icon

Kontrola dojčenia vážením

vierasab
15. feb 2013

Ahojte, som učebnicový príklad neznalosti alebo matematického idiotizmu 🙂 Už to znie ako príklad. Pred dojčením mi dcérka vážila 2.99kg, po nakojení a prevážení vážila 3,07kg. Koľko ml si dieťa vytiahlo? V pôrodnici to prevažovali, ale nejako som sa neopýtala ako. Tak sa pýtam tu. Vie mi niektorá pomôcť? dakujem veľmi pekne.

zivika
15. feb 2013

@vierasab 3,07-2,99=0,08kg=80gramov 😉 takze cca 80ml mliecka

lenkab1984
15. feb 2013

@vierasab tipujem ;) 80 ml

denisafono
15. feb 2013

ano kolko gramov tolko ml. Plati ze 1kg=1liter

veron1ka
15. feb 2013

80 ml to je dosť, super 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dejka77
15. feb 2013

@vierasab Nemusis to brat tak vazne 🙂 . Ked sa narodila dcera tak som s nou chodila na vazenie kazdy tyzden, so synom chodim velmi malo hlavne kvoli casu. Priberat pribera a dost dobre takze si starosti nerobim. Ked ti pekne papa, nie je co riesit.

duracikova
15. feb 2013

@vierasab Ahoj, ja som s tým tiež mala trochu problém 🙂 Ale manžel ma usmernil a je to tak ako píšu baby - 80 ml. A keď ťa to ukľudní, tak si kľudne dieťa váž. Aj 10 x denne. No a čo.

prasiatko30
15. feb 2013

Staci vazit raz za tyzden pokial sa ti nieco nezda tak raz za den alebo raz za dva dni ale vazit ho po kazdom nakojeni je bezpredmetne

elienka
15. feb 2013

@fidka79
@dejka77 no vám sa asi narodili detičky v termíne. Ja mám dcéru o 3 t predčasne, pila málo, až som ju začala prevažovať, zistila som, že príjma málo mliečka za celý deň. Tak som pridala počet kojení a potom priberala ukážkovo. Kamoška neprevažovala a na poradni po mesiaci, boli skoro poslané do nemocnice z dôvodu neprospievania a skoro skončili na UM.

@vierasab ak ťa to ukludní, kludne si prevažuj, ja som vážila prvých cca 10 dní, potom keď už papala pekne, tak ma to prestalo baviť, a 80 ml je pekne

miskax2
15. feb 2013

@vierasab ja by som sa nestresovala prevazovaním dieťatko sa napapa kolko potrebuje a tiez tolko casto ako potrebuje pokial ti doktorka na poradni povie ze priberá tak je zbytocné pravazovaž ho pred a po kazdom kojeni

fidka79
Odpoveď bola odstránená
elienka
15. feb 2013

@fidka79 malá má už 21 mesiacov, len som prispela mojou skúsenosťou, ja som prevažovala, výsledky si zapisovala a sčítala som objem spapaného mlieka za celý deň a toto som vyhodnocovala. Moja malá jedla zo začiatku na jedno kojenie 10-40 ml, ako kedy, u nás to váženie malo svoj zmysel. Mlieka som mala tak na hranici celých 6 týždňov. Ja nehovorím, že každý má prevažovať, ale ak to má mamičku ukludniť, prečo nie že? Pre mňa to nebol stres, pre mňa to bolo ukludňujúce. Aj vďaka tomu prevažovaniu som nemusela dávať UM.

brumka
15. feb 2013

nechapem ako niekto prevazuje deti pred a po kojeni mne to porodnici takto nerobili a este co som vela citala sa to robit nema lebo matka sa zbytocne stresuje, dolezite je kolko dieta priberie za tyzden, 2, ci mesiac zalezi ake stare, hlavne aby prospievalo a nie sa znervoznovat s tymto, dojcila som 15m kym som neodstavila a nikdy ma nenapadlo sa takto stresovat, dieta mi plakalo chcelo byt an rukach vela krat bolo na prsniku ale prospievalo nad tabulkami cize to mi stacilo a nie taketo stresy, co mam kamosky presne toto robili a za chvilku prestali dojcita boli na UM

elienka
15. feb 2013

@fidka79 Prispela som sem preto, lebo je to od prípadu k prípadu. Dcéra bola narodená presne 36+2 tj. šedá zóna, nemusela byť v inkubátore. ešte dodám, mňa to naozaj ukludňovalo, odchádzala som z pôrodnice s čiastočným dokrmom nutrilonom. Takto som videla, že je to ok, ak pridám jedno - dve kojenia denne.

srdiecko9
15. feb 2013

ja som tiez vazila pred a aj po kojeni. Mala so predcasne narodenu dceru. Myslela som si ako dobre pije a nic nepribrala. Nemala taku silu sania ako donosene deti a prave preto si nevysala dostatok mlieka. Ja som ale ten pocit nemala, ja som si myslela, ze je dobre najedena, sala dlho a potom posobila velmi spokojne. No ona tak posobila, pretoze sa pri tom sani rychlo unavila a spala. Takze si myslim, ze pri takychto deticiek je to vazenie praveze potrebne. Mne to pomohlo velmi zo zaciatku, ze som si ju takto potom okontrolovala.

asocial
16. feb 2013

no ja neviem..mna od vahy odhovorili aj mamina, aj muz, aj pediatricka a aj laktacna poradkyna..pediatricka sama povedala, ze nech peniaze investujem inak..
a asi mali pravdu..aj ked ma to laka stale🙂

v porodnici ich nikto pred kojenim a po kojeni nevazil..ziadna vaha nie je presna..
a je fakt, ze matka sa casto stane otrokom tej vahy

tak to bolo k nadpisu temy🙂

k teme - 80 ml je priblizne 80g...takze ti spravne napisali...sikovne babatko

ivanka.7
16. feb 2013

@fidka79 nie je to moda vo vsetkych nemocniciach :D na Antolskej mi malu zvazili mimo narodenia a prepustenia len raz a potom sa vazila uz len na poradniach :D ale teda my sme nemali problem, mala priberala ukazkovo. Len, ze to nie je normalne prevazovat po kazdom kojeni.