icon

Odstavenie závislého bábätka od prsníka

3. mar 2023

Ahojte.
Bohuzial budem musiet skoncit s kojenim zo zdrav.dovodu.
Babatko spava s nami a zaspava vzdy na prsniku.Aj sa budi na to niekedy,ze nema prsnik v ustockach.
Je tu niekto,kto to mal podobne?Ako ste to riesili?Mala cumel nechce.Co jej dam namiesto prsnika?Neviem si to predstavit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
3. mar 2023

@elizabet173 3 a pol mesiaca

hviera81
3. mar 2023

ja by som skusila zaviest ine spankove ritualy a odstavovat postupne, aby si zvykla na to, ze zaspava inak, ale 3 a pol m je este velmi drobec.
skus nosic, moj je sice uz vacsi, ale v poslednom case stale v nosici zaspi

beata_k
Autor odpoveď zmazal
hviera81
3. mar 2023

@beata_k asi si chcela pisat autorke, ja na cumlik urcite ucit nebudem 🙂 a som s nosicom spokojna, takze je to o tom kto to ako vidi

beata_k
Autor odpoveď zmazal
tanyan
3. mar 2023

Je mi ľúto, že musíš také malé bábätko odstaviť. Ani si neviem predstaviť aké vážne zdravotné dôvody musíš mať, keď to musíš riešiť takto radikálne. ☹
Viem aké ťažké bolo, keď naša malá kvôli črevnej viróze mala byť chvíľu bez, ale to bola krátkodobá záležitosť a aj tak mi to bolo ľúto.
Ani sa neplánuješ vrátiť k dojčeniu?
Tatino neskúšal uspávať?

autor
3. mar 2023

@hviera81 v nosici nechce byt

autor
3. mar 2023

@beata_k cumlik nechce.Stale vypluva von

autor
4. mar 2023

@tanyan ide o poporodnu depresiu.Lieky na ktore mozem kojit,nezaberaju a nedokazem ani spat.Takze zrejme budu musiet dat ine lieky.Neviem si ani predstavit,co sa ide diat

gionella
4. mar 2023

Keď budes núkať cumlik nahrej ho predtým, keď ho vypľuje nahrej zase ( v horúcej vode), prsník je teply a cumel studený. Po case si zvykne aj na neohriaty cumlik.

autor
4. mar 2023

@gionella dakujem,skusim

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tanyan
5. mar 2023

Nie som si istá či odstavenie malého dieťaťa od dojčenia bude mať pozitívny vplyv na popôrodnú depresiu. Prajem skoré zlepšenie...

bolarazjedna
5. mar 2023

@tanyan určite bude, lebo autorka môže dostať, iné, účinnejšie lieky na depresiu, avšak pri nich nemôže kojiť.
Urcite je teraz prvoradé, aby sa maminka dala do psychickej pohody, benefity dojčenia neprevyšujú riziká depresie.

autor
5. mar 2023

@tanyan neviem.Vsetci mi odporucaju odstavit.Mam uzkosti a depresiu.Antidepresiva,ktore mi nasadili,nezaberaju.Len na tie som mohla kojit.Nemozem ani spavat.Dieta odmieta flasu…Januz neviem co mam robit

tanyan
5. mar 2023

Neviem čo je príčinou tvojho stavu. Ja si pamätám, že dojčenie často upokojilo nielen dieťa, ale aj mňa. Spávala som spolu s dieťaťom a vykašľala som sa na celý svet. Všetko ostatné bolo druhoradé a spolu sme boli šťastné a spokojné. Základom ale bolo, že mi môj partner umožnil vychutnávať si materstvo.
Vyšla ti aj v hormonálnom profile nejaká nerovnováha?
A psychoterapia je intenzívna?

tanyan
5. mar 2023

@bolarazjedna Súhlasím, že ak je riziko depresie vysoké, tak určite netreba riskovať. Mnoho detí nikdy nebolo dojčených a sú OK. Strata fyzickej väzby a hoci aj neodôvodnený pocit zlyhania môže mať negatívny efekt.
Spätne si uvedomujem, že pri boji s mojou depresiou (nie popôrodnou) mi pri správnej terapii našťastie stačili aj slabšie lieky.