icon

Kombinovanie dojčenia a umelého mlieka na cestách

biankabianka
Dnes o 12:15

Ahojte. Mám 3m bábo, plne dojčené. Vec sa má tak, že ideme za rodinou na 2 týždne a chcela by som počas tohto obdobia ísť aj von na pár hodín viackrát. Doma keď idem tak odsavam svoje, ale takto máme stale hrozne veľa aktivít a do toho keď si predstavím odsavať 2 dni vopred kvôli mojim par hodinam volna 😵‍💫 Preto zvažujem tých 2x par hodín dávať malej um. Bojím sa, že nebude chcieť potom moje mlieko alebo to spôsobí ine problemy. Alebo nebude chcieť také piť keď je to nové/iné?...
Nemáte niektorá skúsenosť s niečím podobným alebo neviete náhodou či je to možné a v pohode? Uplne že UM len v týchto prípadoch keď sme mimo domu a chcem si chvilu oddýchnuť bez deti.
Pripadne skusit párkrát take mliečko aj predtým pre istotu?

Ďakujem ak niekto slušne poradí 🙏

any_soj
Dnes o 12:36

Určite skús aj vopred, možno budeš musieť skúsiť aj 2-3 značky, tak nech sa nestane, že odídeš a ona to odmietne piť a budeš sa musieť vrátiť 🙂
Ja som 2 deti musela prikrmovat UM, a ani jedno nemalo problém s tým, že by potom im nechutilo moje. Ja som dokrmovala cievkou, aby bolo čo najviac kontaktu, a aby to podporovalo aj moju tvorbu mlieka, a aby si nezvykli na cumel, že by potom boli lenivé sať. Ale to už máte vyskúšané vy, keď si preč. Keď už aj boli kus väčšie, že po roku už vedeli aj dať najavo, čo im viac chuti, tak vždy to bolo moje mlieko, že je lepšie, sladšie :D Tak myslím, že nehrozí, že by tvoje dali prednosť potom umelému. Deti rozoznávajú kvalitu :D

biankabianka
autor
Dnes o 12:39
@any_soj

Určite skús aj vopred, možno budeš musieť skúsiť aj 2-3 značky, tak nech sa nestane, že odídeš a ona to odmietne piť a budeš sa musieť vrátiť 🙂
Ja som 2 deti musela prikrmovat UM, a ani jedno nemalo problém s tým, že by potom im nechutilo moje. Ja som dokrmovala cievkou, aby bolo čo najviac kontaktu, a aby to podporovalo aj moju tvorbu mlieka, a aby si nezvykli na cumel, že by potom boli lenivé sať. Ale to už máte vyskúšané vy, keď si preč. Keď už aj boli kus väčšie, že po roku už vedeli aj dať najavo, čo im viac chuti, tak vždy to bolo moje mlieko, že je lepšie, sladšie :D Tak myslím, že nehrozí, že by tvoje dali prednosť potom umelému. Deti rozoznávajú kvalitu :D

@any_soj veru s fľaškou a prsníkom nemala zatial problem našťastie, už som bola viackrát preč, aj na 6 hodín raz a v pohode sa vrátila k prsinku potom. Len som mala obavy či to je možné bez problémov kombinovať s um.. tak asi skúsim, moc ďakujem za odpoveď ❤️. Ja už fakt potrebujem vypadnúť mimo domu, inak by som to nerobila, ale pre svoje psychické zdravie to fakt potrebujem 🤣

michaela329
Dnes o 14:10

Kombinácia je možná, ja som tak fungovala vyše mesiaca, lebo kojenie nešlo. No nemusí jej hneď UM sadnúť.

biankabianka
autor
Dnes o 14:33
@michaela329

Kombinácia je možná, ja som tak fungovala vyše mesiaca, lebo kojenie nešlo. No nemusí jej hneď UM sadnúť.

@michaela329 ďakujeem 😍

slavomira236
Dnes o 15:20

Ja som tak syna dokrmovala 2,5 roka skoro nebol problem.

babushkaem
Dnes o 18:58

ja som sice nekojila, ale odsavala, cez den mala moje mlieko, v noci umele. fungovali sme tak 6 mesiacov

biankabianka
autor
Dnes o 20:09

Ďakujem žienky zlaté ❤️

rivini
Dnes o 20:18

@biankabianka ja nerozumiem, na kolko hodin chces ist od 3-mesacneho dietata prec, ze mu nemozes odsat mlieko. Bezne som muzovi odsala do flase, ak som musela ist na 3-5 hodin prec. Ist od tak maleho babatka na dlhsie ako 5 hodin si ja teda neviem predstavit. Kombinaciou UM sa nestane nic, ale ak to planujes takto robit viackrat pocas dovolenky, pravdepodobne sa ti rapidne znizi tvorba mlieka, babatko bude musiet dlhsie sat a stimulovat a moze ti zacat odmietat prsnik a skoncite na flasi celkovo.