Môžem užívať vitamíny na dojčenie ku koncu tehotenstva?
Ahojte čakám tretie dieťa, pri malej som nemala problém s kojením mala som aj dosť mlieka, len som musela prestať kvôli liekom na chrbticu ktorú som mala v tej dobe vo veľmi zlom stave. Pri malom problém, dva-tri dni som nemala mlieko mala som komplikovaný a ťažký pôrod a malý sa ani nechcel prisať, keď sa aj mlieko rozbehlo nevedel sa prisať a dali mi v pôrodnici klobúčiky, samozrejme že sa na to naučil a už normálne z prsníka nechcel. Mne sa po 2 mesiacoch nervou plaču, prestalo tvoriť toľko mlieka a tak som aj prestala, bradavky mám v poriadku že by kvôli tomu nemohol piť, teraz som si kvôli minulému pôrodu už dohodla dulu, a budem meniť pôrodnicu, len sa chcem spýtať môžem ku koncu tehotenstva začať piť nejaké čaje alebo vitamíny na tvorbu mlieka? Aby sa po pôrode už začalo niečo diať a nemala som problém s kojením? Pozerala som na vitamíny motherslove máte snimi skúsenosť sú dobré? Ak by ste mali pre mňa nejaký typ alebo radu budem vďačná. Ďakujem
Mlieko spúšťa hormón prolaktín. Vitamíny nie. Takze úplne zbyticne si budeš dávať vitamíny
Vitaminy si mozes dat kedykolvek. Je to zvacsa marketingovy tah Aj ked skladbou vitaminov su urcite rozdelene podla urcitych parametrov. Urcite ti to meuskodi. Vitaminy sami o sebe nespustia tvorbu mlieka. Keby take vymysleli, tak by niekto bol milionar.
Ak ti to pomoze (hlavne psychicky) mozes si dat akykolvek vitamin.
Inac len ozaj byt v pohode robi vela. Zial mas skusenosti ake mas. Nesustred sa na to co bolo 😉 mysli pozitivne. Tresni po stole a povedz si ze teraz to bude ine. A znova urobis maximum 😉
Ak to pojde podakujes si. A ak nie tiez si podakujes ze si spravila maximum. Svet sa nezruti 😉
ak chces brat vitaminy s vytazkami z bylin, tak tie az po porode, nakolko obsahuju benedikt lekarsky, ktory nie je vhodne uzivat pocas tehotenstva.
presne ako pise maryetta, mysli pozitivne, robis si pripravy aby to dopadlo dobre- dula, ina porodnica, este si mozes spisat porodny plan-prejs si to s dulou, porozpravat sa s nou-ved na to je, prejdi si plan s personalom nemocnice, spytaj sa duly na nejaku overenu laktacnu poradkynu-pokial nou nie je ona, aby ti poradili pri pripadnych problemoch s dojcenim, a pod.
nemusis mat obavy, bude dobre 🙂
Ked su raz urcene na podporu dojcenia, tak nevidim dovod, preco ich uzivat, ked este nedojcis, ked si este tehotna...

Zbytocne