Krátke prisatie k prsníku. Nie je to málo?
hladala som tu odpoved v roznych temach,ale bez uspechu.moja tyzdnova dcerka sa k prsniku prisaje len na chvilu cca 5minut po dlhsom trapeni pekne papa a prehlta.staci jej tych 5 min. nieje to malo?inak je spokojna a netvari sa ,ze by jej nieco chybalo.co som pocula tak ine deticky sa dojcia aj pl hodinu
No ja ti poviem,ze mne tiez kazali malu budit a ked som to robila,tak bola taka ustata,ze vypila velmi malo,takze sa to iba zhorsilo.Ked som ju nebudila,tak sa to upravilo samo...A sestra mala rovnaky problem a tiez jej kazali budit,skusala steklit , stipkat a nepomahalo,vzdy zase zaspinkal.Neboj,to babo sa nauci.Keby sa ti predsalen zdalo,ze chudne - co si ale nemylsim,tak jej striekackou daj do pusinky tvoje odstriekane mlieko.A tiez ak by dlhsie spala,tak si pre istotu odsaj a odloz aby si nestratila mliecko 🙂.Neboj zaciatky su tazke ale za chvilu uz budete krasne zohrati....🙂
@kukuja
Ahoj, gratulujem k dcérke 🙂
Môj synček bol tiež tak od začiatku prisal sa na takých 5 minút - a každé tri hodinky 🙂 Aj som sa trošku čudovala, že tak krátko papá, ale keďže sa javil spokojný, krásne priberal a nemali sme žiadne problémy, tak som pochopila, že mu to zrejme stačí 🙂 U Vás je to určite podobne 🙂
dakujem vsetkym sa ukludnenie dnes idem na prvu navstevu k dr.tak uvidime kolko bude vazit
Kukujka, chcela som Ta len ukludnit ze aj take expresne kojenie moze babatku stacit. Ale treba zobrat do uvahy pocet plienok (pokakanych, pocikanych) a to ako babatko pribera. Co hovori pediater na tych 100 gramov? Si v kontakte s nejakou laktacnou poradkynou? Su to skvele zenske a fakt odbornicky na kojenie. Male prirastky na vahe by bolo dobre riesit s poradkynou skor ako sa do toho obuje pediater a nariadi umele mlieko (pokial teda kojit chces a je to pre Teba dolezite).
ahojte baby. chcem sa len spytat ze ako casto menite prsniky pri kojeni? jedno kojenie z jedneho prsnika a to dalsie kojenie z druheho prsnika? alebo zase z toho isteho? a odsavacku ste uz pouzili? alebo to nechavate aby sa tvorba prispôsobila potrebam babatka. dakujem za kazdu odpoved. hrozne sa chcem totiz pripravit na to kojenie pretoze pri prvom babatku som skoncila po mesiaci kojenia..... ☹ a co hovorite na klobuciky? pomôzu pri kojeni ked si babatko nevie chytit prsnik? alebo to treba skusat, kym si ho nechyti...
@lucyka1 super ze uz sa pripravujes
klobuciky urcite nie..su ine riesania ako naucit dieta na prsnik..ak sa prisaje na klobucik, tak to nie je to iste ako na prsnik
co sa tyka dojcenia..je to velmi individualne..zalezi od rozbehnutia laktacie u matky, apetitu dietatka a pod.. zo zaciatku prve dni po porode kym sa laktacia rozbehne tak vacsinou sa dojci babo z oboch prsnikov..neskor zavisi od babatka..je to uplne jedno ci ono chce obe prsia alebo mu staci jedno
prestuduj si clanky na:
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/
http://www.mamila.sk/
stoji za uvahu tiez osobne sa skontaktovat s laktacnou...mnohe materske centra maju svoju laktacnu, alebo cez mamilu http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... ..ta ta nauci uz dopredu ako si spravne prilozit babatko, aby ste mali dobry start
@lucyka1 ahoj ja menim prsniky ked vidim ze uz netaha dobre a,ze uz nepapa alebo ked zaspi tak premenim prsnik aj ked som pocula,ze by malo tahat najmenej 10min s jedneho aby si vytiahlo aj zadne mlieko,ale moja nevydrzi dlho a som rada ked zacne znovu papat ked ju prelozim na druhy prsnik
@lucyka1 pekne sa prisaje,ale mali sme s tym veeeeeelky problem v porodnici mi ju prilozili az po osmych hodinach vobec jej to neslo sestricky kaslali na to vobec mi neporadili nemala som mlieko tak do nej sestricky pchali glukozu cez flasu no hrozne mlieko mi nabehlo az na 4ty den,ale potom nam jedna sestricka pomohla a zacala sa pekne prisavat
@kukujka
to sa tesim, viem aka je to radost ked vaha ukaze pekne cisielko. Tak pekne kojte, vela mliecka a pohodu pri kojeni prajem.
Toto moje skvrna ma 4 mesiace a stale papa len tych svojich 5 minut, a este aj intervaly medzi kojeniami natiahla na v priemere 4 hodiny. Je velmi dlha, a tenucka, nie chuda, ale stihla. Velmi som sa najprv stresovala, ze co nepapa viac, co nepribera viac, keby mala take fajne stehienka so zahybmi 🙂)) Ale uz som kludna, proste je to taka spagetka dlha, je zdrava, spokojna, usmievava. Bude vysoka a stihla, to uz mi je "tragedia".
Kojeniu zdar!

Netrap sa,mozno tak silno saje 🙂))A ako casto si pyta prsnik?Mne na zaciatku tiez nepapvala nejako dlho,ale zato si vyzadovala prsnik aj kazdu hodinu....