icon

Mám pocit, že nemám dostatok mlieka. Poradíte?

domca2610
13. apr 2014

Ahojte ..moja dcérka má tyzden a mam pocit že jej nestači mlieko odomna .som po cisárskom reze a malú mi nenosili prikladat ..tak raz za pet hodín ..radšej jej dali fľašku ..čím aj to mlieko sa mi nechce spustiť ..snažím sa prikladat si ju co najcastejsie ale mam pocit že nič odomna nemá nechcem ju prikrmovať fľašou ale ked place nechcem ju nechať hladnu.mali ste niektorá takýto problém ? Ďakujem za odpoveď

jsva
13. apr 2014

Ahoj ja som bola tiež po cisárskom,mali sme podobný problém, to je bežné že v nemocnici dieťatko prikrmujú, prikladaj ju často tak ako píšeš postupne sa to upraví, vyskúšaj polohu dojčenia po ležiačky, je pohodlná ako pre teba aj pre dieťatko, ja som kojila malého 8 mesiacov, potom sa odstavil sám. Hlavne dbaj na tvoj pitný režim, veľa pi, var si čaje na kojenie, ja som užívala aj ricinus comunis 5ch, neviem či pomohol ale mala som dobrý pocit a hlavne som sa psychicky ukľudnila. Celé kojenie je o psychike a nie o tom či mám dostatok mlieka.....buď mliečko máš alebo nie.....prežívala som niečo podobné ....podľa mňa sme to prežívali všetky tie menej skúsené. Ak si rozhodnutá kojiť, určite nedávaj UM , uvidíš potom v poradni u doktorky, čo ti povie, či dieťatko priberá a rastie alebo nie. Môj malý papával každé tri hodiny cez den aj v noci, potom prišiel prelom ked viac narástol a museli sme sa dojčiť aj kazdu hodinu ale to trvalo len týžden a potom zas kazdé tri hodinky...Môj názor je táký, že treba dbať na svoju životosprávu, čo spapaš čo vypijes....aspon môj malý tak hned reagoval. Každé dieťa je individuálne ale ty to dokážes....cisársky rez neznamená že nemôžes kojiť. Hlavne si sleduj cas aby nepapalo dlho, teda necmulalo len bradavku. Vidíš či papa alebo len cmúla a spinká. Kojenie by nemalo trvat viac ako 10 minút. moj maly to zvladol aj za 5 minut. Na záver ti poviem len tolko, upokoj sa bud v klude, vyskusaj napriklad tu polohu lezmo, alebo inú ktorá bude vyhovovat tebe aj babetku, vela niekedy robí aj to. Stresom sa nikam nedostanes...niekedy plac neznamená len to ze je hladné ....lahko sa mi teraz uz pise, kedze som si uz tym presla, ale ako by to bolo dnes a ked som si precitala tvoju otazku, nedalo mi nereagovat. Ale ver mi ty to zvladnes. Dufam ,že som ta aspon trosku povzbudila....Hlavne vela piť, po kojení aj pol litra vody.

sabina1975
13. apr 2014

@domca2610 prikladaj aj ked 5x za hodinu a ak dokrmujes tak len striekackou nie flasou a vraj pomaha aj kontakt koza na kozu vela stastia

martini
13. apr 2014

baby ti dobre radia. ak dokrm tak najlepšie po cievke... a musíš telu ukázať koľko mlieka drobec chce...takže ak dokrmiš umelým mliekom (lebo musíš), tak si toľko mlieka aj odsaj alebo odstriekaj, lebo jedno pravidlo je fakt 100 percentné - kolko sa od tela žiada, toľko aj nakoniec dá...len to tomu telu trošku trvá, aby mu to došlo, tak 3 dni... ja som pri prvom dieťati mala problém s jedným prsníkom (mala som tam strašnu ragadu a už v porodnici mi neodporučili z neho kojiť a tak sa v nom mliečko netvorilo). malý už mal vyše dvoch týždnov a z tohto prsníka mi mlieko len kvapkalo v minidávkach, pričom z druhého šlo...a tak som začala odstriekavať a za tri dni už aj tam tieklo 😉 ... laktáciu som rozbehla, len žiaľ sa malý odnaučil piť z prsníka... takže veľa pi, dobre jedz, kup si senovku a Benedikt a cievku... a ak to nepojde, nejde o život, hlavne sa snaž byť v pohode (ľahko sa to píše...ja viem...). striedaj prsníky, daj mu každú chvílu, nech sa ta laktacia poriadne rozbehne. držíme prsty.

luba41
13. apr 2014

tu je veľa informácii http://www.mamila.sk/

lavazzake
13. apr 2014

Aj vinea pomaha k tvorbe mlieka...ja mam dva cisaraky a dojcim v pohode, fakt je to v hlave....vela pi, daj si senovku a benedikt, zalievaj to vineou, casto prikladaj a hlavne bud v klude, mliecko sa rozbehne...mne pri oboch detoch velmi pomohli laktacne z mamily, ktorejkolvek zavolas, vsetky su skvele odbornicky a maju perfektny pristup...a ak by sa aj mliecko nerozbehlo, svet sa nezruti, miliony deti vyrastli na sunare a tu sme...hlavne sa nestresuj lebo babatko to citi a bude nervozne aj ono...drzim velmi palce, aby sa mliecko rozbehlo podla tvojich predstav...ja mam napr. s malou ten problem, ze ona namiesto toho, aby sa poriadne napapala tak sa kruti, pusta prsnik, smeje sa dzavoce...kazda mame svoje... 😉

sheila72
13. apr 2014

Ahoj, ja som brala homeopatiká, žiaľ už ti neviem povedať ako sa volali, ale mne zabrali. Predĺžila som kojenie o 2 mesiace, čaj mi napr.vôbec nezaberal, aj keď u každej je to ináč.