Koľko spapá vaše 8-týždňové bábätko?
Maminky tie ktoré KOJITE MATERSKÝM MLIECKOM, koľko ml za deň spala vaše dieťatko?
Bože môj a to ako vyrátať, že koľko vypilo ? Však si dá koľko chce. Kojím na požiadanie
No to nevies...lebo kojis,nie? Jedine aledovat pravidelne vahu.
Pýtam sa lebo každé kojenie musím vážiť
Pozri stránku mamila.sk..
https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/normy...
Neviem z akého dôvodu sa pýtaš.. malo priberá alebo niečo iné? Treba dojčiť na požiadanie (no ak je babo v zavinivacke, tak sa napr. nezobudí prirodzene na kojenie, rovnako ak ma cumlik, tiež môže vypiť menej). Dôležité je sledovať počet tak normálne pocikanych plienok, cca 6-8.
Prečo musis vážiť?
Akurát mi vybehlo, tak ešte jeden príspevok …
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
Robilo sa to v pôrodnici a dosť nás to stresovalo mamičky.Doma som nič nevážila,kojila podľa požiadaviek dieťatka u prvého keďže nepriberal tak sme prešli na UM a u druhého nebol problém krásne rástol,priberal.Prečo musíš vážiť?
@alison11 lebo je predcasniatko, narodil sa a mal 1310g tak do 4000g mám vážiť, takto sa vyjadrila doktorka.
A kolko vazi teraz? A ako casto kojis?
Ja som maleho po krmeni vazila, potiahol ako kedy - niekedy 20, niekedy 50ml. Ked sme prisli z porodnice Mal 2300g, slaby saci reflex, ste som ho po kojeni dokrmovala UM (ak si vies odsat, tak mozes skusit ponuknut MM z flase, ak sa ti zda ze saje malo). Zo zaciatku spapal do tych 100ml mlieka, cca dokym nemal tri kila. Potom uz sa postupne vedel napapat viac a viac a nebolo treba dokrmovat z flase.
Uz som ho potom po jedeni nevazila, vydrzala som to mesiac, hrozne ma to stresovalo. Prevazila som ho raz za tyzden, aby som skontrolovala, ci pribera.
Aha,rozumiem,to je iné,tak to fakt netuším koľko by malo 8 týždňové bábo vypiť mliečka.UM keď som miešala synčekovi od 3týždňa sme začnali 90ml ale do kedy to neviem 150ml vypil už keď mal asi viac ako 4mesiace.
@kitycat teraz váži 3630g.
@gabu_lienka Čo sa týka môjho mliečka tak poctivo odsavam 8x denne. UM nedávam. K prsníku často prikladám, snaží sa, ťahá ťahá ale potom sa zlosti :(
@alison11 Dakujem 🙂
A preco odsavas? A ako potom krmis?
Pocitala som to a teda ak krmis priblizne po 3h, teda 8x za den, tak okolo 50ml by bolo dobre zjest.
Tak potom z mliečkom nie je problém pokiaľ priberá a na poradni detská nevrví aby ste prikrmovali.Problém budú asi koliky alebo nafúknuté bruško(nahltanie sa vzduchu).Skúste Infacol pred kŕmením kvapku z pipetou ktorá je na vrchnáku na jazýček dať a potom mliečko.Prípadne Espumisan kvapky.

Ono sa to pocita podla váhy. Laktacna mi to vravela...
Myslim, ze 120-150ml na kg a to mas : pocet kojeni babatka. A teda +/- tolko by ti malo vypit.
My sme zo zaciatku pomaly.. Raz 30ml,raz 50ml polku este odgrcnute 🙈 vazila som