icon

Laktačný štrajk: Rady a skúsenosti mamičiek

Dnes o 09:12

Ahojte. Mate skusenosti s laktacnym strajkom? Doteraz krasne papala cez den a posledny tyzden sa odtahuje od prsnika a protestuje,v noci problem nema. Pekne sa napapa. Dakujem za vase skusenosti

anonym_21cf3d
Dnes o 10:33

@anonym_autor kazda dojciaca zena si tym presla z milion roznych dovodov

anonym_dec967
Dnes o 10:33

My sme to mali. Ako to prišlo tak to odišlo. Vždy keď sa odtiahla tak som ju dala naspäť aby papala. Alebo som striedala prsníky to pomohlo. A keď veľmi plakala tak som ju nosila na rukách a tak. Trvalo to asi 3 týždne a mala som pocit že len stále kojím .. ale potom to prešlo.

martinka13
Dnes o 11:23

My sme to mali v 8.mesiaci. Využila som to a odstavila bez problémov.

katuska147852
Dnes o 22:20

My sme mali štrajk takmer polroka. Náročné obdobie, ale ustali sme ho. Mne veľmi pomohli informácie zo stránky mamila. Neviem ci poznáš ich laktacne poradenstvo. Co nám zaberalo bolo krmenie v polospanku. Najskôr sme dieťa uspali a keď ešte nespalo tuho, tak dojčiť. Vtedy bol ochotny prisat sa. Tak sa najedol a aj spal. Inak jest nechcel. Keď bol väčší, tak sme začali už aj s prikrmami a kombinovali s dojčením. Pomáha navýšiť tvorbu mlieka ak je štrajk spôsobený zníženou tvorbou mlieka. Kontakt s dieťaťom koža na kožu. Uspavanie a dojcenie na fitlopte, nosenie dietata v nosiči a zaroven dojcenie v nosiči, spoločne spanie s dietatom. Dojcenie kazí používanie cumlov a fľašky. Častokrát práve tieto spôsobia štrajk. Treba ich úplne vylúčiť.