Kolísavá tvorba mlieka
Ahojte chcem sa opytat ci ste niektora mala s tymto problem a ako to riesit. Mala ma presne 3 mesiace no po skonceni sestonedelia ako som dostala prvu menstruaciu mi zacala kolisat tvorba mlieka v zmysle ze dva dni ho mam dost mala je spokojna a vydrzi kludna po dojceni a aj citim ako sa mi nalievaju prsia hlavne rano ale aj medzi jednotlivymi dojceniami.. potom je zas 2 dni zle rano sa uz zobudim s makksimi prsiami mala sa potrebuje cez den casto dojcit a zuri na prsniku a hryzie ma a odtrhava sa. Niekedy je dobre dva dni potom tri dni zle, niekedy 4 dni zle potom 1 dobre a takto rozne. Hlavne na vecer sa uz parkrat stalo ze som musela dat umele mlieko. Mala v noci prespi 8 hodin inak sa cez den dojci normalne po 2-3hod ked je dobry den. Neviem moze to byt kolisanim hormonov? Nevladzem uz z toho navyse netusim kedy je uz malu potrebne dokrmit a kedy nie.. odkedy to takto kolise tak aj menej pribera ako predtym. Skusala som vsetky babske triky a prosim nepiste mi ze mäkke prsia neznamenaju malo mlieka lebo na malych prsiach fakt vidno a citit ci v nich je mlieko alebo su uplne vycucnute a navyse ked citim ze su uplne makke a nic tam nie je tak presne vtedy aj mala zuri lebo jej nic nejde. Chcela by som len pocut ci to takto niekto mal a ak ano ci sa to upravilo alebo co sa s tym da robit? Budit na kojenie v noci som ju uz skusala ale akurat ju to rozhodilo. Parkrat som kvoli tomu uz uvazovala o ukonceni dojcenia..
Ro je len nahoda, naozaj to neznamena malo mlieka ak su makke. Skus senovku grecku + benedikt lekarsky, dostat to v lekarni su to bylinkove tablety na podporu tvorby mlieka. Co mam skusenost aj z pocutia tak toto je naj na tvorbu mlieka. Nemusis to tak sialene sledovat. Mozno z toho robis vacsi problem ako je a hormony ti to este viac ztazuju. Hlavne klud a pokoj ak je nervozna tak skus dokrmit bude chciet bude - nebude nebude fajn, nic sa nedeje. U niektorych zien je bezne v prvym mesiach dokrmovat a potom sa to ustali a babatko ma dost mm. Hlavne je najdolezitejsie neprestat kojit a kojit na poziadanie.
@floki1994 skusala som to ale vzdala som to odsavanie priznavam ciastocne kvoli mojej lenivosti v noci vstavat a riesit odsavanie a aj kvoli tomu ze odsavackou mi nejde odsat skoro nic resp. ide to tazko trva to dlho a odsajem malo. No lenze ani z tohto nocneho odsavania ani nocneho dojcenia som po par dnoch nezaznamenala rozdiel :/

Este asi dodam ze prve tyzdne som mala mlieka az az uz aj v porodnici extremny nadbytok cize tam problem od zaciatku vobec nebol