icon

Môžem jesť jahody, keď kojím?

slnecnica333
7. jún 2016

Ahojte. Určite tu už podobná téma bola, ale teraz je to aktuálne...Je čas jahôd a mám na ne veľkú chuť. Mám 3,5 mesačné babätko a kojim.Neviem, či ich už môžem ochutnať lebo som čítala, že je to alergén.Trápili nás aj koliky, tak ak by mu to malo poškodiť, tak sa ich radšej zrieknem.Nemá niekto s tým skúsenosť?Čo by sa mohlo stať, ak by zle reagoval vyhádže sa alebo by ho bolelo bruško?

pribinak
•
7. jún 2016

Zjedz par a uvidis. Zjedz za misku a nie kilo a mozno budes milo prekvapená ;)

monicm
•
7. jún 2016

@slnecnica333 Vyskúšaj a uvidíš, ako písala @pribinak nezjedz hneď kilo, daj si pár a sleduj. Najpravdepodobnejšie je, že by sa mohol drobec vyhádzať, ale rovnako ho môže bolieť aj bruško. Ak nemáte v rodine silných alergikov, šanca, že bude reagovať je malá. Takto skúšaj všetky "rizikové" potraviny. Vždy počkaj aspoň 1-2 dni, kým skúsiť ďalšiu potravinu. V podstate podobne budeš postupovať pri zavádzaní prírkmov.

moni244
•
7. jún 2016

keby som sa mala riadiť, čo všetko je alergén, tak som na vode. Ja som jedla všetko, neobmedzovala sa, mojej vadil len paradajkový pretlak a mlieko keď som vypila

iwesska
•
7. jún 2016

3,5 mes. babo je dost velke na to aby sa uz stretavalo s alergenmi ....od ukonceneho 4.mesiaca zacina imunologicke okno, kedy sa zacina aj so zavadzanim lepku, zacina sa s prikramami...tvoj je stale na mlieku. A je lepsie mu cez to mlieko odovzdat mozne alergeny ako ich potom testovat priamo na nom, lebo s tym mliekom mu davas aj protilatky.

erickatt
•
7. jún 2016

Ja jahody jedla. Ked ma videla mama nadavala, lebo susedova mala sa vyhadzala..moje nic.. Vyskusaj a uvidis

anjelicek26
•
7. jún 2016

Ako pise @iwesska mamina by mala jest aj alergeny. Zavadza ich tym aj v malickom mnozstve dietatu a je lepsie ich otestovat takto, ako potom cez prikrm. Tym padom kludne mozes kojit do pol roka a ziadne imunologicke okno nepresvihnes, lebo vsetko ma cez mlieko ochutnane. Nezjedz kilo, zjedz malu misku a uvidis... ked v pohode, tak si das viac. Teraz sezonne su aj tak milion krat lepsie ako nejake zimne z dovozu, ked na to dieta mozno bude mat vek, ale budu uplne bez chuti a vone..

bibiana26
•
7. jún 2016

Ahoj ak ti môžem poradiť skús zjesť jahody napr. s jogurtom. Sestre to poradila doktorka,keď sa z nich vysypala.

monilik
•
7. jún 2016

@slnecnica333 skus par zjest pockaj den a uvidis co to spravi, ak nic kludne si daj. moj sa mi vysypal ked som ja jedla cokoladu a cokolvek kde bolo kakao. teraz papa kakao a nic mu nie je. netreba sa báť a preventivne vyhybat vsetkemu lebo potom práve vznikaju alergie a intolerancie. kym kojis treba skusit vsetko.

tobnuf
•
7. jún 2016

Alergen to je ked to spapa babatko a nie vy. Mlieko sa tvori z krvi a nie z toho co zjete 😉 kludne si dajte .. ja kojim 6m a nikdy som sa v nicom neobmedzovala a mojmu dietatu nikdy nic nebolo

janickacrazy
•
7. jún 2016

ja som jedla popri kojení úplne všetko, prostrednému synovi vadilo len mlieko, ostatným nič, ked sa bojíš, zjedz len pár jahod a uvidíš, čo bude, ale podľa mna nič, ja som ich jedla na kilá, ked som mala chuť 😀

humajnicek
•
7. jún 2016

@tobnuf toto by som netvrdila 🙂 poznám veľa miminiek na ktorých sa odzrkadlilo, čo mamina jedla ;)

monhla
•
7. jún 2016

Ja som jedla keď mala dcérka cca 6 týždňov. Nič jej nebolo. Ani z iných "alergénov". V kľude som mohla citrusy, čerstvé pečivo, strukoviny, koláč priamo z trúby.... no mali ste vidieť ten rev, keď som si dala jablko alebo jablčný džús 😝
Skús vždy po troche a každý deň len 1 nové ovocie či jedlo. Ak by si totiž nedávala to čo uškodilo iným deťom tak budeš pol roka na destilovanej vode 😀 😀 😀

kukakaj
•
7. jún 2016

Musis vyskusat, ja.som ochutnala par ked mal maly iba 2 tyzdne a nic...a ked mal mesiac zjedla som za misku a nic 🙂 keby sa nahodou vyhadzal alebo mal bolesti bruska urcite by som ich uz nejedla, ale kedze nemal este si urcite doprajem 😀

michaelsa
•
7. jún 2016

@slnecnica333 Všetko treba vyskúšať na sebe, skúsiť zjesť a už uvidíš ako to bude vplývať na tvoje dieťatko