icon

Mám dojčiť na požiadanie, aj keď bábo rýchlo priberá?

vodavodickova
26. sep 2014

Ahojte,chcem sa spytat na vase skusenosti s dojcenim na poziadanie,ked 2tyzdnove babo rychlo pribera.Pediatricka len oci otvara ze ako rychlo jej ide vaha hore,ale ked som sa opytala,ci je to problem,tak nepovedala ze je.Odporucila nam (aj vzhladom na to,ze mame tichy reflux) kojit kazde 2 hodiny,ale moja mala si proste niekedy pyta prsnik na pocuckanie,zaspanie a vtedy si cucne iba malicko...ja myslim ze nema zmysel ju nasilu drzat bez toho,ked sa jej ziada a nepomaha ani nosenie,o zaspati ani nehovorim,zaspat sama v postielke vobec nevie.
dakujem za vsetky odpovede

brumka
26. sep 2014

kolko je vela? moja starsia mala reflux zvracala mi dost brusko ju bolelo a kojila som na poziadanie prve mesiace priberala 400g/tyzdenne po 2 mesiace a v pohode UM spoznala az po roku a noc. ak po dojceni rychlo pribera tes sa. keby t o bolo po UM tak vtedy treba zakrocit. cucnutie ma od smadu a aked mas problem so spanim pri prvej som to nevedela ale prvu od narodenia uspavam vsatke a ako zaspi sup do opstielky a je spokojne dieta, dokonca pri druhej nepoznam koliky.

adush123
26. sep 2014

Aj u nas to bolo tak ze Alex priberal rychlo.kojila som na poziadanie a doteraz tak pribera.v polroku ma 10kg 😊 kojenie je prenho zdrave a potrebuje ta citit.

radinka2
26. sep 2014

ano, dojcit na poziadanie.. babo samo vie najlepsie, kolko potrebuje.. potom zase bude obdobie, kedy bude priberat malo a takto sa to strieda.. materske mliecko nemoze ublizit a netreba ho regulovat.. ked sa prepapa, odgrcne si.. neriesit a nepocuvat dr..

titulienka
26. sep 2014

moj osobny nazor ,odkojila som 4deticky skoro do 2.rokov, nikdy som ich nekojila harmonogramovo a nacasovane, zaciatky som mala pocit ze su na prsniku skoro stale ...ale to bolo len casove obdobie kym sa babo nenastavilo samo. tiez priberali viac ako deti nekojene co by malo byt skor opacne 🙂 takze moj osobny nazor kojit ked si ziada 😉🙂

michaelkanr
26. sep 2014

To ti mozem odpovedat z vlastnej skusenosti-ano, dojcit na poziadanie i nadalej, ten narast vahy casom prestane🙂 u nas az po roku, teraz ma takmer 13kg a 21 mes. Na zaciatku priberal enormne, ked pozeram tie fotky teraz, tak maly mischelin😀 ale nikdy som dojcenie neupravovala ani nedavala flasu s cajom ako mi radili niektore starsie rocniky🙂 nastastie pediatricka nikdy do toho nezasahovala, len sa smiala ako pekne pribera 😵

evelynm
26. sep 2014

dojcenim davas dietatku nielen stravu, ale aj pocit blizkosti, lasky, istoty, bezpecia. Takze ked si len cucne a zaspinka, tak zaspi spokojnucke, stastne 🙂

piacere
26. sep 2014

Môj priberal prvé mesiace 1kg za 3 týždne. Teraz má 13 mesiacov a je tesne pod 9-timi kilami 🙂

kazunomiya
26. sep 2014

Dojcit treba na poziadanie, nepocula som o tom, ze by dojcene dieta mohlo byt obezne. To priberanie sa spomali o par mesiacov. Ak si doktorka mysli, ze je to problem, nech zistuje, cim to je, ci nejde o zdravotny problem (aj ked pochybujem, ze by to mohlo byt). Obmedzovanie dojcenia je urcite nezmysel. Moze sa ti stat, ze s dojcenim zacnes mat problemy a budes potom riesit laktacne krizy, nedostatok mlieka a podobne. So svojou otazkou sa mozes obratit na www.mamila.sk alebo niektoru ich poradkynu, urcite skor, nez zacnes dojcit podla hodiniek a podobne. (Tak sme boli dojceni my - moja generacia - s vysledkom, ze dojcilo sa max. 3 mesiace, lebo mamy potom celkom pochopitelne stratili mlieko... Nehovoriac o tom, ze tym trapis dieta, ktore sa potrebuje dojcit.)

sharlotta
26. sep 2014

Skus kuknut aj tu, aj ked nie uplne rovnaka otazka, ale mozno pomoze https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/mam-dojcit-na-poziadanie/ 😉

sheila2004
26. sep 2014

Aj ja dojcim na požiadanie. Dcérka ma dnes 10 mesiacov a 11 kíl 🙂 prvý mesiac pribrala 1,5 kila a druhý 1,3 🙂 potom sa to trošku ustalilo. Ale tiež je z nej michelinka🙂 ale klop klop klop , ešte nebola chorucka

zuzka38
26. sep 2014

Takisto som za na poziadanie...
Riad sa tym co citis, ze je nalrpsie pre babo ..
Moja mama nechala takto hladovat kedysi mojho brata na zaklae tabuliek a rad od doktorov.. Narodil sa velky a bol hladny a ona ho nechala vrieskat tri hodiny lebo sak niekto pordil..pritom boli obaja nestastni..
Takze odporucam dat na seba a svoje babo, vy dvaja musite byt ok..

grace82
26. sep 2014

kojiť urcite na poziadanie,...je to velky stres pre bábo ak má potrebu cuckat a nedostane to,.....nás tie rychlo priberal a neskor sa to ustalilo...babätka vedia najlepsie co a kolko mi treba a podla mna treba urobit vsetko aby bolo babo spokojne a boli uspokojene jeho zakladne potreby a nie aby bola doktorka spokojna lebo ide vsetko podla tabuliek.....nastuduj si aj mamila.sk

petruskasa
26. sep 2014

Určite dojčiť na požiadanie, neobmedzovať ani nenahradzat vodou alebo čajom. Je normálne ze dojčenie dieťa priberie za prvý mesiac aj 1,2 kg a neskôr po 1 kg, prírastky sa znížia okolo polroka. Je to v poriadku a super, Dr. by ta mala pochvalit 🙂
Tým ze babo ma reflux, tak je to priam nevyhnutnosť dojčiť častejšie a bábätko si zvykne ze bude piť menšie množstva a nebude sa to mlieko vracať späť . Kedže aj syn mal reflux, tak som nacitala tiež ze niekedy chcú cicnut len preto , lebo sa im vrátilo uz natrávene mlieko do pažeráka a ono ich to Pali, vraj ako keď nás Pali žaha, nič prijemne. A polohovať na spanie do zvýšenej polohy, a dostatočne dávať odgrgnút, to sa časom spraví, uz okoľo polroka u väčšiny reflux vymizne úplne. Držím palce

jana_eyre
26. sep 2014

moj prvy syn velmi rychlo priberal a bol aj tucny.. ale dojcila som ho na poziadanie, priberal dalej a po roku uz iba rastol.. dietatu do roka nevadi ak je tucnejsie.. nemusi predsa priberat podla tabuliek, ide o to, ze pribera.. je rozdiel ak pribera dojca z materskeho mlieka a je rozdiel ak pribera skolkar zo zmrzliny a sladkosti.. neda sa to porovnat a preto si deti mozu uzivat litre a litre materskeho mlieka :D

betunka39
26. sep 2014

Prave preto ,že ma ten reflux je lepšie dojčiť na požiadanie, pretože si babo samo reguluje, kolko znesie jeho žaludok. A to ,že rýchlo pribera, to časom ustane, asi tak po mesiaci.Netreba sa bať, pre dlhodobe kojenie je najpodstatnejšie to kojenie na požiadanie, nie na určitu hodinu.TO je ako keby,že dospelý je hlsdny a nejde sa najesť, tak to si vieme regulovať, ale male babo si nerozkaže, ked je hladnme tak si pýta. A tiež použiva prsnik na ukludnenie, na pritulenie, na bolesť aj na zaspatie.

dubka29
26. sep 2014

kojenie je najlepsia a najzdravsia moznost. priberat s materskeho mlieka nebude donekonečna. dieta je malicke ma len 2tyzdne a netreba si z toho robit hlavu. horsia moznost by bola keby nepribera z materskeho mlieka. tym ze dieta ma este aj reflux by som inu možnost nevolila. umele mlieko je ovela tazsie na zaludok a dlhsie travi. a tym ze dietatko si prosi prsnik len potrebuje vediet ze si pri nom . uzivaj si tu najblizsiu vzdialenost medzi tebou a dietatom. pride čas ked dieta sa nebude chciet pritulkovat a odpovie ti len MAMA PRESTAN A NECHAJ MA 😀