Manželka stráca mlieko: Rady na podporu dojčenia
Čo ma žena robiť, aby mala mlieko a mohla dojčiť 7 mesačného syna? Skúšali sme všetko, hroznový nápoje, atď. A bojím sa, že podobne ako dcéra, skončí aj on na 100% na umelom mlieku.
Stráca akože cestou z obchodu jej vypadáva z igelitky? Inak UM nie je žiadne apage satanas prekliatie, niekedy to proste nejde, tak to nejde - príroda. Keď budeš manželku stresovať takýmito obavami, tak jej to laktáciu nezlepší, ale aspoň vám to zhorší manželstvo,
@pr85 bud rad, ze existuje UM. Ak sa neda, tak sa neda. Naco to silit a vyvolavat v nej pocit viny? 7 mesacny uz zacina papat aj ine veci, nebude to ziadna tragedia.
@pr85 veľa spánku, spať s dieťaťom v tesnej blízkosti, neodkladať do postieľky. A dojčiť na požiadanie a samozrejme veľa tekutín.
Hejterov si nevšímaj
Stráca akože cestou z obchodu jej vypadáva z igelitky? Inak UM nie je žiadne apage satanas prekliatie, niekedy to proste nejde, tak to nejde - príroda. Keď budeš manželku stresovať takýmito obavami, tak jej to laktáciu nezlepší, ale aspoň vám to zhorší manželstvo,
@anonym_cab974 Nie, netvorí sa jej už mlieko. Potrebujem rady, čo robiť, aby sa jej znova začalo tvoriť. Brala aj nejaké lieky - senovku a benedikt. Na určitý čas to pomohlo, ale už ho zas stráca.
@pr85 bud rad, ze existuje UM. Ak sa neda, tak sa neda. Naco to silit a vyvolavat v nej pocit viny? 7 mesacny uz zacina papat aj ine veci, nebude to ziadna tragedia.
@simsalabim Ale chceli sme, aby kojila. Veď vieš, že materské mlieko je lepšie, ako umelé.
Sem tam sa stane ze aj muzovi prepne z tehotenstva zeny a ty si toho prikladom. Preco sa bojis? Ako to teba zasiahne, ze dieta nebude kojene? Co je zle s umelym mliekom? to nie je jed, ale to vies, nie?
Ona nesmie mať účet na sociálnych sieťach že to riešiš za ňu? Minule si jej tu hľadal kresťanského gynekológa.
@simsalabim Ale chceli sme, aby kojila. Veď vieš, že materské mlieko je lepšie, ako umelé.
@pr85 nie všetky ženy majú optimálne vyvinuté prsné žľazy, ktoré dokážu tvoriť mlieko dlhodobo. Mali by ste byť vďační aj za 7 mesiacov, je to fajn. Možno je to len obvyklá laktačná kríza, ktorú prekonáte opatreniami, ktoré som písala (spanie s dieťaťom, častejšie krmenie, dostatok tekutín a oddych). Ja som dojčila dlhodobo a roky, ale až po rokoch na mamografii som sa dozvedela, že mám nepriehľadné prsné tkanivo, čiže vysokú hustotu prsnej žľazy, ale v našej rodine je to geneticky dané. Pripisujem moje dlhoročné dojčenie práve tomu, sú ženy, ktoré majú slabšie prsné tkanivo a viac tuku v prsníkoch, tak tam to dojčenie nevydrží dlhšie.
@anonym_cab974 Nie, netvorí sa jej už mlieko. Potrebujem rady, čo robiť, aby sa jej znova začalo tvoriť. Brala aj nejaké lieky - senovku a benedikt. Na určitý čas to pomohlo, ale už ho zas stráca.
@pr85 ako viete, ze sa netvori? Tvorba materskeho mlieka sa riadi zakonom dopytu a ponuky - tzn. podla toho ako casto dojci sa prisposobuje aj tvorba, nemusi mat do prasknutia plne prsia a predsa sa tvori. Dolezite je, ci sa babatko dokaze najest, ci pribera a ma dost pocikanych plienok.
Viem ze si podiven ale.... ako ste na to prisli ze zrazu sa netvori?
Pribera babo? Cika? Kaka? Tu nic len ponukat. Mamicka-Vyvazena strava. Oddych. Psychika.
Sem tam sa stane ze aj muzovi prepne z tehotenstva zeny a ty si toho prikladom. Preco sa bojis? Ako to teba zasiahne, ze dieta nebude kojene? Co je zle s umelym mliekom? to nie je jed, ale to vies, nie?
@anonym_abf9b6 Prirodzené materské je najlepšie (a je to napísané aj na škatuli od umelého mlieka).
@pr85 a je lepsie stastna vyrovnana zena, napapane babo alebo nestastna zena s pocitom viny a hladne babo? 🤔
A prikladat, prikladat, prikladat. Dojcit na poziadanie, v tychto teplach vyzliect babatko len do plienky a prilozit matke na nahy hrudnik. 7 mesacne uz nepotrebuje vyhradne materske mlieko, uz prechadzate na prve prikrmy, umoznite mu jest rukami, pit z poharika nie flase, neprepchavajte ho kasami na noc.
Viem ze si podiven ale.... ako ste na to prisli ze zrazu sa netvori?
Pribera babo? Cika? Kaka? Tu nic len ponukat. Mamicka-Vyvazena strava. Oddych. Psychika.
@anonym_168d10 Syn priberá, kaká, atď. Všetko v poriadku. Aj predtým sme ho dokrmovali umelým. Ale od tohto týždňa sme len na umelom.
A prikladat, prikladat, prikladat. Dojcit na poziadanie, v tychto teplach vyzliect babatko len do plienky a prilozit matke na nahy hrudnik. 7 mesacne uz nepotrebuje vyhradne materske mlieko, uz prechadzate na prve prikrmy, umoznite mu jest rukami, pit z poharika nie flase, neprepchavajte ho kasami na noc.
@emjee Prikrmy už dostáva. Aj ich je.
@anonym_168d10 Syn priberá, kaká, atď. Všetko v poriadku. Aj predtým sme ho dokrmovali umelým. Ale od tohto týždňa sme len na umelom.
@pr85 tak keď už ste na umelom, tak asi tak často neprikladá a následne sa mlieko netvorí. Ak ste už takto, tak to pochybujem, že rozchodí dojčenie. A dieťa je ochotné sa prisať? Ponúka mu prsník? Ako často?
Ja som prekonala kopec laktačných kríz, vždy to trvalo týždeň a to som týždeň nič nerobila, len dojčila, aj každých 10 minút, vždy sa mi mlieko do týždňa vrátilo a nikdy som neprikrmovala umelým, hoci som ho mala doma pre prípad núdze.
Ja uz mam normlane reflex, ze ked vidim pr85, stupne mi tlak na 300/200.
@anonym_abf9b6 Prirodzené materské je najlepšie (a je to napísané aj na škatuli od umelého mlieka).
@pr85 jaaj, na skatuli to pisu. V tom pripade nie je o com, tlac na manzelku za kazdu cenu a ked uplne strati mlieko, daj jej s tou skatulou po lebeni, ze to co ma znamenat, ci nevie co je tam napisane.
@anonym_66d6be ja reflux 😀
Treba si hlavne uvedomit. Ze ak sa raz mlieko tvorit zacalo tak tam mlieko je. Ine ak by od uplneho zaciatku nebolo. Prsne zlazy nefungovali. Doeta sa nikdy neprisalo....
ale ak uz raz sa dieta prisalo. Tahat vie... mlieko sa tvorilo. Tak ono sa len tak "nestrati". Nema kam.
Kazdopadne aj pol roka dojcit je super. Je fajn ak uz papa prikrmy. Pomedzi to umele. Hlavne ze doeta nehladuje a prosperuje.
@pr85 jaaj, na skatuli to pisu. V tom pripade nie je o com, tlac na manzelku za kazdu cenu a ked uplne strati mlieko, daj jej s tou skatulou po lebeni, ze to co ma znamenat, ci nevie co je tam napisane.
@anonym_abf9b6 Nehodna zena😄😆 prv by ju za to pan farar vyhresili😄
@anonym_66d6be Tak načo otvaras moje diskusie?
Nie vždy sa podarí dojčiť a v takom prípade treba využiť umelé mlieko. A nie sa deptať, že nie je dosť materského. Aj keď predpokladám, že ju deptáš skôr ty aj s tvojím nátlakom. Môžeš žene doma vytvoriť pokojné a harmonické prostredie, bez stresu a tlaku. Odbremeň ju od domácich povinností, nech má priestor venovať sa synovi. Ak sa mlieko nerozbehne, bez výčitiek sa treba zmieriť s umelým. Alebo si ešte môžeš ty, ako odborník na ženské telo, skúsiť masírovať svoj prsník či z neho niečo nevytečie.
@pr85 tak keď už ste na umelom, tak asi tak často neprikladá a následne sa mlieko netvorí. Ak ste už takto, tak to pochybujem, že rozchodí dojčenie. A dieťa je ochotné sa prisať? Ponúka mu prsník? Ako často?
Ja som prekonala kopec laktačných kríz, vždy to trvalo týždeň a to som týždeň nič nerobila, len dojčila, aj každých 10 minút, vždy sa mi mlieko do týždňa vrátilo a nikdy som neprikrmovala umelým, hoci som ho mala doma pre prípad núdze.
@anonym_aa4cf5 ponúka ja mu prsnik, večer ho tam dáva aj ráno. Ale malý všetko vypije a je hladny.

ked ta opusti, tak sa jej zlepsi aj tvorba mlieka 🙂 daj vediet ako to dopadlo troll..