Mám 12 dňové bábo a strácam mliečko. Čo robiť?
Ahojte mamicky,,,, mam 12 dnove babatko .. rodial som cisarskym a stracam mlieko kazdym dnom,,, :(.. myslite si ze je to velmi zle pre babo ked asu o tyzden budem uz len krmit nutrilonom???uz teraz musim dokrmovat po kazdom kojeni .. :(... pijem aj cajik na podporu mliecka a nic :( co mam robit?
Neprikrmuj, ale do zblbnutia pi vela tekutin a prikladaj, prikladaj, prikladaj.. Po cisaraku som bola v obdobnej situacii a toro mi zachranilo dojcenie...
pokial ti pribera asi neni problem, my sme zacali dokrmovat tiez skoro, ale preto, ze nam maly este schudol z vahy ktoru mal pri prepusteni z nemocnice ☹ tak ho nenecham predsa vyhladovat, ... aj ked sa stale snazime kojit, beriem aj tabletky na podporu a prikladam cely den v kuse...nemam pocit, ze by mliecka bolo tolko aby mu stacilo a nebol hladny ☹
vzdy, ked citam o takychto problemoch - stracam mlieko, nemam mlieko, mam slabe mlieko - urobila som uz vsetko, ale musim dokrmovat... tak ma napadne - skus si predstavit, ze ziadne umele mlieko neexistuje.. az potom uvidis, co je to urobit vsetko pre to, aby si nakrmila svoje dieta
Aj ja som mala v tom case po porode tento pocit. Ale netreba sa vzdavat a dojcit dalej. Skus neprikrmovat. Pribera ti babatko? Skus zajst k lekarke na prevazenie vzdy po par dnoch alebo si zaobstaraj vahu a uvidis, ci pribera alebo chudne. Alebo skus "milk plus" tabletky (snad sa nemylim v ich nazve), mnohym mamam pomohli. Pocit, ze mas malo mlieka sa moze este objavit v 3. a v 6. mesiaci po porode. Nevzdavaj sa, skusaj dalej. Uvidis, ze to pojde. Ak budes mat akukolvek pochybnost, tak zavolaj laktacnej poradkyni a ona ti urcite bude vediet povedat viac.
Drzim palce a zelam vela mliecka a spokojne babatko a maminku 😉
Ahoj, ja som brala homeopatika a pila so bielu vineu. Hlavne vela pi a papaj a bud v klude. Drzim palce
@nicebaculka zaobstaraj si na vikend pomoc (manzel, mama, sestra, kamaratka - ktokolvek), kto bude schopny a ochotny skakat den-dva okolo teba a domacnosti, lahni si s babatkom do postele (najlepsie bez oblecenia), pi vela tekutin, jedz dobre potraviny, len sa mojkajte a kojte a ked babo spi tak rob nieco prijemne (knizka, casopis ...), ak sa da tak umele mliecko uplne vysad (alebo sa o tom porad s laktacnou, ktora by ti mohla aj skontrolovat prisatie a ci sa ti mliecko dobre spusta ... ale to ti tu uz z pisali). Porebujete obaja s babatkom oddych a klud a mliecka bude urcite dost 🙂 Babatko to v pohode zvladne aj keby bolo nakoniec na umelom mliecku, ale skoda ho pripravit o materske ked ma tolko praktickych aj zdravotnych vyhod ...
Kamaratke pomohlo cierne pivo Steiger,za tym vypit pol litra cistej vody a jest polievky....ja som vyskusala toho hodne.Vinea,cierne pivo,cista voda,homeopatika,home milk,caje pre kojacie,vtacie mlieko,rascovu polievku...,musite skusat a zistite co vam pomaha.Ja som po kazdom kojeni vypila pol litra cistej vody
no treba sa snazit kazdopadne, ja som mala malo mlieka az cca po 3 mesiacoch, ale nakoniec mi pomohli tabletky od Motherlove, volaju sa "more milk plus" maju silny koncentrat senovky greckej v sebe (objednalvala som cez net, stoja cca 40 EUR). treba tiez strasne vela pit (na zaciatku som pila aj 4-5 litrov denne) a tiez pijem od matysaka 100% hroznovu stavu (must), je to trochu drahsie, liter stoji 3,5 EUR ale lepsie ako vinea (vinea obsahuje len 10% hrozna, konzervanty, bublinky, umely cukor a pod).
po tejto mojej kure mam mlieka opat dost nastastie, tak snad pomoze aj tebe
Ja som homeopatiká riccinus communis 5 CH užívala. Dôležité je riedenie( CH).Ak si kúpiš s vyšším, tak spôsobia opačný účinok,t. j. zastavia tvorbu mlieka. Nepoužívaj zubnú pastu s mentolom, homeopatiká používaj pol hod pred jedlom, resp. nalačno. Ku každému kojeniu som vypila pol litra vody- na tvorbu mlieka je dôležitý dostatočný prísun TEKUTÍN!
Veľa odpočívaj
AHOJ .. Neboj nic vsetko prejde. ja som sa tiez radila s laktacnou.. velmi mi to pomohlo..Baby tu pisu o vela piti, a musis aj papat vyvazenu stravu. to je vsetko pravda a hlavne sa nevzdavat.. 🙂 malicke co najviac prikladat. Nakoniec budes mat tolko mliecka ze ti bude same vytekat. a je to to najlepsie co mu mozes dat . drzim palce 😀
Vela vela pit,kojit,prikladat,odsavat a nedokrmovat to je najväčšia chyba!
Ahoj ja mám laktačnú krízu práve teraz. Malá má 3 mesiace a 2 týždne, keď sme boli na poradni doki povedala, že málo pribrala a treba ju dokrmovať. Dokonca mi povedala že fľaškou s cumlíkom, ktorý má najmenšiu dierku. Vraj striekačkou sa dá dokŕmiť novorodeniatko a nie pomaly štvormesačné bábatko(striekačkou som dokrmovala keď som prišla z porodnice tiež som mala CS). Tak najskor kojím prikladám malá niečo vypije a potom keď má málo dokŕmim. Veľa pijem, papám odporúčané potraviny, užívam homeopatiká, často prikladám a mliečka sa mi stále tvorí málo ;( tiež mám z toho hlavu v smútku lebo na doteraz som mávala veľa veľa mliečka. Inak sú aj detičky, ktoré vedia piť aj s prsníka a aj s fľašky a mamičky memajú žiadny problém s tvorbou mliečka. Niektoré mamičky povedia, že ti to tak vyhovuje, alebo že máš zabudnúť na UM ale nenecháš predsa dieťa hladné a nenecháš ho chudnúť. Podľa mňa treba skúšať prikladať ale treba aj dokrmovať keď to je treba. Držim palčeky aby sa ti to podarilo!!!!!
ak naozaj stracas mlieko, potom si daj predpisat liek Costi, ja som to uzivala niekolko mesiacov a doteraz kojim, uz ale bez liekov. Poradi ti to kazda dobra laktacna poradkyna, ked uz nic ine nezabera. Skus si o tom nieco precitat, ale je to tutovka. Mne homeopatika, ani senovka grecka vobec nezabrali. Ked ti ho nema kto predpisat, da sa to volne kupit pod nazvom Motilium. Na webe mas o tom vela info, aj o davkovani. Netreba sa toho bat, uziva to naozaj vela zien 😉 Drzim palce, nech kojenie zachranis 😵
Nuz , rodila som cisarskym rezom, mlieko nikde, max za den co sme nakojili, vazila som ju po kojeni, cca 30 ml, v porodnici mala plakala od hladu, az bordovela a nevedela dychat, nutili ma kojit, ja problemy s vodou, ktoru som mala naviazanu cca 16 kg, preklapsia a uplna parada ☹ tyzden po porode, 20 ml denne, mala vypyla, cela sa dovracala, mala krce, mne bolo na odpadnutie a voda stale viac a viac sa na mna viazala, noha original velkost 35,5 v tom case 43, no hroza.....a vsetci okolo mna stale vykrikovali, ze musis kojit, lebo len ta matka, co koji, je dobra matka. Az moj manzel povedal a dost, bibuska dostala nutrilon HA, lebo som silny alergig, konecne sa najedla a spala ako babenko hadam 6 hodin. Ziadne krce v brusku, mne sa zacala uvolnovat naviazana voda. A mala bude mat styri roky, zdrava, sikovna, inteligentana. A hlavne, msim si zatukat, okrem nadchy este chora nebola. teda zavolaj poradkyni, skus co ti poradia a ked sa nepodari zachranit mlieko, svet sa nezruti, hlavne, aby ste obe boli v pohode a v klude a nie sa nervacit od rana do rana.
A este nieco, materinske mlieko nie je liek na vsetko, uz som to raz pisala , ale neda mi, mna mama kojila vyse 2 rokov, vysledok? Astma, alergie, znizena imunita. Nejak to u mna nepohlo 🙂
Ja som mliečko nemala 6 prvých týždňov (kvôli nervom a stresom) , potom sa mi začalo rozbiehať, nechcela som to vzdať, pila som : meltu, caro, čaj pre dojčiace matky (najlepší je Teekanne), vineu, hroznový mušt Matyšák, fenyklový čaj, medovku, popradský čaj- fenykel, rasca, aníz, čierne pivo, neskôr som začala brať homeopatiká Ricinus communis, výborný je ajuverdský čaj, a teraz, keď sa malý začal dožadovať viacej mliečka, skúsila som senovku grécku a benedikt lekársky, tieto dva čaje pijem zatiaľ len dva dni, ale pokroky vidím, odvčera mám o 1 dcl mliečka viac. nevzdávaj to, ale samozrejme, ak bude bábo hladné, tak skús UM, kedykoľvek ho môžeš vysadiť, tak ako sa to podarilo mne. Držím palce
ahoj ja som tiez mala cisarsky...v prvom rade nezvaluj stratu mlieka na cisarsky rez to je blbost....
casto prikladaj babatko
ked zaspi odsaj si mliecko
poriadne sa najedz aby sa malo z coho vytvorit mlieko
pi dost tekutin, najma teple (caje, mlieko, kakao)
ja som to zvladla bez laktacnej poradkyne drzim palce 🙂
súhlasim s @jajka257 a to ak nepomôžu rady poradkyne, prešla by som na umelé, to nervačenie a plač malého bábatka od hladu by som nezniesla, mám rovnakú skúsenosť, po príchode z porodnice sme prešli na umelé u oboch detí a sú zdravé a nemajú žiadne problémy, myslím si, že hodnota materského mlieka je až príliš preceňovaná, mne nepomohli ani litre vody, časté prikladanie, a užívať kopu prípravkov, no neviem, čo je lepšie, takže hlavu hore, svet ide ďalej a spokojnosť napapaného bábatka a spokojná maminka je to najdôležitejšie 🙂
ahojky, ja by som urcite zavolala laktacnu poradkynu, ony vedia velmi dobre poradit a hlavne ide o spravne prisatie babatka, ked sa nauci uplne dobre prisat, bude dobre papakat a bude sa ti tvorit mliecko...kolko babatko vypije, tolko sa vytvori. urcite sa oplati, ja som tiez mala na zaciatku problemy, ale velmi velmi mi poradila poradkyna a som velmi stastna, ze som neprestala kojit, lebo to je nieco prenadherne, ked mozes kojit svoje babatko...samozrejme je dôlezite, aby si bola v klude a nestresovala sa, lebo pri strese sa mliecko netvori...ako dievcata hovorili najdôlezitejsie je spokojna mamicka a spokojne babatko, ale verim, ze sa oplati nevzdat to a skusit a budete sa aj ty aj babatko tesit...materske mliecko je velmi zdrave a nejde len o mliecko, ale aj o vztah mamicky a babatka, ktory sa kojenim velmi prehlbuje...kojenie nie je narocne, len sa niekedy treba trosku potrapit 🙂)) velmi ti drzim palce!!!
Ahoj, no aby si tu niektore damy nemysleli, ze je to len tak... Rodila som cisarskym pre komplikacie... Malicky bol v inkuibatore, ja v spanku a sestricky mi ho od zaciatku krmili UM. Ked som ho konecne dostala do svojho narucia, nevyprodukovala som ani deco mliecko.. to najhorsie co mohlo byt, boli ppre mna a na moju psychiku este tie reci... Moja mamina je gynekolog a ona sama mi poveda s dr z pediatrie nech ho prikrmujem,lebo tym ze on bude hladny a ja na pokraji nam nijak nepomoze. Mam dnes 5 rocneho synceka, je zdravucky,nikdy sme nemali ziadne vazne zdravotne problemy ani nijake ine... Dnes uz vyrabaju tie mliecka na vysokej urovni. Dnes cakam druhe babatko a dufam ze budem moct kojit a vsetko bude ok. Ja viem ze maminkam co sa im spusti mliecko sa to hovori, ale su maminky kt proste sa mozu potrhat a nezmozu nic.. drzim prsty a hlavne nech su nase babatka napapkane 🙂
Najprv vždy prilož maličké a len potom ho prikrmuj keď je mu to málo. Ja som tak kojila do 7 mesiacov, ale bolo jej treba aj UM.
skontaktuj sa zo svojou laktac. poradkinou, ona ti najlepsie pomože a poradi
,,,ked som mala prvé tak sme sa ledva 4 mesiace kojili a to len preto lebo som nemala skusenosti a ešte som dostala radu dávat malému čaj z flašky od smedu,,,,teraz som mudrejšia a jediné čo dostane malý do pusy je prsník.Cím viac sa kojil tým viac mliečka,mliečko sa vie krásne rozbehnut.Taktiež myslým pozitívne a hovorím si že mliečka mám dost a nikoho nepotrebujeme.Malý má 4 mesiačiky a už 8 kg,,,zo začiatku som vela odpočívala pri malom,žiadne stresy, a robota počká,chce to klud a odhodlanie,že to zvládneš. 🙂
kontaktuj laktacnu poradkynu, ci mas dobru techniku kojenia atd. ...nevzdavaj sa, bolo by fajn keby si neprestala kojit, je to najlepsie co moze byt ...ale ak to nejde tak to nejde, hmm 🙂
mne osobne veľmi pomohli čaj na kojenie, homeopatiká a úplne najviac tobolky More milk...syna som kojila 6 týždňov a dcéru sa mi takto darilo až 6 mesiacov 😉
Nám sa malý narodil tiež predčasne,začala som brať z lekárne homeopatiká na tvorbu mlieka volaju sa tušim ricinus comunis 5,teda tak nejako,a piť víneu,že vraj pôsobí na tvorbu mlieka,a odstriekavať.Malý bol vždy veľmi unavený pri papaní z prska tak sme ho museli vážiť,lebo za 20min.spapal napr.iba 15 či 20ml.môjho mliečka,keďže som si však poctivo odstriekavala,dokrmovala som ho z flašky mojim mliekom.Všetci ma plašili,že potom nebude chcieť papať z prsníka,ale náš drobček,keď zosilnel papal už len z prska.Dostatok mliečka som mala do 9mesiaca,a do 7 mesiaca mu stačilo iba moje mlieko,až potom sme začali dokrmovať,verím že tieto veci pomôžu,aspoň mne pomohli veľmi,pekný večer.
ahoj ja len tak par rad z mojich osobnych skusenosti... u mna to zabral u oboch deti ked prisla kriza ale pozor nie hned..trvalo to par dni pokial to zabralo aj 3_4 obcas.. vela pit meltu s cukrom aspon dve denne, caje na podporu kojenia tiez tak dve salky aspon denne a vineu velku jednu denne, a potom nejake sladkosti alebo mliecne vyrobky a najme prikladat dieta k prsniku co najviac alebo odsavat mliecko. Mozno sa ti to zda trosku brutalne ale vyskusaj .. kojenie stoji za to. Inak sleduj si kolko ti papa ak sa da vazit babetko pred a po papani a pozerat ci len dudka alebo aj naozaj saje
no kazda zena ktora koji si tymto prejde a je to uplne normalne...staci len castejsie priklsdat a mlieko sa obnovi dietatko ti len viac pije....a samo od seba ti mlieko nezmyzne....ale tak sa mi zda ze ani kojit nechces ked hned siahas po umelom mlieku....to ti uz tvoje nacisto odijde @nicebaculka....vola sa to rastovy spurt ked dita naraz potrebuje viacej mliecka trva den dva kym sa ti zacne viac tvorit..je to uplne normalne....nevzdavaj sa 🙂 drzim palceky
Ked si precitas niektore necitlive rady a sudy tu na tejto stranke, nepomoze ti to, obzvlast nie, ked mas psychiku este rozhadzanu hormonmi po porode. Kazdopadne volaj realnu laktacnu poradkynu s primeranym vzdelanim a ludskym pristupom, od monitora ti aj tak nikto relevantne neporadi, problemov moze byt mnozstvo, rovnako ako rieseni. 12 dni je malo na to, aby si to vzdavala, bude ti to potom luto. Skus vsetko, co ti poradi laktacna a ked ani to nezaberie, bude tu Nutrilon stale, svet sa nezruti, ale neber ho ako prvu volbu, ked sa nedari 😉
nestresuj sa, ked musis prikrmovat, tak musis, ale nadalej babetko prikladaj... najprv prsnik, potom UM, ked bude stale hladne.... a naozaj velmi vela robi psychika...viem to z vlastnej skusenosti, tiez som musela dokrmovat UM asi do 4 mesiacov a odvtedy som len dojcila do 2 rokov.... takze nevzdavaj to, ale ani netlac na pilu 🙂

ahoj v noci čo najčastejšie prikladať...prsníky počas kojenia striedaj.......pitný režim počas kojenia pohár vody po kojení zas aj v noci........riedky puding, polievky....oddych... prikladaj na požiadanie...ešte je malinká.......chceš prikrmovať lebo chudne, alebo je uplakané nepokojné dieťatko????? čaj na kojenie...a hlavne poradiť sa s laktačnou....taký postup by som zvolila......