icon

Môžem dojčenému dieťaťu dať umelé mlieko?

19. sep 2024

Ahojte, mám 6 mesačné dieťatko a potrebujem od neho odísť na noc. Neskôr aj pár krát za deň. Je kojený. Mliečko ale odsať nedokážem. Môže mu manžel dať UM z fľašky? Nikdy predtým UM nemal. Rada by som ho predtým vyskúšala, ako bude reagovať.
Ďalšia otázka. Papá rád kašičky. Zarábam s vodou. Je podla vás lepší nápad mu ich zarábať s UM? Príde mi to omnoho výživnejšie ako iba voda, len žiaľ materského ani kvapku neodsajem. Ďakujem pekne za rady.

Strana
z2
jaass
19. sep 2024

Ako to, že neodsajes? 🤔

kris_tin257
19. sep 2024

Ja som striedala moje mlieko s umelým prípadne keď som mala malo mlieka dokrmovala som umelým, pri oboch deťoch a nemalo ani jeden problém, čiže z mojej skúsenosti je to ok 👍 jedine riziko je aby mu umelé mlieko sadlo, môže sa stať že ho bude bolieť bruško bude mať kolíky a podobne ... A kľudne môžeš zarábať s umelým mliekom 👍

bluka2
19. sep 2024

Skus este nejake ine pumpy. Ja som tiez asi 3 musela vyskusat, kym mi to islo (mne sadla rucna NUK z DM...)

autor
19. sep 2024

@jaass netuším, kedysi sa mi úplne lialo dolu odsávačkou, no od 4m úplny zlom a nech robím, čo robím, nedokážem ho odsať. Aj som skúšala mať malého na druhom prsníku a tak odsávať. Vtedy som tak 5-10 ml odsala. Ale proste bieda.
@bluka2 nemyslím, že to bude odsávačkou keď mi dlho vyhovovala a teraz nič. Od kedy sa mi mlieko ustálilo a nemám plné prsia, tak mi nejde odsať. Čítala som si, že je to vraj bežné.
@kris_tin257 ďakujem za skúsenosť. Samozrejme, vyskúšala by som dopredu, či ho nebude bruško bolieť. Celkom sa mi pozdáva Kendamil zložením.

tamky123
19. sep 2024

Veľmi ženy prežívajú dojčenie a podanie umelého mlieka. Daj mu UM v pohode, nič sa mu nestane.

autor
19. sep 2024

@tamky123 ďakujem pekne za odpoveď. Ja som tiež názoru, že sa to nesnažím hrotiť a riadiť sa sebou a malým, len je vo mne kúsok pochybností.

kris_tin257
19. sep 2024

My sme mali pri oboch deťoch najlepšie skúsenosti s HiPP Combiotik, prípadne Beba, najhorší bol Nutrilon 👍

tamky123
19. sep 2024

Ale nemaj pochybnosti ani výčitky. Ja mam polročne babatko, ktoré kojím a um davam posledné dni uz každý večer, lebo vecer som vycucana. 🤣 V noci, ked sa prebudí, uz mam naliate prsia a kojím cca 2 krat. Aj cez den kedykolvek chce… nema problém prechádzať z fľašky na prsník a opacne. Fľašky mame Mam.

3petka
19. sep 2024

Tak hlavne je aby ti chcel fľašku. To že mu dáš um podľa mna ani nezistí.

andrejkap123
19. sep 2024

@tamky123 jezsi ja som na tom rovnako. Rano sa zobudim s totalne naliatymi bolevymi prsiami a do vecera som totalne vycucana nemam jej co dat 😁. Tak musime na noc dat umele… 🙂

autor
19. sep 2024

@3petka s fľaškou nemá problém. Aj sme boli isté obdobie na čisto odsávaní a kŕmení z fľašky a vôbec sa od cicíka neodnaučil. Tohto sa moc nebojím.

svetlonos
19. sep 2024

V pohode dá, len odskúšať predom ako zareaguje. Ved co maju robiť zeny, keď musia koli liečbe okamzite babo odstaviť? Proste dajú um a je to. Neboj, bude v poriadku. A kaše som uplne v pohode robila dlho s vodou. Ja kojim a odsavat nemám chuť. Takže žiadne um do kaše, len voda do roka. Vôbec to nevadí. Co potrebuje ma v tvojom mlieku a postupne das jogurt biely a ten kludne môžeš pridať do tej vodové kaše.

koniarova
19. sep 2024

Úplne v pohode ..

dobryden
19. sep 2024

Je uplne ok ze das UM.Co si myslis zeby sa malo stat ked das UM?
Ked odsavas,musis aspon 20’,potom sa spustí mlieko,10’ je malo.

180207
19. sep 2024

Ahoj. Vôbec sa tým netráp. Ja som malú musela dokrmovat už v pôrodnici, lebo malo ťahala. Takže sme prestriedali: raz UM,raz kojenie....

lucik194
19. sep 2024

vyprdni na odsavacku, v pol roku dietata kolko tecie, tolko tecie.
netrap seba a ani dieta. ono polsmy prejde na normalnu stravu....
nekupuj inu odsavacku, vyhodene prachy. uplne v pohode vies dat dietatu UM, kvoli tomu sa neprestane kojit. fungovala som s oboma detmi, cely den kojene, vecer priste netieklo nic, distali flasu s UM. netrap sa....

spokojna matka je spokojne dieta

saxana000
19. sep 2024

Su dni ked v pohode odsajem a nazbieram na jedno krmenie alebo na veceru ked uz je unavena a nechce sa prisat a potom su dni ked neodsajem nic. Kupila som tie jednorazovky tekute beba supreme 70ml ked je na varovke alebo s tatom a ja prec.len sa otvori naleje do flasky ohreje a hotovo.praskovu nemame sancu spotrebovat do 3 tyzdnov a babka by to mozno aj pomotala tieto jednohubky ma nachystane v skrinke nakolko sa nemusia ani chladit.ja fakt nie som otrok kojenia mat na prse zavesene cely den dieta alebo odsavacku aby som mohla na par hodin z domu s kamoskou do kina na stretavku so spoluziakmi. mam aj starsiu dceru s nou obieham logopedie kruzky mam naplanovanych aj svojich lekarov pracu a aj svoje aktivity. Nakupy treba tiez urobit.To mam vsade chodit s malou keby nahodou bola hladna alebo odsavat tyzden dopredu jak dojna krava?Dojcim co najviac a som rada ale svet nespadne z flasky umeleho pokial samozrejme mlieko sedi a babo neboli brusko..

diewcatqoo
19. sep 2024

Preco by si mu nemohla dat UM? Ved to nie je jed, preboha 🙂
Jasne, normalne mu daj, ak nema problem s flaskou. V niektorych lekarnach maju aj vzorky UM, tak ak chces vyskusat, ci dieta nebude boliet brusko a nechces hned kupovat velke balenie, tak sa skus opytat v lekarni na vzorky. Pripadne, aj niektori pediatri maju. Alebo ako uz bolo spomenute vyssie, daju sa kupit aj jednotlive davky uz zarobene.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
barka1
19. sep 2024

Kaše obvykle sušené mlieko obsahuju, při ich priprave sa drž presne návodu.

anavixy
19. sep 2024

Pravdaze mu mozes dat UM, ale nemusi mu chutit, treba vyskusat 🙂
Je uplne normalne a bezne, ze nedokazes odsat mm aj ked ho mas dostatok pre dieta.

jaass
19. sep 2024

@lonely66 nazvať mamku, ktorá kojí chodiacou mliekarňou? Si inak ok psychicky? Nepytam sa to v zlom 🥲

anavixy
19. sep 2024

A kase mozes kupit rovno mliecne, ale pokial je dieta dojcene, staci aj nemliecna s vodou, zivin ma dostatok z mm.

letfenixa
19. sep 2024

@jaass 🤔to čo je za otázku.

dota6
19. sep 2024

Ani ja som nedokázala odsať a nutne som potrebovala postúpiť zákrok a vyšetrenia, ktoré trvali. Tak som si pomohla aj UM a všetko bolo a stále je v poriadku. Vôbec nemajte obavy. 😇

autor
19. sep 2024

Ďakujem baby všetkým za odpoveď. Samozrejme, nemyslím si, že sa malému niečo stane, ak mu dám UM, len rozmýšlam a pýtam sa, čo najlepšie urobiť. Nakoľko by sa mi zišlo dať malému niekedy UM (nechcem hneď príkrmy- v noci ho muž lyžičkou kŕmiť nebude) a keď už budem mať to UM, tak mi napadlo, či nebude dobré mu ho dať aj do kašičky.
Akurát som objednala Kendamil, tak uvidíme, či mu sadne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
weleda123
19. sep 2024

Moja kojená bola zo začiatku dokrmovaná Bebou a nebol problém ani s prijatím mlieka a ani s trávením. Švagriná ju tiež dávala kojenej a tiež im sedelo ☺️

jullyeverest
24. sep 2024

Nie.. nemôžeš.. 😂😂

autor
24. sep 2024

@jullyeverest ďakujem za tento koment. Musíte byť veľmi šťastná žena.
Nadpis mi zmenili, nepýtala som sa túto otázku. Chcela som vedieť, čo najlepšie urobiť.

Strana
z2