Môžem dojčiť počas otravy jedlom?
Ahojte, prišla som sa poradiť dojčím 3 mesačne bábätko. Dnes sme s mužom jedli na obed kurscie stehná s ryžou a pd vtedy zvraciame a nevieme v sebe udržať nič. Takze predpokladám že niečo s nimi bolo, aj keď kupované dnes ráno a záruka ešte 2 dni.
Myslite že môžem dieťa dojčiť? Alebo mám radšej ísť kúpiť umelé mlieko kým sa nedam dokopy? Zatiaľ sa to dosť stupňuje a zrvaciame skoro každú pól hodinu. Ďakujem.
Radšej asi umelé. Máš aj teploty?
@anonym_3341ef tiež si myslím, len doma umelé nemáme a ak si vypýta v noci tak hudem musieť ešte dojčiť :/
Teplotu nemám ale strašnú zimnicu a v podstate ani neviem na nohách stať.. toto som fakt ešte nezažila
No tak to riskneš a uvidíš. Ak by potom sa u dieťaťa niečo vyskytlo smer lekár. Ale asi nie len ho potom sleduj pre istotu.
Dojčením dieťaťu dáš akurát tak protilátky, čo je pre neho len dobré, z tvojho mlieka sa nenakazí, naopak, bude chránené viac.
Dojčenie by som zvazila kvôli tomu, aby si sa nedehydratovala este viac. Ak doma umelé mlieko nemate, tak ju dojci, jej neublížis.
Skoré zotavenie prajem!
No tak to riskneš a uvidíš. Ak by potom sa u dieťaťa niečo vyskytlo smer lekár. Ale asi nie len ho potom sleduj pre istotu.
@anonym_3341ef toto bude skor nejaky virus, nie otrava jedlom. V mlieku mas protilátky, kludne dávají dietatu.
Skus bezplatnu poradensku linku 116117
stalo sa mi to ked mal syn asi 8 mesiacov, dostal moje mlieko, nic mu nebolo
Zavolala by som na linku co je vyssie ale vseobecne sa pri chorobe praveze odporuca dojcit co najviac pretoze davas dietatu v mlieku protilatky a chranis ho tym. Tiez sa priklanam k tomu ze je to nejaky virus
Dojčiť dojčiť dojčiť. Ak je to viróza, tak ju aspoň dieťa nechytí. Čo najskôr aj bude, lebo z pokazeného jedla by si sa vyzvracala raz, nie opakovane.
Samozrejme ze nadalej dojcit, preboha zeny ved si dostudujte ako dojcenie funguje a nie sprostosti jej sem pisete
@anonym_3341ef tiež si myslím, len doma umelé nemáme a ak si vypýta v noci tak hudem musieť ešte dojčiť :/
Teplotu nemám ale strašnú zimnicu a v podstate ani neviem na nohách stať.. toto som fakt ešte nezažila
@anonym_autor to nie je otrava jedlom ale črevná viróza. Veľmi rozšírené v poslednom období
Dojčiť dojčiť dojčiť. Ak je to viróza, tak ju aspoň dieťa nechytí. Čo najskôr aj bude, lebo z pokazeného jedla by si sa vyzvracala raz, nie opakovane.
@anonym_5250e4 To zavisi od toho, co v tom jedle je. Moj syn dostal otravu morskymi plodmi a vracal opakovane. My sme sa raz so sestrou napili v Tatrach z potoka a museli nam nakoniec obidvom pichnut injekciu proti vracaniu.
Ďakujem vám za odpovede. V noci si mala nevypytala tak som ju dojčila až ráno. A teda nepríde mi to ako viróza, tie som mala už toto som ešte fakt nezažila. Asi 30x som za celu noc bola a vždy keď som sa napila vody tak to išlo von. Takze sa cítim veľmi zle a aj dojčenie dosť vyčerpáva :/ tak dúfam že to už preslo nejaké 4 hodiny som nezvracala. Fakt si už aj doma treba dávať pozor čo zjete, lebo toto neprajem nikomu takúto noc.
Ďakujem vám za odpovede. V noci si mala nevypytala tak som ju dojčila až ráno. A teda nepríde mi to ako viróza, tie som mala už toto som ešte fakt nezažila. Asi 30x som za celu noc bola a vždy keď som sa napila vody tak to išlo von. Takze sa cítim veľmi zle a aj dojčenie dosť vyčerpáva :/ tak dúfam že to už preslo nejaké 4 hodiny som nezvracala. Fakt si už aj doma treba dávať pozor čo zjete, lebo toto neprajem nikomu takúto noc.
@anonym_autor Išlo von, lebo si si dala vodu.
@anonym_autor Išlo von, lebo si si dala vodu.
@anonym_958aac áno len to s vodou to bolo ešte ok inak išli len tie kyseliny, tak aspoň to menej bolelo. Ja už som v noci priklanala k salmoneloze, manzel aj zvracala aj hnačky a tiež v takých intervaloch ako ja.
@anonym_958aac áno len to s vodou to bolo ešte ok inak išli len tie kyseliny, tak aspoň to menej bolelo. Ja už som v noci priklanala k salmoneloze, manzel aj zvracala aj hnačky a tiež v takých intervaloch ako ja.
@anonym_autor Ako rýchlo po jedle ste začali zvracať, otrava jedlom, potrebuje svoj čas, kým sa prejaví. Prikláňam sa k viroze.
@anonym_autor Ako rýchlo po jedle ste začali zvracať, otrava jedlom, potrebuje svoj čas, kým sa prejaví. Prikláňam sa k viroze.
@anonym_958aac jedli sme to okolo 14:00 a večer o 19:00 začalo nám byť už zle s tým že okolo 20:30 sme už začali zvracať.
Toto bolo jedine jedlo čo sme jedli rovnako inak ostatne veci každý iné.
@anonym_958aac jedli sme to okolo 14:00 a večer o 19:00 začalo nám byť už zle s tým že okolo 20:30 sme už začali zvracať.
Toto bolo jedine jedlo čo sme jedli rovnako inak ostatne veci každý iné.
@anonym_autor Tak to je dosť nato aby sa prejavila salmonela. Mäso asi nebolo dosť tepelne upravené. Ako rýchlo prišla, tak odíde, dodržujte hlavne hygienu, kvôli bábätku.
@anonym_autor Tak to je dosť nato aby sa prejavila salmonela. Mäso asi nebolo dosť tepelne upravené. Ako rýchlo prišla, tak odíde, dodržujte hlavne hygienu, kvôli bábätku.
@anonym_958aac áno na to si dávame pozor, dúfam že to už nevráti. Aj keď som čítala že niekto má ťažkosti aj týždeň, tak ak už dnes nebude nič tak sme sa toho celkom rýchlo zbavili.

Radšej asi umelé. Máš aj teploty?