icon

Krátke prisatie k prsníku. Nie je to málo?

kukujka
11. jún 2011

hladala som tu odpoved v roznych temach,ale bez uspechu.moja tyzdnova dcerka sa k prsniku prisaje len na chvilu cca 5minut po dlhsom trapeni pekne papa a prehlta.staci jej tych 5 min. nieje to malo?inak je spokojna a netvari sa ,ze by jej nieco chybalo.co som pocula tak ine deticky sa dojcia aj pl hodinu

Strana
z2
aaadinka
11. jún 2011

Netrap sa,mozno tak silno saje 🙂))A ako casto si pyta prsnik?Mne na zaciatku tiez nepapvala nejako dlho,ale zato si vyzadovala prsnik aj kazdu hodinu....

kukujka
autor
11. jún 2011

@aaadinka ako kedy niekedy kazdu hodinu inokedy ju musim zobudit na papanie lebo spi uz tri hodiny

mirka7582
11. jún 2011

@kukujka ahoj ked je spokojna tak jej to staci bude castejsie pytat papat asi tak kazdu hodinku . a ked sa roztiahne zaludok bude prisata az az 😉 skus ju nebudit nech sa zobudi sama 😀

kukujka
autor
11. jún 2011

@mirka7582 mne je ju luto budit len v nemocnici nam vraveli,ze mam aby velmi neschudla

mirka7582
11. jún 2011

@kukujka tak ju bud 😉 ja som mojho tiez budila ale koli tomu ze mal zltavcku tak bol otapeny a vecne spinkal 🙂 kazde 3hod. papal

kukujka
autor
11. jún 2011

@mirka7582 ako si ho dokazala prebrat?s mojou to je tazke ked spi ako sipova ruzenka

aaadinka
11. jún 2011

No ja ti poviem,ze mne tiez kazali malu budit a ked som to robila,tak bola taka ustata,ze vypila velmi malo,takze sa to iba zhorsilo.Ked som ju nebudila,tak sa to upravilo samo...A sestra mala rovnaky problem a tiez jej kazali budit,skusala steklit , stipkat a nepomahalo,vzdy zase zaspinkal.Neboj,to babo sa nauci.Keby sa ti predsalen zdalo,ze chudne - co si ale nemylsim,tak jej striekackou daj do pusinky tvoje odstriekane mlieko.A tiez ak by dlhsie spala,tak si pre istotu odsaj a odloz aby si nestratila mliecko 🙂.Neboj zaciatky su tazke ale za chvilu uz budete krasne zohrati....🙂

megi1989
11. jún 2011

@kukuja
Ahoj, gratulujem k dcérke 🙂
Môj synček bol tiež tak od začiatku prisal sa na takých 5 minút - a každé tri hodinky 🙂 Aj som sa trošku čudovala, že tak krátko papá, ale keďže sa javil spokojný, krásne priberal a nemali sme žiadne problémy, tak som pochopila, že mu to zrejme stačí 🙂 U Vás je to určite podobne 🙂

ruthke
13. jún 2011

@kukujka
Kukujka, moja dcerka robila a robi to iste. Tymto stylom kojenia (4-5 minut) priberala na zaciatku stvrt kila za tyzden. Tiez som bola nervozna ked sa ine mamicky stazovali ze ich babatka papaju aj hodinu.

kukujka
autor
13. jún 2011

@ruthke dakujem za ukludnenie

kukujka
autor
13. jún 2011

@megi1989 dakujem a ja som si myslela,ze je uz niekde chyba

megi1989
13. jún 2011

@kukujka 🙂 pokiaľ nemáte s ničím iným problémy, tak môžeš byť šťastná 🙂 A držím palčeky 🙂))))

kukujka
autor
13. jún 2011

dakujem vsetkym sa ukludnenie dnes idem na prvu navstevu k dr.tak uvidime kolko bude vazit

kukujka
autor
23. jún 2011

@ruthke moja zatial pribrala za jeden tyzden 250g a za druhy 100g som strasne zvedava na dalsie vazenie stale papa priemerne len tych 5min.

ruthke
23. jún 2011

Kukujka, chcela som Ta len ukludnit ze aj take expresne kojenie moze babatku stacit. Ale treba zobrat do uvahy pocet plienok (pokakanych, pocikanych) a to ako babatko pribera. Co hovori pediater na tych 100 gramov? Si v kontakte s nejakou laktacnou poradkynou? Su to skvele zenske a fakt odbornicky na kojenie. Male prirastky na vahe by bolo dobre riesit s poradkynou skor ako sa do toho obuje pediater a nariadi umele mlieko (pokial teda kojit chces a je to pre Teba dolezite).

lucyka1
27. jún 2011

ahojte baby. chcem sa len spytat ze ako casto menite prsniky pri kojeni? jedno kojenie z jedneho prsnika a to dalsie kojenie z druheho prsnika? alebo zase z toho isteho? a odsavacku ste uz pouzili? alebo to nechavate aby sa tvorba prispôsobila potrebam babatka. dakujem za kazdu odpoved. hrozne sa chcem totiz pripravit na to kojenie pretoze pri prvom babatku som skoncila po mesiaci kojenia..... ☹ a co hovorite na klobuciky? pomôzu pri kojeni ked si babatko nevie chytit prsnik? alebo to treba skusat, kym si ho nechyti...

strapco13
27. jún 2011

@lucyka1 super ze uz sa pripravujes
klobuciky urcite nie..su ine riesania ako naucit dieta na prsnik..ak sa prisaje na klobucik, tak to nie je to iste ako na prsnik
co sa tyka dojcenia..je to velmi individualne..zalezi od rozbehnutia laktacie u matky, apetitu dietatka a pod.. zo zaciatku prve dni po porode kym sa laktacia rozbehne tak vacsinou sa dojci babo z oboch prsnikov..neskor zavisi od babatka..je to uplne jedno ci ono chce obe prsia alebo mu staci jedno
prestuduj si clanky na:
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/
http://www.mamila.sk/
stoji za uvahu tiez osobne sa skontaktovat s laktacnou...mnohe materske centra maju svoju laktacnu, alebo cez mamilu http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... ..ta ta nauci uz dopredu ako si spravne prilozit babatko, aby ste mali dobry start

ruthke
28. jún 2011

@kukujka
Ako ste dopadli? Vazili ste sa zas? Drzim palce, nevzdavaj to.

kukujka
autor
28. jún 2011

@ruthke vcera sme boli na vazeni za tri tyzdne sme pribrali presne pol kila takze uz sa nejdem ani trapit ,ze nevydrzi papat dlho pekne pribera a je kludna takze jej to urcite staci uz som od vcera ovela pokojnejsia

kukujka
autor
28. jún 2011

@lucyka1 ahoj ja menim prsniky ked vidim ze uz netaha dobre a,ze uz nepapa alebo ked zaspi tak premenim prsnik aj ked som pocula,ze by malo tahat najmenej 10min s jedneho aby si vytiahlo aj zadne mlieko,ale moja nevydrzi dlho a som rada ked zacne znovu papat ked ju prelozim na druhy prsnik

lucyka1
28. jún 2011

@kukujka a pekne sa prisava? nemala si s tym problem? toho sa ja trosku bojim... dufam ze mi to pôjde a budem to vediet. islo ti to automaticky?

kukujka
autor
28. jún 2011

@lucyka1 pekne sa prisaje,ale mali sme s tym veeeeeelky problem v porodnici mi ju prilozili az po osmych hodinach vobec jej to neslo sestricky kaslali na to vobec mi neporadili nemala som mlieko tak do nej sestricky pchali glukozu cez flasu no hrozne mlieko mi nabehlo az na 4ty den,ale potom nam jedna sestricka pomohla a zacala sa pekne prisavat

lucyka1
28. jún 2011

@kukujka ako ti pomohla?

kukujka
autor
28. jún 2011

@lucyka1 mala trpezlivost stale mi ju pomahala prikladat neodisla ako tie druhe bola aj pol hodinu s nami potom sa zas vratila az kym nam to aspon trosku neslo

lucyka1
28. jún 2011

@kukujka jeeeej, super. tak to ma byt. dufam ze aj ja budem mat take stastie. klobuciky si nepouzila vôbec?

ruthke
28. jún 2011

@kukujka
to sa tesim, viem aka je to radost ked vaha ukaze pekne cisielko. Tak pekne kojte, vela mliecka a pohodu pri kojeni prajem.
Toto moje skvrna ma 4 mesiace a stale papa len tych svojich 5 minut, a este aj intervaly medzi kojeniami natiahla na v priemere 4 hodiny. Je velmi dlha, a tenucka, nie chuda, ale stihla. Velmi som sa najprv stresovala, ze co nepapa viac, co nepribera viac, keby mala take fajne stehienka so zahybmi 🙂)) Ale uz som kludna, proste je to taka spagetka dlha, je zdrava, spokojna, usmievava. Bude vysoka a stihla, to uz mi je "tragedia".
Kojeniu zdar!

kukujka
autor
28. jún 2011

@lucyka1 klobuciky vobec nepouzivam nemam na to chvalabohu dovod lebo sa vie pekne prisat a ani bradavky nemam znicene dufam,ze to aj tak zostane

kukujka
autor
28. jún 2011

@ruthke ano hlavne,ze je spokojna papka si tolko kolko potrebuje ta moja ma zas slaninku aj na nozickach aj na ruckach take zahybiky aj ked papa kratko ked sa narodila nemala ich tak pekne vidno ako priberame

lucyka1
29. jún 2011

@kukujka to je super. drzim palce aby to slo takto hladko aj nadalej. 😉

kukujka
autor
29. jún 2011

@lucyka1 dakujem verim tomu,ze uz bude len dobre

Strana
z2