

@anonym_autor si tehotná a ešte stále kojíš staršie dieťa? Správne tomu rozumiem?