Môžem odmietnuť dojčenie v pôrodnici?
Ahojte, ake dovody ste mali, ak ste nechceli v porodnici dojcit?
Pozerali na vas setricky cez prsty? Alebo…
Prekonali ste sa a zacali dojcit?
Mne to konkretne pride “nechutne” aj ked viem, ze pre babatko je to najlepsie.
Mozno to skusim a prekonam sa pre vyssie dobro(zdravie dietatka) ale vazne s tym od zaciatku bojujem.
Dakujem za komentare.
a keby si len odstriekavaš mliečko cez odsávačku, či aj to ti príde nechutné?
ak nechces nedojci je to tvoje rozhodnutie len to treba oznamit skor aby ti nasadili lieky akurat budes mat koopu starosti a vydavkov s umelym mliekom
@modrykolibrik to čo je za otázku?
Nikto ťa nemôže nútiť, rozhodni sa a potom im to len oznám.
Inak ani ja som nikdy neprišla na chuť dojčeniu.. Bolo mi to dlho neprijemne a pri kojeni som začínala mávať aj úzkosti asi, ale len v tu chvílu ako malý pil.. Ale keď som si predstavila zarábanie mlieka v noci niekolkokrat a stále umývať tie fľašky a aj koľko peňazí ma to bude mesačne stať, tak som sa nejako prekonala a vydržala to vyše roka 😅 potom časom aj tie neprijemne pocity pominuli, ale nikdy som si to neuzivala, ako niektoré ženy..
Nemala som žiaden dôvod.Proste to bolo nepríjemné,bolestivé a nechcela som to.Neviem,či sa na mňa pozeral niekto cez prsty.Bolo mi to jedno
Nikto ťa nebude nútiť. Ale stojí za to sa prvé dni a týždne prekonať, materské mlieko má pre bábo veľké zdravotné benefity. Veľa žien kojí len kvôli tomu, nie preto, žeby si to neviem ako užívali.
Autorka, je to tvoje telo a dopredu povies, ze dojcit nebudes a dostanes lieky, aby sa dojcenie nerozbehlo, a babatko dostane uz v porodnici UM. So mnou bola v porodnici zienka, fajciarka, a postupovala takto, nikto neriesil.
@modrykolibrik ty si vybavena.....
Odmietnuť môžeš, ja som tiež nedojcila.
Ale zober si so sebou odsavacku a aspon kolostrum = prvé mlieko si odsavaj a daj bábätku cez fľašku tie prve dni. Je veľmi dôležité pre jeho imunitu, vývin čriev. Pozri tu:
https://pentahospitals.sk/blog/preco-je-kolostr...
V porodnici mi ináč bez akýchkoľvek otázok dali umelé mlieko, neriešili.
Skus si mlieko odstriekat a davat fľaškou..ja som tiez z kojenia nebola nadšená a takto to bolo fajn.
@modrykolibrik a teba naco robili.. keď si taka zakerna.
Nedojčila som. A čo si kto myslel mi bolo ukradnuté.
Sancu by si tomu dat mohla. Ked nebudes dalej chciet je to ok. Nezavrhuj nieco co si neskusila.
@mama_ a vážne si myslíš, že dôvodom tej choroby bolo nedojcenie?
Tvoje telo, tvoje rozhodnutie. Prosím nepočúvaj zatrpknute, hnusne ženy. Ci už tu, alebo v pôrodnici.
Z celeho procesu tvorby deti, je dojcenie azda to najmenej nechutne 😂😂
Si predstav, ze tvoj muz by k tvojej vagine, ktorou presiel 3kg objekt, zaujal stanovisko ze mu uz pride nechutna.
Porodnice sa nemusis bat, kedze s oblubou do deti leju sunare, casto aj tajne, budu vpohode. Len teda pravy dovod si nechaj pre seba, lebo si fakt povedia, ze si mimo. Ostan pri "nejde mi to"
Tak za pokus nic nedam. Vyskusam to, nech potom nemam vycitky
Mala som na izbe ženu, čo nechcela dojčiť z dôvodu, že bude mať hrozné poprsie a fajčí. Dali jej rovno lieky na zastavenie tvorby mlieka. Ale laktačné a sestričky ju stále lámali, že nech skúsi.
Autorka, mám kamarátku, ktorá rodila na jar a strašne jej bolo nepríjemné, že by mala dojčiť, chcela odmietnuť a nakoniec to prišlo samo nejak ani to nevie racionálne vysvetliť a dojčí.
Zas keď ja som bola v pôrodnici, videla som žienky, ktoré si chodili po mlieko vo fľaške. 🙏😇
Držím palce, daj potom vedieť ako to nakoniec dopadlo. Svet nie je o dojčení, nič sa nezrúti.
@dkethe tak zas neporovnajme neporovnatelne. 😅 porod trva niekolko hodin ale dojcenie je niekolkomesacna zalezitost.
@dota6 to si nemala ani napísať, že svet nie je o dojčení. To tu mnohé nerozdychaju 🤣
Ahojky. Tiež som nechápala, čo sú z dojčenia všetci tak nateseni, ja som chcela dojčiť, lebo je to potrava a benefit pre dieťa ale keď nepôjde, nepôjde. Nakoniec nešlo, ale poplakala som si, lebo sa mi to páčilo, že by som dojčila 😁
Takže to príliš nerieš dopredu, uvidíš ako sa budeš cítiť po pôrode ohľadom týchto veci. Môžeš skúsiť odsať a dať vo fľaške, alebo UM. Ale priprav sa na to, že možno sa to zmení. To uvidíš potom.
Veľa síl
Ja som si dojcenie vyslovene uzivala, dojcila som takmer 6 rokov dve deti. Mne prisiel nechutny porod, tak som sa nastavila, ze chcem cisarak a tak aj bolo. Pozerat na teba asi divne budu, ale stoj si za svojim a neries. Je to tvoje dieta.
ja osobne by som to skúsila min. z "pohodlnosti", ktorú dojčenie neskôr prináša... nevstávaš v noci robiť mlieko, umývať fľaše. Keď niekam idete, tiež neriešiš, ako urobím mllieko, aby som mala teplú vodu, lebo stravu máš vždy "so sebou". A samozrejme aj z finančného hľadiska, keďže UM je drahé, hlavne neskôr, keď ti dieťa naozaj vypije krabicu za týždeň....
Moja švagriná svoje deti chcela, miluje ich, aj napriek tomu nevedela kojiť, bolo jej až fyzicky zle pri predstave toho, ze jej dieťa má piť mlieko z prsníka. V pôrodnici povedala rovno, ze kojiť nebude, nechce a chce zastaviť laktaciu. V pôrodnici budeš dúfam len pár dní, ak tam aj bdie nejaka, ktorá na Teba bude pozerať cez prsty, nerieš to. Keď Ty budeš spokojná, bude aj bábätko. Ja som kojila tri deti, lebo som chcela. Neviem si ale predstaviť, ze by som sa do toho musela nútiť. A nic čarovné na tom dojčení ani nie je. Ja som to robila, lebo to bolo prínosom pre babatko. Rozhodni sa a stoj si za svojim rozhodnutím. Veľa zdravia 🍀
@sella38 veru my máme teraz jednu plechovku UM na tyždeň a je to dosť po finančnej stránke. Ja som chcela dojčiť,ale bohužiaľ to nešlo. Prvého som dojčila dva roky a súhlasím so všetkými výhodami čo si napísala. A to som tiež nebola z tých čo by im to bolo nejako extra príjemné,ale brala som to tak,že je to to najlepšie pre bábätko.
U nás v pôrodnici dávali automaticky umelé mlieko. Takže normálne som si ho chodila pýtať. Laktacia nabehla až doma. Dovtedy by bolo dieťa hladné. Nik sa ani nepýtaj ci chcem dojčiť, či nie