icon

Môžem dojčenému dieťaťu dať umelé mlieko?

19. sep 2024

Ahojte, mám 6 mesačné dieťatko a potrebujem od neho odísť na noc. Neskôr aj pár krát za deň. Je kojený. Mliečko ale odsať nedokážem. Môže mu manžel dať UM z fľašky? Nikdy predtým UM nemal. Rada by som ho predtým vyskúšala, ako bude reagovať.
Ďalšia otázka. Papá rád kašičky. Zarábam s vodou. Je podla vás lepší nápad mu ich zarábať s UM? Príde mi to omnoho výživnejšie ako iba voda, len žiaľ materského ani kvapku neodsajem. Ďakujem pekne za rady.

Strana
z2
jullyeverest
24. sep 2024

Už v pôrodnici bábätka prikrmujú UM ak má matka na začiatku menej mlieka. Tak asi sa z neho neotrávi ak si z tej fľaše dá. 🙈 Ak má matka super rozbehnutú laktáciu a príde rastový špurt a bude mať aj mliečnu krízu tak nechá bábätko hladné? Nemyslím si. Prikŕmi UM z fľaše. Možno vám príde odpoveď hlúpa, tak ako mne príde hlúpa táto otázka. Čo sa týka kaše treba si pozrieť zloženie pretože kaše sú aj mliečne. Pekný deň.

autor
24. sep 2024

@jullyeverest kedže si si neprečítala moju odpoveď tak to napíšem opäť: nedala som otázku či môžem dať kojenému dieťaťu UM, nadpis mi zmenil admin. Ja som sa chcela s mamičkami poradiť, čo najlepšie by som mohla spraviť, nakoľko nie som vždy schopná kojiť. Jasné že viem, že mu UM môžem dať.
Koľko by z teba ubudlo, kebyže napíšeš rovno koment: samozrejme, daj maličkému umelé mlieko, je to najlepšie čo môžeš v tejto situácii urobiť?

jullyeverest
24. sep 2024

Prepáč ale ja vidím v texte písané či môže dať manžel bábätku UM z fľaše

autor
24. sep 2024

@jullyeverest otázok je viacero. Chápem, že podla nadpisu to hentak pôsobilo ale opäť sa pýtam prečo nenapísať koment ako dospelý rozumný človeka poradiť ale hneď podpichovať? Tak moc ťa to potešilo?

Strana
z2