icon

Môže mi kojenie škodiť?

dusanka27
23. feb 2010

Ahojte mamicky. Mam jeden problem z ktorym si neviem rady. Mam trojmesacne babetko, ktore kojim. Avsak zrejme mi to nerobi dobre, pretoze som strasne unavena, v noci mavam zimnice a strasne bolesti krizov, noh a hlavy, a hlavne tazobu na hrudniku. Nevladzem ani chodit. Doteraz sa mi to stavalo len v noci, no teraz uz aj behom dna. Stretli ste sa s tym niektora ? 😒

ilijanka
23. feb 2010

Ahoj, dusanka, prsníky Ťa nebolia? Ja som mala takéto príznaky, keď som mala infekciu prsníka, vyzeralo to celkom tak, ako Ty popisuješ, ako keby na mňa liezla chrípka. Vybrala som jedny antibiotiká a bolo po probléme. Myslím si, že samotné kojenie Ti nemôže nijako uškodiť. 😉

dusanka27
autor
23. feb 2010

nie prsniky ma nebolia. Su uplne mekke bez hrciek, takze nie je ani upchaty ziadny mliekovod. Moja mama mi hovorila ze tiez kojila len kratko lebo jej byvalo strasne zle. Akoby jej tvorba mlieka uberala vsetky ziviny z tela a ona potom nic nevladala. Inak naozaj sa citim ako by som mala chripku. 😖

ilijanka
23. feb 2010

skús napísať annag, ona je tu super poradkyňa pre dojčenie, určite Ti poradí. Držím palce.

dusanka27
autor
23. feb 2010

dakujem vyskusam 😉

mneme
23. feb 2010

dusanka a nedrzis nahodou kvoli dojceniu nejaku dietu?

dusanka27
autor
23. feb 2010

juj to nie. Mozno sa obcas nestiham vcas najest a jem az ked uz citim ze som velmi hladna. No pri dvoch malych detoch je to veru velmi tazke. 😒

shaula
23. feb 2010

Osobně si myslím, že jde o celkovou únavu a možná nedostatek vápníku a jiných látek (hořčík). Mně příšerně bolely klouby, hlavně na rukou, mívala jsem křeče a časem se to spravilo (pila jsem magnesium v šumivých tabletách).
Určitě je důležitá vyvážená strava, hodně zeleniny a vitamínů, hodně tekutin. Haha, zní to hezky, škoda, že jsem to sama nedodržovala 😀

mneme
23. feb 2010

hm, ja si tiez myslim, ze dve deticky su slusny zaberak, vycerpanost by som osobne dojceniu nepripisovala. este mi ale napadlo, ze po porode sa moze rozhadzat funkcia stitnej zlazy, ktora moze pri nedostatocnej funkcii sposobovat unavu alebo nevolnost...

annag
23. feb 2010

aha, dusanka písala i tu, áno, tiež si myslím, že problém môže byť v štítnej žľaze - treba vylúčiť ochorenie, dojčenie mamičke nemá prečo škodiť, je to normálna súčasť života 🙂

dusanka27
autor
23. feb 2010

dakujem za rady 😉

strapco13
23. feb 2010

annag...su pripady kedy dojcenie uz skodi mamicke...ked ju vycerpava ..nemam na mysli laktacnu psychozu..to je ochiorenie, ktore ma svoje specifika..ale to sa deje vacsinou az pri dlhodobom kojeni..nie je to nastastie casto..ale stava, ze kojenie mamicku natolko vycerpa, ze zacnu ine choroby z oslabenia imunity...hlavne ak sa kojaca mamicka riadne nestravuje
akle u dusanky tento problem podla mna nie je..takze duska..koj dalej...len sa nechaj vysetrit na SŽ, hladinu vapnika, krvny obraz
ja som tiez zastancom kojenia..ale mala som pacientku ktorej som doporucila uz nekojit..ale tam bola naozaj kombinacia dlhodobeho kojenia 14 m /co ale nepovazujem za nejaky dlhodoby extrem, len u tejto pacientky, lebo uz boli probklemy/s nedostatocnym stravovanim..vegetarianka /neurazam, ale podla mna sa tym neziskaju dostatocne ziviny aj pre matku aj pre dieta/ a navyse bola biela az priesvitna /takze to nedostatocne stravovanie bolo viditelne/, a mala opakovane zapaly vo viacerych organoch, ktore vznikaju pri oslabenej imunite, cize nebol problem len u 1 lekara /nechcem presne udavat potiaze pacientky/..takze po dohode s ostatnymi sme jej doporucili prestat kojit, lebo potrebovala lieky ktore su kontraindikovane pri dojceni..a s ostatnymi, to proste neslo
mozno keby pacientka sa zacala riadne stravovat, alebo aspon brat nejake vyzivove doplnky /ale tie strktne odmietla/, tak by sa to dalo zvladnut a mohla dojcit dalej

cize..zaklad je riadne sa stravovat, dostatocny prijem tekutin, zdoverit sa svojmu lekarovi s tazkostami a absolvovat vysetrenia...a samozrejme ukludnit sa a kojit veselo dalej 😉

mneme
23. feb 2010

strapco, ale ten pripad, ktory uvadzas z mojho pohladu nie je o skodlivosti dojcenia pre zdravie matky ale o nevhodnej zivotosprave matky, ktore jej sposobili zdravotne problemy 😉

pavlazabka
23. feb 2010

Dusanka, po přečtení mě taky napadla hned ta infekce, prodělala jsem nedávno zánět prsu z infekce přes ragádu, příznaky stejné jako píšeš. Ale k tomu teda dost velká bolest prsa, což ty nemáš.
Jinak jsem ještě před zánětem byla hodně unavená a bledá, nakonec mi z krevního obrazu přišli na nedostatek železa kvůli velké ztrátě krve při porodu. Takže bych asi šla na odběry, jak píšou holky, možná jen potřebuješ dodat nějaké látky.

strapco13
24. feb 2010

mneme..tam podla mna posobilo viacero faktorov..aj som to pisala ,ze mozno keby sa normalne stravovala..lenze aj pri druhom dietati ked dlhsie kojila, mala tie potiaze a medzi tym nie..cize kojenie zvysuje trosku na zivotospravu mamicky
... a tym som chcela poukazat hlavne na to ze casto sa kojace mamicky zanedbavaju v stravovani
viem ze samotne kojenie neuskodi..v tomto pripade teda skodilo, ale sposobom, ze sme nemohli mamicku preliecit riadne, lebo lieky ktore sa mozu pri kojeni jej jednoducho nezaberali...a ver ze sme to skusali vselijak, aby nemusela prestat kojit..teda az na vyzivove doplnky a upravu stravy..to odmietla..co je pre mna divne, kedze tak velmi chcela kojit
vsak ked chcem kojit a moj sposob zivotospravy mi pri tom zacne robit problemy...tak bud chcem kojit a zmenim zivotospravu alebo nechcem zmenit zivotospravu, tak budem musiet prestat kojit
ja by som si teda vybrala zmenu zivotospravy..len dufam, ze sa kvoli malemu nebudem musiet vzdat masa alebo sladkosti 😀 😀

cize poucenie..jest vsetko, ale s mierou, nic neprehanat ale nic nevynechat 😉