icon

Oplatí sa dojčiť, keď mlieko nestačí?

Dnes o 08:29

Ahojte, keby ste mali málo mlieka, a svoje si odsávali a dokrmovali UM, stále by ste aj dojčili? Premýšľam, či to má význam sa stále snažiť dojčiť, alebo už len odsávať a dávať mlieka. Hlavne z časového hľadiska mi to príde veľmi nepraktické, najmä v noci robiť všetky 3 veci.

anonym_c56a08
Dnes o 08:39

Pre mna bolo dojcenie hlavne pohodlne. Nechcelo by sa mi popri tom vsetkom este mysliet na oddavacku. Flase. Cistit. Nezabudnut.

ullala
Dnes o 08:44

Ked mozem dojcit, tak dojcim. Tiez by ma nebavilo zbytocne sa babrat s odsavanim a flaskami...

pralinka25
Dnes o 08:49

@anonym_autor koko ma dieta?
mala som to tak. vydrzala som pol roka a dnes by som si priala aby mi dal niekto vtedy po hlave a tu odsavacku mi vzal.

anonym_033bb3
Dnes o 08:55

@anonym_autor tak v prvom rade nepíšeš základné info vek dieťatka
Moje deti sa nevedeli prosať, v nemocnici mi poradili klobúčik, ale po čase ani s tým nešlo Mordovala sa s mechanickou a potom kúpila elektricku, druhé sa ani cez klobúcik nedarilo.
Spočiatku som prikrmovala, potom so si vedela odsať toľko čo treba aj si odložiť. Medzi inými aj z finančného hľadiska to bolo pre nás lepšie.Ale samozrejme nie do nekonečna iba cca do 5m

anonym_cf9baa
Dnes o 09:08

odsavala som ale preto ze deti sa nevedeli prisat, bolo to zbytocne pracne, odsavat, skladovat, ohrievat..., najvacsia ulava bola led sa aspon jeden naucil po par mesiacoch sa prisat a hned bolo aj mliecka viac pre oboch takze ak mozes dojci bude to pohodlnejsie

anonym_5f2d59
Dnes o 09:27

odsávala - ale ja som chodila do školy. Inak som prišla domov a dieťa nakojila.

hariet
Dnes o 11:25

@anonym_autor ahoj. Ja som sa raz pokusala odsat mlieko, ked ma asi tyzden po porode bolel prsnik, ale nedokazala som to. Neviem kolko som mala mlieka, ale kojila som do 3,5 roka dcery. Ja som mala k odsavaniu neskutocny odpor, ak by som musela odsavat, dam rovno flasu. Mozno sa ti len zda, ze mas malo mlieka, mne nikdy mlieko “netieklo”, ale dieta mali zda sa dost. Skus len kojit, je to pohodlne aj v noci, produkcia sa ti upravi podla toho, kolko vypije dieta.

saxana000
Dnes o 11:51

Cisto dojcena bola 4 mesiace popri dojceni som aj nieco odsala pre pripad ,e budem mimo dom tak flasku v pohode akceptovala.potom som ju postupne prikrmovana umelym ale stale som odsavala lolko islo dostavala na striedacku aj umele aj mone..cim dlhsie som odsavala tum bolo mlieka menej a tym viac prechadzala na umele.nakoniec som prirodzene presla na umele a malu som odstavila.