icon

Odstavenie mlieka pri odsávaní

borina19
4. nov 2020

Ahojte, nájde sa tu mamička ktorá od narodenia nekojí len odsáva mliečko? Potrebovala by som poradiť ako mám odstaviť mliečko bez tabletiek. Mám časté zápaly a nedá sa takto fungovať. Bojím sa ísť do toho koli malinkej ako bude znášať umelé mliečko, má 9 mesiacov papa už skoro všetko, mliečko pije 3 krát denne po 180ml ale aj tak mam trocha strach. Ďakujem za rady ak sa tu niekto nájde kto by mi vedel pomôcť.

Strana
z2
andreatytler
6. nov 2020

@majamat Dakujem.

borina19
autor
6. nov 2020

@andreatytler jasne len sa popýtaj, veď aj mne sa to zíde.

Ešte ja ku svojej téme, odsavala som ráno o 4tej, teraz som za cítila bolesť na tom zdravom prsníku tak som z neho odsala 80ml a prestala som. Z toho druhého som ešte nič, stačí neskôr alebo mam radšej aj z neho zarovno odsavat aspoň niečo? Baby bože dúfam ze takýmto odsávanim keď zácitim hrčku alebo na liatie a odsajem, aby sa mi ešte nezačalo viac tvoriť keď častejšie ale menej odsavam. Dnes si idem kúpiť ten salviovy čaj, môžem ho piť aj s antibiotikami v pohide?

juliet86
6. nov 2020

@borina19 ahoj. ako casto sa ti robia zapaly,? ako ich zvyknes liecit? kolkokrat si mala antibiotika a ake? mozno sa skus poradit na mamila.sk? mne radili teple suche biele vino na bavlnenu utierku. zabalit prso nahriat fenom a potom odsat. pripadne este citrovital na bradavky. a citala som aj rady ze na zapalene prso zabal z tvarohu pripadne slivkovy lekvar. aj ja mavam zapaly... salviovy caj mozes aj s antibio. ak treba poziadaj o lieky. ja mam na teba inu otazku: mozes mi poradit ze ako si rozjedla babo??? ze od akeho veku co a ako si davala papat? to ms zaujima dakujem. a este baby radia ochutnaj svoje vlastne mlieko ak mas kamosky co maju um. vypytaj si odberku z roznych um a p9ochutnavaj ktore chuti najblizsie k tvojmu. drzim ti palce

bgal
6. nov 2020

Neodporúčam odsavat mlieko pre bábätko pokiaľ kojite zápaly sú prirodzené a po čase prestanú ak trváte na odstavení a odsavania mlieka uvedomte si že môžete mlieko stratiť pretože je tam iný ťah aký používa vaše dieťa pri kojeni ak má 6 mesiacov a viac umelé mlieko netreba doplnovat stačí kozie mlieko uvariť môžete pridať kakao sladké tak sa aj skôr odnauci od bežného mlieka a začne jesť aj iné jedlo

andreatytler
6. nov 2020

@borina19 Doteraz si odsavala 4x za den po 260 ml tak si urob taky plan kde budes stale odsavat v rovnakych casovych intervaloch ale o trochu menej.
Prvy tyzden 4x za den po 220ml
Druhy tyzden 4x zaden po 180ml
Treti tyzden 4x za den po 140ml
Stvrty tyzden 4x za den po 100ml

Uvidis ako to ide. Ak dobre, mozes odsat aj viac. Ak sa robia hrce, uberaj pomenej.
Tiez mozes prejst na odsavanie 3x denne po tych prvych tyzdnoch ak vsetko ide dobre.

borina19
autor
6. nov 2020

@andreatytler ja som si to až teraz od teba pozrela 😐 cez deň som musela vyhľadať laktačnu, ta mi úplne inak poradila, baby ja neviem co robiť. Povedala mi ze mam odsavat častejšie ale malé množstvá, len do uvoľnenia že si mám odsat. Lenže mne sa každú chvíľu robia hrčky

h_petra
6. nov 2020

@borina19 prestala som odsavat....postupne som predlzovala intervaly....8 hodin...12...15...mlieko sa stracalo same

h_petra
6. nov 2020

@bgal kozie mlieko a kakao???? Niektorým by tu mali zakázať prístup 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

borina19
autor
6. nov 2020

@h_petra a ty si po koľko ml odsavala v tých hodinách? Mne ta laktačná povedala ze mam odsavat v tedy ak mám hrčku alebo ak cítim navrete prsníky, ale ze mam odsat len do úľavy...je to hrozne náročné lebo dnes som odsávačku mala zapnutu od rána asi už 5 krát ak nie viac a to som odsavala fakt len po troskách ako mi kázala...

h_petra
6. nov 2020

@borina19 vzdy som odsavala kym slo, ale mne takto klesala produkcia. Jeden večer som odsala uz len 80 ml, a vtedy som prestala. Viac som neodsavala.

andreatytler
7. nov 2020

@borina19 Jasne ze skus co ti povedala laktacna... ja som len laik a poradila som, to co bolo u mna. Ona urcite vie lepsie.
Myslim ze ide o to aby si postupne odsavala stale menej mlieka za 24 hodin.
Kludne odsavaj aj castejsie ale len male mnozstva ale sleduj si to ze kolko odsajes za cely den, aby sa nahodou nestalo ze odsajes viac ako doteraz.

andreatytler
7. nov 2020

@borina19 Pozri tuto temu. Podobna.. akurat ze zena koji a nema zapaly.
Vela ludi radi salviovy caj na zastavenie tvorby mlieka.
https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/ako-zastavit-tvorbu-mlieka-5/

Strana
z2