Milujem Sushi. Môžem ho jesť keď kojím?
dakujem
@bibap ano fakt. osobne ma o tom instruval primar alergologie, pricom ma upozornil aby som si uvedomila ze alergia na rybu je dozivotna, cize dieta z nej nevyrastie, takze nielen surovu rybu ale ziadne surove maso ani tatarak kym kojis velmi intenzivne. tepelne upravenu mozes, ale tiez treba opatrne vyskusat. kolko ma tvoje dieta?
uff kocky, moje ma 8 tyzdnov, ale uz v tretom tyzdni som jedla vareneho lososa a nic jej nebolo.. lososa jem minimalne 2x tyzdnenne
@bibap ja si myslim, ze by sa malo vsetko skusat postupne, ja kym som kojila, jedla som aj jahody - maly nemal z nich nic, zenu v case kojenia nemoze jest prakticky skoro nic - lebo vacsina su alergeny, ja by som skusila, ak sa nevyhodi do 2 dni, tak je to ok a alergicky nie je, ak sa vyhodi, jest by som to hned prestala
@bibap rozhodne to neskusaj pri tak malinkom babetku. mas strasne maleho drobca, ak mu nastanu dychacie problemy, nestihnes vcas reagovat... surove ryby v nasich koncinach fakt nie su obvykle, nemame to v tele nejak na ne naprogramovane ako napr. japonci. ver mi viem o com hovorim, kym by prisla sanitka....
vydrz bez toho
@ela2710 evidentne nevies o com hovorim. ak zjes napr. orechy a mas citlive dieta, vyhadze sa a pod. pri rybe sa dieta zvykne dusit, neporovnavaj neporovnatelne. nielenze je to surova ryba, nie je ani len sladkovodna
@99miska66 to si dufam robis srandu s tym komentom! Lebo ak nie, tak z Hornej Dolnej si asi ty! Samozrejme, ze ryba je velmi silny alergen. Ked o tom evidentne nemas paru, tak naco posmesne komenty? Nakoniec budes na smiech ty!
@99miska66 vyskusaj si nieco o rybe precitat na nete a uvidis ako si svojim komentom prestrelila 🙂 pekny den ti prajem
Ja kojim ,mala bude mat po roka a suroveho lososa jem uplne bezne a nic jej nie je.jedla som.par krat aj v tehotenstve a v pohode.tiez milujem sushi🙂
ja som jedla.... ale bez suroveho lososa... davala som si udeneho, alebo ine sushi
To by som nemohla jest rajciny,jahody,orechy,mrkvu potom som nemala jest kvoli kolikam cerstve pecivo,strukoviny,karfiol,kapustu brokolicu,mliecne vyrobky,udeniny...a kedze nie som budhisticky mnich a nedokazem zit z lasky a vesmirnej energie tak po trochach jem vsetko a nie je ziadny problem.
Ryba jako silny alergen? A proc se tedy doporucuje i pri kojeni ryba alespon 1x tydne?
Moja ma 2m a som to nevydrzala a dala som si teda mega porciu sushi, kusy lososa, tuniakaz krevety a maslovej ryby, nic sa nestalo. Ja som jedka ryby aj cele tehotenstvo, ale samozrejme nie surove.

pocas tehotenstva sa neodporuca kvoli nebezpecenstvu toxoplazmozy, ale pocas kojenia mozes uplne bez problemov!!
dobru chut! 🙂