icon

Môže sa meniť kvalita materského mliečka?

kincsem11
8. okt 2011

Moj problem sa
tyka mliecka,,lebo sa mi zda ze uz nemam take kvalitne...ale zacnem od
zaciatku a skusim popisat vsetko podrobne🙂
Dcerka Viktoria sa narodila 12.5.2011 52cm a 3480g
Krasne babatko spokojne kludne ,vsetko bolo perfektne,kojila som a aj
teraz dostava iba materske mlieko (ziadne caje,vodu) na poziadanie
kazdu hodinu al.dve no nikdy mi nevydrzala 3hodiny bez papania...iba v
noci ..zaspala okolo 19:30 a zobudila sa okolo 4 rano...papala a
spinkala dalej.dodam ze kojenia boli 5-10minutove,cumel nemala a ani
nema!
1.mesiac 4250g 55cm
2.mesiac 5290g 57cm
3.mesiac 5780g 62cm
ako 4,5mesacna 6440g 65cm
moj problem spociva v tom ze ako 4.mesacna prestala spinkat cez den
spi 2-3 krat 30 minut maximalne hodinu,horsie su noci zobudi sa kazde
2 hodky a posledne 3dni kazdu hodinu..place mrnci..ponuknem cecok
papa,odgrgne a spinka dalej..a ked nie tak hrkuca v postielke...cez
den tiez papa kazdu hodinu ale iba1- 2-3minutky,jem 5-6 krat za den
pijem vela tekutin a aj caj pre dojciace maminky nefajcim nepijem
kavu a ani nic kofeinove,menzes mam po sestonedeli 26dnovy
cyklus-5-6dni
idu jej zubky uz je ich krasne vidiet,len nie a nie prerezavat
Uz som myslela na to ze sa menilo nieco v kvalite mlieka?viem ze slabe
mlieko neexistuje,teraz som myslela na predne mlieko ze ju mam
viacej...ked kojim vzdy iba z jedneho prsnika a za hodinu ponuknem tu
istu nech vycuca aj to zadne..napr.od vcera 19:00 lava a papala 40
minut zaspala a zobudila sa o20:30Prava papala 10 minut,23:30lava 5min
1:30 prava/3min,3:00 prava/5min, 5:00 ľ/5min,6:30Pr/5mn, 8:00pr/3min.
,9:30ľ/2min,10:00 ľ/3min, 11:00 ľ/3min, 12:00ľ/5min, 12:40p/3,
13:15p/5min, 14:15p/3min, 16:15 ľ/4min, 17:30p/4min, 18:30ľava a
papala 30minut
prepacte ze tak podrobne to napisem ale ja si myslim ze to neni
normalne...alebo ano???mlieka mam, lebo ked potlacim tak aj
strieka..alebo to nezname ze mam mlieko?po papani je spokojna
usmievava ,ma dobru naladu...ako predlzit tie casy medzi
kojeniami??vzdy papa v spalni,je tam klud ticho,inde ani nechce
jest,myslim v dome napr.obyvacke!mam zacat dokrmovat?alebo na noc
niaku kasu??alebo sa to vyriesi,a je to iba niaka kriza?

Fakt som z toho zufala,nemozeme sa pohnut z domu, lebo nad tym
stresujem kedy zacne plakat ze chce jest,a inak ju neviem ukludnit:(
Dufam ze mi viete pomoct,poradit!!!!DAKUJEM

anjelicek26
8. okt 2011

Po papani je spokojna, usmievava, ma dobru naladu. Ano kojite sa dost casto na 4 mesacne dieta - ale nie je to az take uplne vynimocne, su aj take dieticky.

Ked ju utisujes vzdy prsnikom - a nedas jej cumel ci nezabavis inak - jasne, ze ti bude na prse kazdu hodinu 🙂 Vymyslite inu alternativu. Mozno kazdu tu hodinu nepapa kvoli hladu, ale kvoli potrebe sa tulkat. Hlavne v noci dufam, ze ju mas v posteli a nevstavas. Takto sa uz ak bude lezat obsluzi aj sama a ty sa ani nezobudis.

A nie, nezacni dokrmovat! Nemyslim, ze by sa tym nieco zmenilo. Oddiatl cas medzi kojeniami, zabav ju, aj keby to bolo len o 15-20 minut tie prve dni. Zvykne si.

A kasa väcsinou nic nevyriesi - boli s toho na vecer brusko, je to tazke. My sme zacali v 4 mesiacoch na obed s prikrmom prave kvoli tomuto stalemu pricuckavaniu. Na tom jednom prikrme sme ostali az do vyse 6 mesiacov.

tinki
8. okt 2011

@kincsem11 Nebuď zúfala, to je situácia vo väčšine rodín, kde sa bábätká koja. Kojené detičky sa často budia. Ale ideme poporiadku. Mlieko máš určite kvalitné. To, že chce byť stále na prsníku, je asi aj tým, že nemá cumeľ. Aj u nás tak bolo, asi po piatom mesiaci si dala vrámci hry cumeľ do pusy a odvtedy ho má. Používame pri zaspávaní, inak nie.
Súhlasím s @anjelicek26, radšej daj nejaký ľahký príkrm napr. dusenú mrkvu na obed. A takým malým deťom akékoľvek jedlo zaťažuje obličky. Takže všetko s mierou. Kaša ti určite nepomôže. Skúšala som pri prvej dcére. Nič sa nezmenilo.
Ešte je dosť možné, že je to z tých zúbkov, čo spomínaš. Ono to niekedy dosť trvá, kým sa prerežú a striedajú sa obdobia, kedy to viac svrbí, či bolí, s obdobím kľudu. Takže ak ju tie zúbky trápia, tak chce byť zrejme pri mame. Len to vydrž, do toho 6 mesiaca, potom dáš viac príkrmov, bude lepšie.
Moja mladšia má 7 mesiacov a ešte vstáva 3 krát v noci aby si minútku podudkala.
Nebuď zúfalá. 😉 Skús to brať ako samozrejmosť, časom si zvykneš a po niekoľkých rokoch už budeš len spomínať.. 🙂 😅

majloo
8. okt 2011

@kincsem11 ahoj, urcite nezacni dokrmovat 🙂 aj nas maly je taky ceckos a to ma uz pol roka, teda v noci sa casto budi, pritulkat, podudkat a podla mna pije aj cez den dost mliecka a to uz davame prikrmy. Vies co, mne pomohlo, ked som zahodila ostych a naucila som sa kojit hocikde, podla potreby, v podniku, na lavicke, v obchode a pod...vyznamne mi to ulahcilo bytie, odpadol stres, ze kedy zacne revat, ze chce sosat. 🙂 Ja som zacala davat zeleninku od ukonceneho 5.mesiaca a az tak vela sa nezmenilo. Ani moj nema cumel, zaspava mi na prse, spinka s nami v posteli, aby som nemusela vstavat.

kincsem11
autor
8. okt 2011

@majloo
@tinki
@anjelicek26 diky baby ste zlate:O)spinka v postielek a vzdy vstavam,ale asi bude spat so mnou...tato vacsinou aj tak zaspi na gauci pred telkou a niekedy rano sa prestahuje ku mne teda od dneska k nam🙂

elinka27
10. okt 2011

@kincsem11 aby sme na to isli poporiadku. Kazde dieta je individualne, dodrziavanie akykolvek "stanovenych" intervalov je zbytocne.ved ani ty nezjes vzdy rovnako.Raz si das jeden rozok, inokedy dva, raz si hladna uz hodinu po obede, inokedy vydrzis tri 😉 Cas ktory travi dietatko na prsniku, neznamena aj to ze pije, moze byt na prsniku aj pol hodinu pokial nepije bude hladna.Spankovy rezim dietatka sa tiez meni v zavislosti od veku, ma viac podnetov, vsima si veci okolo seba, tak uz tak lahko nezaspi.Dojcene dieta, ak je dojcene na poziadanie, cize ziadne cumliky ani flase, do 6 mesiacov neslobodno prikrmovat, pokial inak prospieva.Pocikane plienky ma?kolko za den?Papa kazde 2 hodiny v noci?To aj moja a ma vyse roka.Rozhodne pokial ti to vyhovuje a je to mozne, by som skusila spolocne spanie, aspon preto, ze nemusis k nej tak casto vstavat. Dojcenie nieje len krmenie, cumlik by som urcite nedavala,pokial chces dalej dojcit. Bolo by dobre kontaktovat poradkynu pri dojceni, a ta by vam skontorolovala ci aktivne píje, alebo len saje naprazdno.Ich zoznam najdes na www.mamila.sk, drz sa

strapco13
10. okt 2011

@kincsem11 suhlasim s @elinka27 len mi nejde oznacit jej prispevok, ze paci sa mi

kincsem11
autor
11. okt 2011

Ahoj!!dakujem za radu!!!Pitala si sa ci ma dudel,nie nema ani flasu nic take dostava iba MM,a kvapky jej dam lyzickou...pocet premocenych plienok je denne 5-6...a ano papa kazde 2 hodiny v noci..uz teraz spinkame spolu druhy den...tak snad sa to zlepsi🙂

kincsem11
autor
11. okt 2011

@elinka27 Ahoj!!dakujem za radu!!!Pitala si sa ci ma dudel,nie nema ani flasu nic take dostava iba MM,a kvapky jej dam lyzickou...pocet premocenych plienok je denne 5-6...a ano papa kazde 2 hodiny v noci..uz teraz spinkame spolu druhy den...tak snad sa to zlepsi🙂

elinka27
11. okt 2011

@kincsem11 tesim sa s tebou, len tak dalej 🙂