Má chronický zápal hrdla vplyv na materské mlieko?
Mám problém s 7 mesačným synom,vyhodil sa mu lišaj po tváry,už som všetko vylúčila a čakala po týždni s reakciami a len sa mu ten lišaj rozširuje ☹ Akonáhle začne všetko kvitnúť a hlavne repka olejná mám veľa hlien a neviem ich vykašľať,tak mi to steká po krku do tela.Či to nemá nejaký vplyv na mliečko.Ďakujem za odpovede.Lebo najviac červené to má ráno a to sa kojíme len v noci a ráno,cez deň cicík nechce 😒
@dzowana - -ekzemy casto suvisia s ockovanim, telo sa snazi cez pokozku vylucit tie jedy, co do neho pichli, vela deti tak reaguje, je to aj logicke... to, ze ho v pelovej sezone kojis je to najlepsie, co mozes spravit, dostava vsetky protilatky od maminy.
@anjelicek26 len on nemá ekzém,ale lišaj...díky za radu 😎 tak zatiaľ sa kojíme,len skúšam už fakt všetko možné vylučovať,príkrmy atd a nič nezaberá.Keď nás šli 2očkovať mal malý fliačik na líčku,doktorka povedala,že to má zo slín a do týždňa sa mu to zhoršilo :( a len zhoršuje a ťahá sa to už aj po rukách,nohách.....a vystriedali sme už tretiu kožnú a som fakt už zúfalá
@dzowana - ved si sama odpovedas... ked sme sli ockovat, mal maly fliacik na licku, do tyzdna sa mu to zhorsilo... preco asi? Zo slin to nebude, to vies aj sama. Taha sa mu to uz aj po rukach a nohach. Osobne nevidim ekzem/lisaj nejaky extremny rozdiel, len ze je to pre deti neprijemne . Toto vam po 3. ockovani moze prejst do ukazkoveho ekzemu 😖
@anjelicek26 tak toho sa bojím najviac,a som nechcela aby ho zaočkovali,kým sa mu to nezahojí,ale keď povedala,že to je len zo slín ☹ je to moje prvé dieťa,nemala som odkiaľ tušiť,aké to bude mať následky..,..som zvedavá,čo sa bude diať a len sa modliť aby sa nám to zlepšilo a zmizlo......ani ja neviem aký je medzi ekzémom a lišajom,ale viem jedno,že netreba dať na jedného kožného a treba ísť aj k dvom,lebo prvá povedala,že je to ekzém a dala nám kortikoid.....takže asi tak
co ma spolocne lisaj a zapal v hrdle.... okamzite sa pytaj k alergologicke. s skus na to zinkovu mast
@dzowana - ono ten ekzem ako vedlajsi ucinok je popisany v pribalovom letaku vakciny ako obcasny vedlajsi ucinok, takze vies, na com si :( Ja by som tretiu uz nedala, ale to si musis rozhodnut sama,ale urcite mozes predpokladat zhorsenie, nie zlepsenie:( Aspon ju daj odlozit na neskor kvoli zdravotnemu stavu. Ekzem zvykne zmiznut niekde medzi 2-3rokom zivota. A zmenila by som lekarku, aj ked je fakt, ze väcsina vedlajsie ucinky ockovani uplne odpinka, su za tym prilis velke peniaze 😖 Drzim kazdopadne palce,nech sa muto zlepsi.

@dzowana dojcenim zabezpecujes krasne protilatky na tvoje choroby a alergie pre svoje dieta, takze len dojci. napada mi, skusila si ten lisaj potriet materskym mlieckom? a kedze mame rovnaky problem, idem to hned spravit aj ja. preco mi to nenapadlo skor, az po tvojej otazke....vdaka za nu. my to mame podla mna z toho, ze vsetko strka do ust.... na jedlo som vobec nemyslela.