Laktácia po pôrode: Ako bezpečne zastaviť tvorbu mlieka?
Som mesiac po pôrode a zo zdravotných dôvod nemôžem kojiť,lenže mlieko nie s nie zastavit,aj som si ich viazala,mám aj volnopredajne lieky a furt mlieko tečie🥹🥹,tak som zavolala gyn nech mi predpise lieky ale nebol nadšený že je tam zvýšené riziko mozgovej obrny či čo niečo také 🥹a ja sa teraz bojím a neviem či ich teda užívať,mám ešte aj laidensku mutáciu čiže nemôžem hormonálne lieky,a mňa napadlo že v tomto bude asi veľa hormónov, máte skúsenosti že ste to brali aj keď máte laidena?🥹kludne môžte ešte naoisat co vám pomohlo na zastavenie dakujem za rady
@carrot_apple no ja už som od porodu skoro 4 týždne a stále mám mlieko 🥹ja ani necítim zeby boli plne,len keď pouzivam vložky tak vidím že mi furt z prsníkov tečie:(( ale necítim bolest ani zeby boli plne práveže úplne mäkké sú len keď stlacim tak proste mlieko stále tečie
Ak ta nebolia, tak nechaj tak, odstrekni len na uvoľnenie, každým dňom bude menej a menej.

mlieko musí von keď už sa nahromadilo aby si nemala zápal, môžeš si ho prirodzene vystriekať:
Ukazovák položte oproti palcu tiež na rozhranie kože a dvorce. Celý prsník ostatnými prstami a dlaňou pritlačte k hrudníku asi o 1 - 2 cm. Medzi palcom a ukazovákom rytmicky stláčajte prsník, resp. okraj dvorce proti sebe v miestach vyústenia mliekovodov., je na to postup na nete..
a postupne, pomaly, najskôr raz za 3 hodiny, potom raz za 5 hod, uvidíš ako ťa bude tlačiť, proste keď budeš cítiť že máš plné prsia vystriekaj, ale vždy menej a menej mililitorov až nakoniec vystriekaš iba povedzme 10ml a to už by nemal byť problém s bolesťami, ono, keď dieťaťko nebude ústami stimulovať prsník na tvorbu, tak sa ti tak nebude tvoriť ako keby si plne kojila, možno za 2 týždne by si mohla mať "pokoj"