icon

Môžem užívať vitamíny na dojčenie ku koncu tehotenstva?

Dnes o 05:16

Ahojte čakám tretie dieťa, pri malej som nemala problém s kojením mala som aj dosť mlieka, len som musela prestať kvôli liekom na chrbticu ktorú som mala v tej dobe vo veľmi zlom stave. Pri malom problém, dva-tri dni som nemala mlieko mala som komplikovaný a ťažký pôrod a malý sa ani nechcel prisať, keď sa aj mlieko rozbehlo nevedel sa prisať a dali mi v pôrodnici klobúčiky, samozrejme že sa na to naučil a už normálne z prsníka nechcel. Mne sa po 2 mesiacoch nervou plaču, prestalo tvoriť toľko mlieka a tak som aj prestala, bradavky mám v poriadku že by kvôli tomu nemohol piť, teraz som si kvôli minulému pôrodu už dohodla dulu, a budem meniť pôrodnicu, len sa chcem spýtať môžem ku koncu tehotenstva začať piť nejaké čaje alebo vitamíny na tvorbu mlieka? Aby sa po pôrode už začalo niečo diať a nemala som problém s kojením? Pozerala som na vitamíny motherslove máte snimi skúsenosť sú dobré? Ak by ste mali pre mňa nejaký typ alebo radu budem vďačná. Ďakujem

anonym_eae075
Dnes o 05:39

Zbytocne

anonym_95e47e
Dnes o 05:52

Mlieko spúšťa hormón prolaktín. Vitamíny nie. Takze úplne zbyticne si budeš dávať vitamíny

katkazatka
Dnes o 06:07

Vitaminy si mozes dat kedykolvek. Je to zvacsa marketingovy tah Aj ked skladbou vitaminov su urcite rozdelene podla urcitych parametrov. Urcite ti to meuskodi. Vitaminy sami o sebe nespustia tvorbu mlieka. Keby take vymysleli, tak by niekto bol milionar.

maryetta
Dnes o 06:41

Ak ti to pomoze (hlavne psychicky) mozes si dat akykolvek vitamin.
Inac len ozaj byt v pohode robi vela. Zial mas skusenosti ake mas. Nesustred sa na to co bolo 😉 mysli pozitivne. Tresni po stole a povedz si ze teraz to bude ine. A znova urobis maximum 😉
Ak to pojde podakujes si. A ak nie tiez si podakujes ze si spravila maximum. Svet sa nezruti 😉

lauruska_sumienka
Dnes o 08:29

ak chces brat vitaminy s vytazkami z bylin, tak tie az po porode, nakolko obsahuju benedikt lekarsky, ktory nie je vhodne uzivat pocas tehotenstva.
presne ako pise maryetta, mysli pozitivne, robis si pripravy aby to dopadlo dobre- dula, ina porodnica, este si mozes spisat porodny plan-prejs si to s dulou, porozpravat sa s nou-ved na to je, prejdi si plan s personalom nemocnice, spytaj sa duly na nejaku overenu laktacnu poradkynu-pokial nou nie je ona, aby ti poradili pri pripadnych problemoch s dojcenim, a pod.
nemusis mat obavy, bude dobre 🙂

puticka7
Dnes o 08:53

Ked su raz urcene na podporu dojcenia, tak nevidim dovod, preco ich uzivat, ked este nedojcis, ked si este tehotna...