Niekedy mám plné a niekedy prázdne prsníky
Ahojte, chcela by som s Vami poradiť ohľadne môjho problému. Mám dni, keď mám tak naliate prsníky, že mi z nich kvapká mlieko a za pár dní (ako napr. teraz) sú také prázdne, že mám stres, či maličký má dosť. Stáva sa to aj Vám, ako to potom riešite?
Ja mama podobný problém a som rada ze to tu niekto napísal maoja mala ma styri týzdne a prsníky mam pocit ze mam uz stále prazdne dnees som sa skusala po nakojení odsat a ledva som odsala 20 aôe ked prsník stlacim tak mi mliecko strieka. chcela by som kojit uzívam aj homeopatika a vinea je moj kazdodenný nápoj ale mam strach ze mlicko strácam kedze malú kojim aj kazdú hodinu.
to poznam takisto....ale snažim sa to odignorovať hlavne sa nestresovať a ako sa vraví rozkojiť to 🙂
@iva25082011
@eva1122 baby nestresujte...všetko je tak, ako má byť..hlavne nesledujte, koko odsajete ručne..bábo saje úplne inak, MM si vytiahne aj " z päty"..prsníky sa presne prispôsobili "dopytu", preto už nemáte pocit naliatia..ale MM tam je..a časté dojčenie je úplne normálne... 😉
@eva1122 ja som nikdy nemala naliate prsia, ani v porodnici..sem tam, ked dieťa dlho spalo..podla počtu nacikaných plienok zistíš, kolko vytiahne..napr. pri staršom dieťaťi, ked už bolo bez plienok a prsia stále ako vechte, tak v nočníku som si množstvo odsledovala..a teda dosť často som sa čudovala, kolko toho tam je a odkial to vytiahol 🙂 kludne pri dojčení striedaj prsníky aj viackrát, striedaj polohy na dojčenie-normálna v sede a na striedačku s futbalovou..
ja som sa citila rovnako , odsavanie mi vobec neslo, pila som litre cajov na kojenie a brala homeopatika, stresovala som , ci mam dost mlieka. po 3 mesiacoch to bolo lepsie , po 6 som uz nepila caje ani homeopatika som nebrala, bola som spokojna a hrda na seba ze som zvladla ''povinnu'' dobu kojenia 🙂 a mlieko bolo a je do dnes, mala ma 26 mesiacov 🙂

@eva1122 neviem ake velke babo mas, ale urcite nemaj stres a nespanikar. Stavalo sa to aj mne a neskor ked deti rastli, tak som uz v podstate ani nepoznala pocit kvapkajuceho mlieka z prsnikov. Napriek tomu, ze nepocitujes tlak plnych prsnikov, mlieko v nich urcite mas. Podstatne je sledovat pocet pocikanych plienok /6-8 za den/ a pri cuckani pozoruj ci babo aj naozaj pije alebo len dudluje. Ak mas pochybnosti o spravnom prisati, najdi si v okoli laktacnu poradkynu, ktora by sa s tebou mohla stretnut a skontrolovat spravne prisatie.