icon

Máte rady a tipy na tvorbu mlieka?

miskacharly
15. jan 2014

Som po cisarskom a mam malo mlieka,no teraz sa mi zda od dnes,ze mam este menej.co by mohlo pomoct?dakujem. 🙂 a existuje nejake vysetrenia,ci malemu staci moje mlieko ci nieje slabe?pretoze papa kazdu hodinu.

ivet1371
15. jan 2014

to nevadi že papa každu hodinu.ked bude priberat tak je to ok.skus čaj pre dojčiace matky.a vela tekutin pit a aj polievky.chod do skupiny dojčenie a tam ti poradie su aj lieky na to .netreba mysliet na zle 😉

shibaba
15. jan 2014

Ahoj, ja mám overené pitie Melty, čo je jačmenná káva, bežne dostupná v potravinách, cenovo úplne v pohode. U nás v rodine sa pije niekoľko generácií. Nemyslím tým, ale šáločku denne, pila som 1L až 1,5L denne, s mliečkom som potom nemala problémy. O žiadnom vyšetrení, ktoré spomínaš neviem, no podľa tzv. "prírastku" / teda predpokladanej pribúdajúcej alebo ubúdajúcej váhy dieťatka/ lekár vie ihneď posúdiť, či je množstvo tvojho mlieka dostatočné alebo je nutné prejsť aj na umelé. Nejde o pochybnú "babskú" radu, mne osobne Melta spočiatku vôbec nechutila, ale keďže sa mi skutočne tvorilo dostatok mlieka, dochucovala som si ju trochou medu...Držím palce 🙂 🙂 🙂

saurian
15. jan 2014

ahoj to ze papa kazdu hodinu by som teraz neriesila, dolezite je aby prospieval a teda priberal.
na mlieko - vela vela pit, dobra je melta, mozes skusit caje na tvorbu mlieka, ist do lekarne a vypytat si homeotika na tvorbu mlieka (uz neviem ako sa volaju, ale ked som pytala v lekarni homeo na mlieko, vsade vedeli). tiez nezabudat (ale to asi vies) na vlastnu stravu, musi obsahovat vsetky ziviny, vratane tukov. drzim palce s drobcom.

luba28
15. jan 2014

vinea,...🙂

whiterosses
15. jan 2014

vinea, ako komu ale určite dávať pozor na bublinky .. .

standu
15. jan 2014

to ze papa casto je ok. ci zvysit tvorbu je treba konzultovat s laktacnou, ta vyhodnoti pitie tvojho synceka. vsimaj si pauzu v brade, ci pije, prehlta alebo len naprazdno dudluje. skus stlacat prsnik ak este saje ale nepije. na mamila.sk najdes videa ako vyzera spravne prisatie a pitie. dietatko moze byt aj 24h na prsniku ale ide o to, ci ziskava mlieko. ak nie, bude hladne aj po tych 24h.... ak to nebudes vediet adekvatne vyhodnotit sama, naozaj si radsej zavolaj laktacnu poradkynu. zoznam najdes tiez na mamile.

melesmeles
15. jan 2014

vela tekutin, vinea, caro...

siska53
15. jan 2014

Vela,pit,ja som pila i vyprchanu vineu,xaje na podporu kojenia,sackove i granulovane.
to,ze pije kazdu hodku,to neva,aj moj papaval kazdu hodku ci dve,sice v noci nie,tam sa budil len,raz. Ak si kratko po sekcii,tak je este maly a nevladze naraz tak vela,tahat.aj moj viac ako 8minut nepotiahol a to bolo maximum. Potom tahal dlhsie,ked nabral silu.
tym,ze casti pije,ti stimuluje aj tvorbu mliecka.
ak,ma dost suchych plienok a pribera (nemyslim vazenie po kazdom papani), tak je to ok. Mladsia priberala,menej,ale nekazali prikrmovat,ide o to,aby priberal.

adka0987
15. jan 2014

Kakao, jogurty ale musis davat pozor pri vibere, hroznovi dzus menej kavi a davaj pozor ties na caj.v lekarny si mozes kupit kvapky alebo tabletky na tvorbu a zlesenie mliecka ...

monicca00
15. jan 2014

ja som skusala vsetko, no jednoznacne mi najviac pomohol liek COSTI, daj si do vyhladavaca vo fore a uvidis kopec diskusii. je to bezpecny liek na dlhodobe uzivanie, ktorého vedlajsim efektom je tvorba mlieka. Mne sa neskutocne nalievali, maly nestihal pit. Jediny problem je , ze je len na predpis. Dobre je ak mas známeho v lekarni. Tak drzim palce

darina1952
16. jan 2014

ahoj, určite zvýš príjem tekutín - na 10kg tvojej váhy by si mala denne prijať 500ml tekutín ako voda, čaj, polievka (káva sa neráta pretože odvodňuje - ale tú asi pri dojčení nepiješ🙂 ) ... a odporúčam Leros čaj pre dojčiace matky - dostať ho v lekárni a v Tescu... a pravidelne prikladaj malého ako si pýta - aj každú hodinu - neboj tvorba mliečka sa spustí...
A ešte neznášam tie fámy o "slabom mlieku" - to proste neexistuje, každá laktačná poradkyňa ti vysvetlí, že mlieko sa tvorí matke v dostatočnej kvalite a to že je tvoj malý hladný je len dôsledok malého množstva ktoré on spapal 🙂 ...skús ho trochu nechať poplakať a pohladovať 😉 a potom si ho prilož, možno ako väčší hladoš aj viac spapká 😎

janazba
16. jan 2014

Pit vela tekutin, vyprchana vinea, Ricinus-kupis v lekarni.

kkubekova
16. jan 2014

Jednoznacne laktaciu rozbehne najlepsie caste produktivne dojcenie - prikladaj si dietatko tak casto, ako to potrebuje - bez casovych obmedzeni + vela tekutin a oddych 🙂

klaudulenka
16. jan 2014

veľa tekutín-časté kojenie alebo odsávanie mlieka medzi kojeniami...v lekárni majú aj čaj pre kojace matky-aj pitie tohto čaju podporuje tvorbu mlieka.

ottka
16. jan 2014

Veľa piť, ako ti už napísali. Ani nemusia byť tie čaje na podporu kojenia, stačí keď budeš dostatočne piť. A ak by sa ti stále zdalo, že máš málo mliečka, môžeš sa poradiť so svojím gynekológom, zvykne dávať oxitocín na podporu tvorby mliečka.
Nevzdávaj to, mliečko sa rozbehne.

lusinda1989
16. jan 2014

Mne pomohlo na rozbeh mliecka este v porodnici homeopatika nieco cumonnus ci tak nejak su aj na zastavenie tvorby to som uzivala pri odstaveni. Potom vinea a caro.

ichbinich
16. jan 2014

Caje pre dojciace matky, maju ich rozne, najdi si taky, co ti chuti.
Casto prikladaj. Nedivaj sa na hodiny. Ani, kedy si ho prilozila, ani ako dlho pil. To je uplne jedno, ak efektivne pije.
Ja som po cisarskom mala tolko mlieka uz za 2,5 dna, ze by som odkojila este aj dalsie dve deti 😉 😀 Ja som pila tie caje a nadalej sa normalne stravovala. Nic som nevynechavala, syn nebol citlivy. Dcera je trochu citliva na kofein, tak poobede pijem uz iba bezkofeinovu kavu.
A hlavne, nezabudaj: MLIEKO SA TVORI V HLAVE! Ak si buides robit z toho stres, a namyslat si, ze mas malo mliecka, budes ho mat malo. Ked budes presvedcena o tom, ze mas dost a malemu staci, tak budes mat dost 🙂
Vsetko dobre!

minqea
16. jan 2014

Vraj skoro kazda zena si mysli, ze ma malo mlieka 🙂 Pravidelne sa dobre stravuj, pi vela tekutin vratane caju na pdoporu kojenia a pravidejne prikladaj maleho cloviecika na prsnik . A hlavne vydrz! Moze to trvat dlhsie kym sa ti bude tvorit viac mlieka.

helbo33
16. jan 2014

mne pomáhala vinea 😉