icon

Nočné dojčenie každú hodinu

5. sep 2021

Viem, že podobné témy tu sú, ale tam som nenašla všetky odpovede.
Mám 11 mesacnu, dojcena, ale rada by som s tým sekla, keďže do polnoci vstane tak 2-3x a potom pospi max hodinu a znovu sa zobudí a tak ťaham až do rána. Trva to uz cez 2 mesiace a už nevládzem a musím sa starať aj o staršieho. Cumlik moc nechce, mám nočné dojčenie nahradiť vodou alebo UM, alebo nedávať vôbec nič? Odstaviť uplne alebo nastaviť, že dostane prsnik ale najskôr o polnoci?
Som rozhodnutá dojčenie ukončiť, takže rady vydrž a pod. mi písať nemusíte (pre mamilu).
Uvítam rady, typy, skúsenosti. Vďaka.

katkasmacka
•
5. sep 2021

Ahoj,mam skusenost,obe deti kojene, v noci co 2hodiny na ciciku. Pri malej som to sekla cca v 16mes,spanok sa upravil,max raz v noci sa zobudila,ponukla som vodu ale vacsinou zaspala len tak. U maleho(18mes) som obmedzila kojenie na 2-3krat do dna-bo UM mi nechce a tiez prespi celu noc max raz sa zobudi. Lahnen si k nemu a vacsinou zaspi. Moja skusenost je ze ked prestanes kojit spanok sa zlepsi,podstatne. Drzim palec.

makova333
•
5. sep 2021

11 mesacne dieta sa nepotrenuje v noci dojcit a uz vobec nie 2-3 za noc. Pojokne daj vodu a rano 5-6 nadojci.

ajka0207
•
5. sep 2021

Neodhovaram, len konštatujem že to odstavenie nemusí pomôcť, najmä ak nahradis UM, viem o viacerých prípadoch keď dieťa pilo 4-5 krát za noc UM. Či by ti s tým pomáhal muž? Našej sa spánok zlepšil keď som odstavila, budila sa už "len" štyri razy za noc.

autor
•
5. sep 2021

@ajka0207 za 4 razy za noc by som bola vdacna. U nas to je 7-8x priemer ☹️

martinoocka
•
5. sep 2021

Ja som mojej tak obmedzila, ale kôli tomu že som chcela obnoviť cyklus a otehotnieť....proste v noci som nedala, až ráno....asi dve tri noci plakala dosť potom keď sa aj zobudila mrncala ale zaspala znova, no aj tak som sa veľmi nevyspala keďže sa budila a prehadzovala .....nejake 2 týždne to trvalo. Ešte mala zvyk že ma musela držať za bradavku a tak zaspala 🙈...no už bola podstatne staršia,mala 1,5 roka takže bola rozumnejšia a chápala že jej dám ráno keď budeme vstávať....časom sa už prestala budiť celkom , keď tak sa zobudí len sa napije vody ...

lala123
•
5. sep 2021

Ja som to mala podobne ...staršia tiež ale keďže bola iba ona tak som si vedela lahnut s ňou poobede a niejak som to dala skoro do 2 rokov . Ale pri mladšej to už nešlo presne ako píšeš musela som fungovat takze som sekla z dňa na deň okolo14-15 mesiacov....Proste som jej prsník nedala ale pomojkala pohojdáva dala cumlíka hotovo. Ale hop, tak alo to fungovalo pri staršej pri nej nie . Tak po tyzdni nastúpil manžel on ju zobral na ruky pohojdál, pomojkal a dal cumlik. Toto zabralo.

nikpa
•
5. sep 2021

U nás zabralo nahradiť vodou. Skús a keď nezaberie tak UM, nie si predsa otrok, ja by som toto ani mesiac nedala.

mareri
•
Odpoveď bola odstránená
•
luccija
•
20. sep 2021

Nejdú jej zuby?vtedy sa deti často budia.Skus dať večer Nurofen.Ako ju chces naučiť, že dostane prsník až o polnoci🙂keď nechceš kojit, tak by som dala umelé mlieko podľa mňa je ešte malá byť celú noc bez jedla.A skúšajú cumel.Jedava cez deň dosť?