Musím prestať dojčiť kvôli ochoreniu
Ahoj mam 2rocnu dcerku , kt. je uplne bez seba bez prsnika, kojim ju cez den, v noci...skor je to uz len o upokojovani ako o mliecku....no uz rok mam hrozny problem s ekzemom, nikto mi nevie pomoct, a neide uz lôen o esteticku vadu ci svrbenie ja mam hrozne bolesti a nespim....potrebujem ju odstavit aj lekari vravoia, ze to moze byt tymto , ...poradte mi ako to ukoncit...ja jej neviem povedat nie...
@bastilly nuž priprav sa na to, že to bude náročné. Pije aj iné mlieko okrem dojčenia? Pije z fľašky (pohárika) vodu, čajík?
Ja som prostredneho musela odstaviť, keď mal 14 mesiacov, tiež zo zdravotných dôvodov. On síce nebol taký veľký závislák, ale kým sa naučil na UM, bol to boj. Prvé razy fľaša letela oblúkom a bolo jedno, či to bol Sunar, Beba alebo Nutrilon. Len som ponúkala a ponúkala, až nakoniec sa chytil. V noci dostal namiesto prsa vodičku a po pár nociach pochopil, že kvôli vode sa mu vstávať neoplatí a prespal celú noc. Ráno hladný nemal na výber, tak vycedil fľašku UM až do dna. Cez deň dostal čajík. Večer pred spaním zas fľašu. Ja som zmenila štýl obliekania, žiadne voľné tričká, ale podprsenka, tričko zastrčené pekne do nohavíc, na to ešte košeľa. Aby mal sťažený prístup. Hlavne mamička musí vydržať. A to je najťažšie.
Držím palce, aby to prebehlo bez problémov a tvoj zdravotný stav aby sa polepšil.
Práve som čerstvo odstavila malú 21mes. Tiež som mala strach ako to bude, lebo nechcela iné mlieko, ani umelé sušené, ani kravské. Ale odstavenie prebehlo rýchlo a úspešne🙂 Treba ale povedať, že som ju kojila cca 3x cez deň, v noci spala celú noc už pár mesiacov dozadu.
Povedala som jej, že už viac kojiť nemôžem, že mi to zakázala teta doktorka a ukázala som jej peknú farebnú krabičku od voľno predajného lieku, ktorý to akože má na svedomí (aj 5x denne a stále jej to pripomínam). Prijala to a už aj pár krát vypila 100ml nutrilonu. Stále jej opakujem, ako mi to pani doktorka zakázala (no no no) a že by ju bolelo bruško a plakala by...🙂 Teraz, keď zbadá tú krabičku, sama hovorí nonono🙂
Treba sa len rozhodnúť , že je čas stopnúť to a vydržať! Na ekzem ste skúšali imunoglukán synbio?
ja som tiez alergik a normalne dojcim. mam od dr. aj antihistaminika, aj maste. pouzivam ich bezne
@bastilly aky suvis ma tvoj ekzem, svrbenie a bolesti s dojcenim? Teda preco tvrdia doktori, ze musis odstavit? Ak kvoli nejakej liecbe, tak s najvacsou pravdepodobnostou sa mozes liecit aj popri dojceni. Staci popozerat poradnu na www.mamila.sk tam si vyhladaj lieky, ktore by ti chceli nasadit. Pripadne rovno napis do poradne mamily
ahoj -najprv malú odstav cez deň 😉 ,môžeš dojčiť len v noci 🙂 ,a potom prestaň dojčiť v noci. 🙂 🙂 Vyskúšané a 100% .A konečne sa aj vyspíte. 🙂
@beruska141 no ja mam ekzem od narodenia ale toto co mam posledny rok je hrozne,to su az popaleniny, zaberaju len kortikoidne maste a to nechcem ani ked nedojcim , bohuzial uz som musela dat pichnut aj hydrokortizon....lieky beriem a menim stale ked prestanu ucinkovat , len pri dojceni neni vela na vyber...a kopec studii dokazuje zly ekzem pri dlhodobom dojceni...
Ahoj, ja som prestala dojcit v polovici novembra. Maly mal cez dva roky. Uzivala som silne antibiotika a nechcela som, aby sa nimi napchaval aj on. Jedine riesenie, ktore mi napadlo, citala som niekde tu v inej diskusii, potriet si bradavky octom. Malemu som povedala, ze mamka je teraz chora a mliecko sa pokazilo. Prve tri, styri dni bol v noci nervozny, ale o dva tyzdne si na mliecko ani nespomenul a zacal aj konecne spavat celu noc. Mozno to pomoze aj tebe.
@bastilly Ja ta nebudem prehovarat, aby si kojila nadalej. Ale aspon pridam clanok z Mamily, kde pisu, ze hydrokortizon je pocas dojcenia uplne v poriadku, nedostava sa do mlieka - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Presne ako radia baby, rolaky. Podprsenka, je zima co je fajn ja som tak chodila v lete aby ma syn nijak nemohol vyzliect, a dokola opakovat ze uz vsetko mlecko zpapal. V noci k nemu at vstava oco ak vladze, a ak ne na noc zaviazat obvezom prsia, ne silno bo ja tak zviazana skoro odpadla co som nemohla dychat, par noci poplace a bude fajn
@bastilly Ahoj, ak ti stale zalezi na dojceni a chces dalej dojcit tak trvaj na tom ze dojcenie neplanujes ukoncis a nech ti naordinuju taku liecku co je kompatibilna aj s dojcenim som presvedcena ze taka urcite existuje pripadne sa spoj s laktacnou poradkynou aj ona ti moze pomoct 😉
Ahoj. V prvom rade ti odporucam vyhladat spolahliveho homeopata/homeopatku- oni ekzemy aj realne liecia (nie iba potlacaju prejavy), a pri homeopatii mozes kojit dalej... 😉
Ja som prestala prostredneho kojiť kvôli ďalšiemu tehu ktoré sa mi komplikovalo v 16 mesiacoch a to bol vkuse na prsníku. Ale mne pomohol manžel. Cez den to bolo celkom v pohode ale večer katastrofa. Som sa odsťahovala zo spálne a týžden ho manžel uspaval pri hudbe a každé zobudenie pri tichej hudbe kolísal až maly zaspal. Cumlík nemal nikdy. Mlieko umelé žiadne nechcel, tak sme fungovali na jogurtoch živých a teraz občas kožiek mliecko si dá. Ako sa mi narodila dcérka tak mu sem tam odstriekavala a vypije rad ale prsník už nechce. A samozrejme snažili sme sa aby má nevidel nahú. Teraz už v pohode 🙂. Prajem vela štastia

Ja som malú odstavila tak ,že išla k babke a ja som ostala doma , ale moja už pila len večer a sem tam v noci.