Musím novorodenca budiť na kojenie?
Moj novorodenec spi cez den viac ako dve hodiny,treba ho na kojenie zobudit alebo pockat kym sa zobudi same???
počkaj, aj ked ti prespí tri hodinky nevadí, mne niekedy prespali aj viac.
Určite nebudiť ;)
ak nema novorodenecku zltacku kedy babatka vela spinkaju urcite nebudit
nebudit, lebo sa Ti to vrati ako bumerang 🙄
Podepisuju se pod všechny "nebudit" názory...pokud dobře přibírá a chutná mu (nejsou problémy s kojením), užij si ten luxus spacího miminka🙂
zalezi od dietata - ak neprospieva, je spave koli vysokemu bilirubinu napr, tak tam by som ho asi aj budila ale pokial je to normalny zdravy novorodenec tam by som sa ho radsej ani nedotykala vsak to dieta sa zobudi ked bude hladne 😉
Ahoj určite nebudit moja malá ma cez tri mesiace a nikdy som ju nebudila a krasne mi prespí celú noc budí sa až ráno na papanie a cez den tiež pekne spinká a to len kojím 🙂
môj malý vedel zo začiatku prespať aj 4-5 hodín, síce som bola troška nervozna, lebo ma občas už kozy boleli jak šľak ale nebudila som, čo by som teraz dala za to keby občas toľko prespal 😀 Inak aj tak celkom nechápem, veď nikde nekážu kojiť každé 2 hodiny, či sa za tých 3,5 roka zase čosi zmenilo 😕
pokial sa babatko narodilo s primeranou porodnou vahou a primerane zacalo priberat, urcite ho budit nemusis.
V nasom pripade to bolo inak: syncek sa narodil pred styrmi rokmi s vahou necelych 2,5 kg po prvotnom schudnuti klesol na 2,32 a mal aj zltacku, takze bol nesmierne spavy. Jeho som musela budit aj pocas kojenia aby sa vobec napapal. V porodnici mi odporucili budit ho kazde dve hodiny cez den aj v noci. Fungovali sme tak prvy mesiac a potom na poradni mi pediatricka povedala, ze zacal pekne priberat, ze ho mam v noci uz nechat vyspat a hlavne seba 🙂 takze potom mi v noci spal uz tak 4-5 hodin a cez den sme drzali dvojhodinove rozostupy este dalsi mesiac a samovolne som mu uz intervaly predlzovala. Sam sa budil tak cca po troch hodinach.
Nechaj to na neho, pokial pribera primerane, nie je nedonoseny ci prilis zlty ( tie deti byvaju spavejsie), ja by som to nechala tak. Malu som budila az po 4 hodinach, len zas ona dakedy pytala i po hodine. Kedze menej priberala, tak istu dobu som ju dojcila v noci v spanku, kedze sa nechcela prebrat.
nebudiť 😉 ked sa vyspinká, spapá za dvoch 🙂
nasa mala dokazala prespat aj sest hodin v kuse,cize prespala jedno jedenie. ja som ju budit musela,lebo vdaka tolkemu spaniu nepriberala....ale ak ti normalne pribera,tak by som nebudila....ako nahle zacala mala priberat a doktorka mi povedala,ze ju mam nechat spat,nebudila som...
ked nema zltacku tak nebudit.. ked ma zltacku tak ma papat kazde 4 hodiny
pockat. nebudit.
Aj keby mal zltacku, tak moze spat dve hodiny... my sme malu krmili kazde 4 hodiny ale ked sa nezobudlia (v noci urcite nie) tak som ju nebudila
Spi viac ako dve hodiny? To vobec nie je nejak vela 🙂 Nechat spat. Moj maly spal do 3.m. v noci od 20.00 - 3.00 a nebudila som.
Môj je nezobuditelny :D ked ideme k dr a chcem ho pred tým nakŕmiť neni šanca,prezlecem ho trošku sa prebere a ked sa prisaje hneď spí :D dieťa vie kedy potrebuje jesť a odkedy nekojim v noci mi spí 9 hodín a to ma len 2 mesiace
cez den som budila, ak nahodou spali viac ako 4 hodiny, v noci som nebudila, kojila som az ked sa zobudili samy...
dieťa sa zobudí keď je hladné 🙂
Ja som robila tak pri mojich babach, ze som si ich budievala cez den kazde 3 alebo 3,5 hodiny na papanie. A ked prislo napr. 20:00 hod tak som jej dala papat a nehala som ju uz potom spinkat kolko chcela. A moja prva dcerka ma 1.5 mesiacou a spinkava od malicka cele noci a druha dcerka ma 3 mesiace a tiez mi spinkava cele noci. 🙂
Ja som deti nebudila. Staršia mala novorodeneckú žltačku, a ani vtedy som ju nebudila. Nechala som ju spinkať, napapala sa potom. Doteraz deti nebudím, nechám ich spať koľko chcú. Ak bude dieťa hladné, alebo smädné, zobudí sa aj samé.
ak ti prospieva tak nie - budi sa dostatocne samo,. ak neprospieva tak urcite ano - inak bude podvyzivene...
pediater ti urcite odporuci co je spravne, podla toho ako sa babo vyvija... ( mna prve ani nenapadlo budit, bola nahoda ak spalo dlhsie ako 20 minut😀, druhe neprospievalo a okrem budenia som ho musela aj stimulovat - aj tak nam to zial nepomohlo a museli sme prejst na umelu stravu☹ )
Nebudit. Iba ak by mal novorodenecku zltacku, vtedy su deticky spave. Inak urcite nie. Dojcit treba podla potreby dietatka, nie ako kedysi ucili, ze kazde 3 hodiny (alebo kolko?) 🙂
ja som zo zaciatku budila.Potom som zistila ze dieta sa zobudi same,ked je hladne,netreba mu nasilu tlacit cicku do ust 🙂 A budila som hlavne koli prsiam,ktore som mala na prasknutie,ked som malu nechala spat dlhsie ako 3hodinky,zo zaciatku to bolo tazke ale teraz uz je to celkom zvladnutelne.Vsetko sa upravilo akosi same,aj prsia aj spinkanie mojej malej.Ma 6tyzdnov a v noci sa mi zobudi tak 2x,ale to si len troska cucne mliecka a hned zaspi. 🙂
netreba, keď bude hladné zobudí sa samo 😉
Tak ked bude hladne zobudi sa babatko same. Nie jak mi minule jedna mamicka vynadala tu na MK ked som pisala ze v porodnici mi kazali dieta budit na kojenie v urcitych casovych intervaloch a len sa mi to vypomstilo tak este ma "zhubovala" ze taketo veci som mala davno vediet pred prichodom babatka a podobne hluposti. Moj nazor: NEBUDIT!!
Budila by som, iba ak by dietatko spalo viac ko 4-5 hodin, kvoli dehydratacii, s ktorou sme mali my problemy, lebo som bola tiez za nazor, ze nebudit...
Nou nou nou,nikdy som ho nebudila,moja pediatrička bola zhrozená prečo ho nebudím keď mi spí aj štyri hoďky vkuse. Nie nebuď ho, samé sa zobudí na hlad 😉
AAk priebežne vazis a pribera tak nebudit.

Ahoj, nebudit, pockaj kym sa zobudi sam... Hoci by spinkal aj 4-5hodin, zobudi sa sam od seba ked bude hladny.