Laktačný štrajk: Rady a skúsenosti mamičiek
Ahojte. Mate skusenosti s laktacnym strajkom? Doteraz krasne papala cez den a posledny tyzden sa odtahuje od prsnika a protestuje,v noci problem nema. Pekne sa napapa. Dakujem za vase skusenosti
My sme to mali. Ako to prišlo tak to odišlo. Vždy keď sa odtiahla tak som ju dala naspäť aby papala. Alebo som striedala prsníky to pomohlo. A keď veľmi plakala tak som ju nosila na rukách a tak. Trvalo to asi 3 týždne a mala som pocit že len stále kojím .. ale potom to prešlo.
My sme mali štrajk takmer polroka. Náročné obdobie, ale ustali sme ho. Mne veľmi pomohli informácie zo stránky mamila. Neviem ci poznáš ich laktacne poradenstvo. Co nám zaberalo bolo krmenie v polospanku. Najskôr sme dieťa uspali a keď ešte nespalo tuho, tak dojčiť. Vtedy bol ochotny prisat sa. Tak sa najedol a aj spal. Inak jest nechcel. Keď bol väčší, tak sme začali už aj s prikrmami a kombinovali s dojčením. Pomáha navýšiť tvorbu mlieka ak je štrajk spôsobený zníženou tvorbou mlieka. Kontakt s dieťaťom koža na kožu. Uspavanie a dojcenie na fitlopte, nosenie dietata v nosiči a zaroven dojcenie v nosiči, spoločne spanie s dietatom. Dojcenie kazí používanie cumlov a fľašky. Častokrát práve tieto spôsobia štrajk. Treba ich úplne vylúčiť.

@anonym_autor kazda dojciaca zena si tym presla z milion roznych dovodov