icon

Laktácia už v 6. mesiaci tehotenstva?

mirkamirko
10. jún 2011

Ahojte zienky. Je možné, aby sa mi spustila laktácia už v 6. mesiaci tehotenstva? Máte niektorá podobné skúsenosti?
Ďakujem.

cikyta
10. jún 2011

Vyteká ti svojvolne číro-biela lepkavá tekutina? Je to kolostrum a je to uplne normálne. 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
mirkamirko
autor
10. jún 2011

Ďakujem Vám. Nerobím z toho paniku, len som chcela vedieť, či je to normálne alebo som zas nejaký špeciálny prípad. 🙂))

strapco13
10. jún 2011

@mirkamirko laktacia sa spusta okolo 16. tyzdna v tehotenstve ..niekomu viac, niekomu menej.
Bolo by dobre keby si si nieco nastudovala o dojceni a bola tak pripravena na pororod a to co pride potom..lebo ako vsade plati..zaciatok je velmi dolezity 😉

lilyen2011
10. jún 2011

@mirkamirko jasné už v 6týždni 😀 ja som na základe "spuchnutej bradavky" , z ktorej vytiekla priesvitná tekutina po zmačknutí zistila, že som tehotná 😀 😀 😀 teraz som 4dni pred termínom a keď som skúšala novú odsávačku odsala som si cca za polievkovú lyžicu na šupu (priesvitno-žlté) buď rada, budeš mať (pravdepodobne) veľa mlieka po pôrode (len som počula, že sa to nemá veľmi často počas tehotenstva vytláčať, môže to mať "vraj" potom opačný efekt) 🙂)

maria30
10. jún 2011

@mirkamirko ako píšu ostatné maminky, tak je to kolostrum.. je to úplne normálne... ale určite ho nevytláčaj!!!

moniciak
10. jún 2011

@mirkamirko Mne uz v strnastom tyzdni aj som to vylacala len tochu a v poriadku 🙂

kattika24
31. júl 2011

Ahojte som týždeň po pôrode a kojila som super prsniky naliate mliečko huste no a od včera ako keby zaťal prsniky mäke mliečko ako voda riedke.. :( neviete niekto či to tak ma byť alebo ako??? som z toho zufala :(

dugyna
31. júl 2011

@kattika24 absolutne nic sa nedeje.kolostrum sa meni na mlieko a to ze uz nemas napate a naliate prsia je fyziologicke. si po porode urcite hormaoy povolili. a druha vec je ze laktacia sa upravuje pre potrebu tvojho drobce preto uz nemas prsia tak naliate. nicoho sa neboj vsetko je ok. kojit treba nadalej na poziadanie.

strapco13
31. júl 2011

@kattika24 este doplnim..zrele materske mliecko je presne ako popisujes - vodnate, skoro s modrastym nadychom 😉
cize najprv je kolostrum..zlte, huste, potom prechodne mliecko..huste biele a pottom po to zrele zenske mlieko
cize mas vsetko tak ako to ma byt 😉

kattika24
1. aug 2011

@strapco13 Ďakujem ti veľmi pekne za info je to moje prve dieťatko tak nemam skusenosti s tym preto aj ten strach ☹ zľakla som sa hlavne preto lebo často otvara usta že chce papať a pride mi ako nenajedeny ☹ prsty si obžuva